Hur man spelar Gunfire Reborn på Linux

Gunfire Reborn är ett äventyrs-FPS-spel med RPG- och roguelitelement. Spelet publicerades och utvecklades av Douyi Games. Så här spelar du spelet på Linux.

Att få Gunfire Reborn att arbeta på Linux

Gunfire Reborn har ett utmärkt betyg på ProtonDB, så det borde fungera bra på Linux. Men om du vill spela spelet måste du först installera Steam-appen för Linux på din dator.

Installera Steam

Att installera Steam på Linux är enkelt, tack vare att Valve stöder alla Linux-operativsystem praktiskt taget. Om du vill få appen att fungera på din dator, börja med att öppna ett terminalfönster.

För att starta ett terminalfönster på Linux-skrivbordet, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du starta ett terminalfönster genom att söka efter ”Terminal” i appmenyn.

Ubuntu

Kör följande apt install-kommando i ett terminalfönster för att få igång Steam på Ubuntu.

sudo apt install steam

Debian

Steam fungerar på Debian. Du måste dock ladda ner Steam DEB-paketet direkt från Valve för att komma igång. För att starta nedladdningsprocessen, använd följande wget nedladdningskommando.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När Steam DEB-paketet har laddats ner kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam på Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Efter att ha konfigurerat Steam DEB-paketet måste du korrigera eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått under installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

För att få Steam att fungera på Arch Linux måste ”multilib”-programvaran vara aktiverad. Tyvärr är programvaru-repo inte aktiverat som standard.

Öppna textfilen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root). När filen är öppen, leta reda på ”mutlilib”-raden och ta bort #-symbolen framför den. Ta också bort #-symbolen från raderna direkt nedan.

Spara ändringarna i textredigeraren och stäng den. Använd sedan pacman-kommandot för att återsynkronisera Arch med de officiella servrarna.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Om du använder Fedora eller OpenSUSE, kommer du att kunna installera Steam genom programvaruförråd som ingår i operativsystemet. Som sagt, Flatpak-utgåvan av Steam fungerar mycket bättre, och vi föreslår att du följer dessa instruktioner istället.

Flatpak

För att få igång Flatpak-versionen av Steam på din dator måste du först ställa in Flatpak-runtimen. Ställ in Flatpak runtime genom att följa guiden om ämnet.

Efter att ha ställt in körtiden är Steam-appen redo att installeras. Använd de två kommandona nedan för att få den senaste versionen av Steam igång.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spela Gunfire Reborn Linux

Starta Steam-applikationen på ditt Linux-skrivbord. När appen är öppen loggar du in på ditt konto med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Steg 1: När Steam är öppet och du är inloggad, hitta menyn ”Steam” och klicka på den i Steam. Klicka på knappen ”Inställningar” för att komma åt Steam-inställningsområdet med Steam-menyn tillgänglig.

Inuti Steam-inställningsområdet, hitta ”Steam Play” och klicka på det. Markera sedan de två rutorna i Steam Play-området för att aktivera Proton for Gunfire Reborn. Klicka på ”OK” för att bekräfta.

Steg 2: Leta upp ”Store”-knappen inuti Steam och välj den med musen. När du klickar på ”Store”-knappen laddar du upp Steam Storefront. Väl på Storefront, klicka på sökrutan och skriv in ”Gunfire Reborn.”

Efter att ha skrivit i ”Gunfire Reborn”, tryck på Enter för att se sökresultaten. Titta sedan igenom resultaten och välj ”Gunfire Reborn” för att gå till spelets butikssida.

Steg 3: På Gunfire Reborn-sidan, hitta den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den med musen. Välj sedan din varukorg i Steam för att gå igenom köpet av Gunfire Reborn för ditt Steam-konto.

Steg 4: Välj knappen ”Bibliotek” för att komma åt Steam-biblioteket. Väl i Steam-biblioteket, hitta sökknappen och klicka på den. Skriv sedan in ”Gunfire Reborn” för att hitta ditt spel i biblioteket. Välj sedan den med musen.

Efter att ha valt ”Gunfire Reborn” i Steam, kommer du att se en blå ”INSTALLERA”-knapp. Klicka på den blå ”INSTALLERA”-knappen för att ladda ner och installera Gunfire Reborn på din dator.

Steg 5: Installationen av Gunfire Reborn bör inte ta lång tid. När processen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den gröna ”SPEL”-knappen för att starta spelet.