Hur man länkar anteckningar i Apple Notes på din iPhone

Apple har sakta men stadigt förbättrat Notes-appen genom åren. I iOS 17 låter Apple dig skapa sammanlänkade anteckningar i den inbyggda Notes-appen, vilket kan vara ganska praktiskt.

Här är allt du behöver veta om anteckningslänkningsfunktionen, inklusive stegen för att länka anteckningar i Notes-appen på din iPhone.

Vad är anteckningslänkningsfunktionen i iOS 17?

Anteckningslänkning är en funktion som låter dig länka anteckningar till varandra i Apple Notes på din iPhone. Med den kan du enkelt korsrefera dina befintliga anteckningar i en anteckning för att lägga till mer sammanhang. Eller så kan du skapa en sorts wiki där du kan lägga till länkar till alla dina viktiga anteckningar i en enda anteckning för snabb och enkel åtkomst.

På samma sätt kan du också använda funktionen för att länka relaterade eller liknande typer av anteckningar för att skapa en kunskapsbas med all relevant information om ett ämne organiserad under ett tak. Tidigare var du tvungen att lita på den inbyggda genvägsappen för att skapa djuplänkar till specifika anteckningar på iOS.

Att länka anteckningar kräver att du har minst två anteckningar. När du har listat ut vilka anteckningar du vill länka samman, så ser länkningsprocessen ut:

 • Starta Notes-appen på din iPhone och öppna anteckningen där du vill lägga till en länk till den andra anteckningen.
 • Markera texten som du vill hyperlänka och välj alternativet Lägg till länk från snabbmenyn.
 • När detta visar fönstret Lägg till länk, skriv in titeln på den anteckning du vill länka i fältet LÄNK TILL.
 • Om du vill ändra hyperlänkstexten kan du ersätta den befintliga texten i fältet NAMN. Tänk på att du inte kan ändra länktexten i efterhand.
 • Klicka slutligen på Klar i det övre högra hörnet för att skapa länken.
 • Nu, om du vill länka tillbaka den här anteckningen till den andra anteckningen, är processen ganska enkel. Öppna bara den anteckningen och följ stegen som nämns ovan.

  Även om denna anteckningslänkningsprocess är ganska enkel, har Apple lagt till en genväg som hjälper dig att länka anteckningar snabbare. Det innebär att du använder två större än-tecken (>>), och så här går du tillväga:

 • Öppna anteckningen där du vill referera till en annan anteckning.
 • Ange tecknen >> så kommer det upp en lista över dina sex nyligen modifierade anteckningar i Notes-appen.
 • Välj den anteckning du vill infoga i din anteckning.
 • Så fort du gör detta kommer den att skapa en länk med anteckningens titel som hyperlänkstext. Tänk på att om du länkar en anteckning med den här metoden kan du inte ställa in din egen hyperlänktext och måste nöja dig med anteckningens titel som länktext.

  Apple Notes stöder även länkning till webbsidor

  Att skapa länkade anteckningar är en ovärderlig funktion i alla anteckningsappar, och du inser dess sanna värde när du väl provar det. Om Apple Notes är din primära anteckningsapp och du använder den för forskning eller lagring av idéer, kan funktionen för anteckningslänkning göra ditt liv mycket enklare och hjälpa dig att hålla dig mer organiserad.

  Förutom att länka anteckningar låter Apple dig också lägga till länkar till webbsidor i Notes-appen. Detta är en annan praktisk funktion som kan komma väl till pass när du vill lägga till externa referenser till dina anteckningar.

  Funktionen för anteckningslänkning är också tillgänglig på iPadOS 17 och macOS Sonoma, så du kommer inte att missa det när du växlar mellan dina Apple-enheter.