Hur man gör en gruppchatt på Snapchat och håller kontakten med vänner

Det fanns en tid då det inte var så lätt att få kontakt med våra nära och kära. Vi skrev brev till dem, och det tog dagar, eller i vissa fall, månader att nå dem. Men den snabba utvecklingen av teknik har fört världen till våra fingertoppar.

Med hjälp av våra smartphones kan vi snabbt ansluta till de människor vi älskar och ha en konversation, särskilt efter att sociala medier uppfanns.

På tal om sociala medier, en av de ledande plattformarna idag är Snapchat. Appen låter användare skicka texter, foton, videor etc. till andra användare. Men det är inte allt. Snapchat ger sina användare möjlighet att skapa grupper och ha gruppchatt med många människor samtidigt.

Om du är en Snapchat-användare men inte vet hur man skapar en grupp, är du på rätt plats. För nedan kommer jag att nämna stegen för att starta en gruppchatt på Snapchat.

Vad är Snapchat?

snapchat är en app för snabbmeddelanden som låter sina användare ansluta till sina närmaste. Det är dock bara början.

Det är ganska funktionstungt och erbjuder många faciliteter för sina användare. Dessa inkluderar Snapstreaks, Snap Map, Story, Snapcode, Snapstore, Discover, Geo-filter, etc.

Den är också utrustad med en uppsjö av ansikts- och världslinser, vilket förbättrar din Snapchat-upplevelse.

Intressant nog kom de äldre versionerna av Snapchat med en egen betalningsapp, nämligen Snapcash. Genom att länka sitt bankkonto eller kreditkort kan användare överföra eller ta emot pengar i Snapchat-appen. Det stör mig fortfarande att de tog bort den här funktionen.

Funktionen vi kommer att fokusera på i den här artikeln är dess gruppchatt.

Varför gruppchatt?

I dagens digitala värld har gruppchattar en anmärkningsvärd betydelse. Tänk bara på populariteten för Whatsapp-chattar.

Gruppchatt utstrålar en känsla av tillhörighet och att vara uppkopplad bland deltagarna. Även när de är fysiskt borta från varandra tillåter gruppchattar dem att ansluta virtuellt.

Dessutom möjliggör de omedelbara svar i situationer som involverar flera personer. Att sms:a alla dessa människor en efter en är tidskrävande och där varje sekund är viktig är detta otänkbart. Gruppchattar ger alla individer en möjlighet att ta emot meddelandet på en gång och svara snabbt.

Dessutom låter gruppchattar användare dela filer och olika typer av dokument, inklusive bilder, videor, ljud etc. När de delas kan gruppmedlemmarna enkelt söka efter filerna och komma åt dem, oavsett hur gamla de är.

Steg för att göra en gruppchatt på Snapchat

Nu kommer jag att lista ut alla steg du behöver följa för att skapa en Snapchat-grupp och ha en konversation med upp till 200 personer samtidigt:

 • Starta Snapchat-appen på din smartphone.

 • Längst ner på skärmen ser du knappen ”Chatt” med en textbubblaikon. Klicka på det.

 • Därefter klickar du på knappen ”Ny chatt” längst ner till höger på skärmen.

 • Klicka sedan på ”Ny grupp” och välj deltagarna i gruppen. I det här skedet kan du även namnge din grupp genom att trycka på alternativet ”Ny grupp”.

 • När du är klar klickar du på knappen ”Chatta med grupp”.

Det är allt! Du har nu framgångsrikt skapat en Snapchat-grupp där du kan ha roliga gruppkonversationer.

Här är en liten hemlighet🤫: om du skickar en Bitmoji kommer bara den deltagare som senast skickade ett meddelande, Snap eller något annat i gruppen att ha en Friendmoji.

Observera också att alla Snaps eller texter du skickar till en gruppchatt raderas automatiskt efter 24 timmar (effektivt, men inte lika vänligt som Instagrams Vanish Mode). Även om den här funktionen ökar integriteten rekommenderar jag att du är försiktig med vad du skickar, eftersom Snapchat inte hindrar att ta skärmdumpar.

Hur anpassar eller hanterar gruppchatt?

Snapchat gör det enklare för dig att inte bara skapa gruppchatt utan också anpassa eller hantera dem. Tillåt mig att förklara dessa effektiva gruppchatthanteringsalternativ:

#1. Lägg till medlemmar

Om du vill lägga till en medlem eller medlemmar till din Snapchat-grupp kan du göra det på två sätt: det första är från din kontaktlista och det andra är via en inbjudningslänk.

 • För att lägga till medlemmar till din kontaktlista gör du bara följande:
 • Tryck på din gruppprofilikon och öppna dina gruppinställningar.

 • Välj kontakterna från den efterföljande listan och tryck på ”Klar” för att lägga till de nya medlemmarna i gruppen.

För att lägga till medlemmar via en inbjudningslänk, följ dessa steg:

 • Tryck på din gruppprofilikon och öppna dina gruppinställningar.
 • Tryck på ”Bjud in via länk”.

 • Från popup-fönstret som visas härnäst, tryck på ”Bjud in”.
 • Slutligen, dela inbjudningslänken med dina vänner på din föredragna plattform, som WhatsApp, Messenger, etc.

#2. Ta bort medlemmar

Om du vill ta bort medlemmar från din Snapchat-grupp gör du så här:

 • Svep åt höger på kameraskärmen för att gå in i avsnittet ”Chatt”.
 • Tryck nu på gruppikonen som du vill göra ändringar i.

 • Scrolla ner och hitta användarnamnet för den medlem som du vill ta bort från gruppen.
 • Tryck sedan länge på användarnamnet för att se relevanta alternativ.
 • Välj alternativet ’Ta bort från grupp’ och tryck på bekräfta.

#3. Stäng av medlemmar

Snapchat låter dig stänga av aviseringar från en grupp för att eliminera din irritation. Att göra det är ganska enkelt:

 • Börja med att komma åt gruppinställningarna.
 • Tryck på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet på skärmen.

 • Tryck på ”Meddelandeaviseringar”.
 • I den efterföljande popup-rutan får du tre alternativ: ’Alla meddelanden’ (för alla meddelanden), ’Endast omnämnanden’ (för taggade meddelanden) och ’Tyst’ (för alla meddelanden). Klicka på det mest lämpliga alternativet.

#4. Lämna gruppchatten

Om du inte längre vill vara en del av en viss grupp är du fri att lämna den. För att lämna en grupp måste du utföra följande steg:

 • Öppna dina gruppinställningar.
 • Tryck på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet på skärmen.
 • Tryck på ”Lämna grupp”.

#5. Byt namn på gruppen

Att byta namn på en Snapchat-grupp är en enkel affär. Så här kan du ändra namnet på en grupp:

 • Tryck på den avsedda gruppen.
 • Tryck sedan på gruppens namn och byt namn på den till vad du vill.

 • Tryck på ”Klar” efter att ha skrivit ett nytt namn.

#6. Spara grupptexter

Om du vill spara vissa meddelanden i din Snapchat-grupp gör du bara följande:

 • Öppna gruppchatten och hitta meddelandet att spara.

 • Håll bara fast vid det meddelandet och tryck på ”Spara”.

Snapchats textsparfunktion fungerar lite annorlunda jämfört med andra meddelandeappar. Till skillnad från dem, markerar Snapchat ditt sparande och låter alla gruppdeltagare veta att du har sparat det meddelandet. Tänk på detta för att undvika att hamna i pinsamma situationer.

Fördelar med gruppchatt på Snapchat

Det finns flera förmåner med Snapchat Group Chats:

 • Snapchat-gruppchatt hjälper användare att hålla kontakten med flera vänner samtidigt. Istället för att skicka meddelanden till dem individuellt räcker det med ett enda meddelande i gruppen. Detta sparar tid och förbättrar användarens bekvämlighet.
 • För företag ger gruppchatt på Snapchat bättre engagemang med sin publik. De kan använda grupperna som ett effektivt medium för att dela de senaste uppdateringarna, erbjudandena, reklaminnehåll etc. Förutom att göra det lättare att nå ut till potentiella kunder kan det hjälpa till att öka varumärkesmedvetenheten. Allt detta kommer garanterat att bidra till mer försäljning och intäkter.
 • Organisationer kan också använda Snapchat Group Chats för att underlätta bättre kommunikation och samarbete mellan teammedlemmar. Gruppchatt kan fungera som en plattform där alla medlemmar kan ha diskussioner i realtid och komma fram till ett beslut mycket snabbare.

Slutsats

Snapchat-gruppchatt kan tillåta användare att ansluta till alla sina kära på en gång och dela sina Snaps. Dessutom ger det bättre engagemang och ökad försäljning för företag. Dessutom kan det främja bättre samarbete mellan lagkamrater i ett företag.

Jag hoppas att den här steg-för-steg-guiden för att skapa en sådan gruppchatt kommer att hjälpa dig mycket med att höja din virtuella interaktion. Titta också på stegen för att hantera din grupp för att bemästra ditt Snapchat-gruppchattspel.

Därför är grupper verkligen inte klyschiga när det kommer till sociala medier. Nästa upp, lär dig hur du använder LinkedIn-grupper för att gå från nybörjare till nätverkande ninja.