Hur man lägger till Instagram-höjdpunkter utan att följare ser din berättelse

Spread the love

Ibland vill du lägga till höjdpunkter utan att spamma dina följare med Story-uppdateringar på Instagram.

I allmänhet är det enda sättet att lägga till bilder och videor till dina Instagram-höjdpunkter att lägga upp dem på din berättelse i 24 timmar. Lyckligtvis finns det två olika sätt att lägga till bilder och videor till dina Instagram-höjdpunkter utan att dina följare ser dina berättelseinlägg.

1. Blockera din berättelse från alla dina Instagram-följare

Ett idiotsäkert sätt att lägga till dina favoritminnen till dina Instagram-höjdpunkter utan att spamma är att blockera din berättelse från din följarelista. Även om detta inte är idealiskt, speciellt om du har ett stort antal följare, kommer det garanterat att fungera.

Så här gör du:

  • Om du har ett offentligt Instagram-konto, börja med att ändra din Instagram-profil till privat. För att göra det, gå till din profil genom att trycka på din profilbild i det nedre högra hörnet av skärmen. Tryck nu på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet på skärmen och gå till Inställningar och sekretess och sedan Kontosekretess. Tryck på reglaget för att ändra ditt konto till privat.
  • Gå nu tillbaka till sidan Inställningar och sekretess och tryck på Dölj berättelse och live, som du hittar under rubriken Vem kan se ditt innehåll.
  • Tryck på Dölj berättelse och live och välj manuellt varje följare för att dölja din Instagram-berättelse från följare.
  • När du har gömt din berättelse för dina följare, ladda upp bilderna och videorna du vill lägga till i dina höjdpunkter. Vi rekommenderar att du lägger upp dem alla på en gång för att undvika att behöva upprepa denna tråkiga process.
  • Öppna nu din Instagram Story och tryck på ikonen Markera längst ner till höger på skärmen. Du kan antingen lägga till dina berättelser till en befintlig höjdpunkt genom att trycka på en av dem eller skapa en ny höjdpunkt genom att trycka på Ny. Om du bestämmer dig för att skapa en ny höjdpunkt för att visa upp dina minnen för världen, skriv in ett namn för höjdpunkten, välj ett omslag och tryck på Lägg till. Tryck slutligen på Klar.
  •   Notegraphy är en Instagram-liknande app för typografi

    Tyvärr är vi inte klara än. Du måste vänta 24 timmar på att berättelserna ska läggas till i dina höjdpunkter. När berättelserna har lagts till i dina Instagram-höjdpunkter kan du byta tillbaka ditt Instagram-konto till offentligt och göra det möjligt för dina följare att se din berättelse igen.

    2. Lägg upp din berättelse och ta bort den omedelbart

    Även om metoden ovan aldrig kommer att svika dig, är det en tidskrävande uppgift att dölja din berättelse från dina följare. Om du vill lägga till dina minnen till dina Instagram-höjdpunkter utan att spamma din berättelse eller blockera hela din efterföljare, har vi en alternativ metod som du kan använda.

      Hur man avrapporterar ett inlägg på Instagram

    Du kan lägga upp en berättelse och sedan ta bort den omedelbart genom att följa dessa steg:

  • Lägg upp en bild eller video till din Instagram Story. Ta sedan bort din Instagram Story genom att trycka på knappen Mer och välja Ta bort.
  • Upprepa denna process för innehållet du vill ladda upp till dina Instagram Highlights.
  • Vänta nu i 24 timmar.
  • Gå till din Instagram-profil, tryck på den treradade ikonen och tryck på Din aktivitet.
  • Tryck på Nyligen raderad och tryck sedan på berättelsen du vill ladda upp till din Instagram Höjdpunkter.
  • Tryck på de tre prickarna i det nedre högra hörnet av skärmen och tryck på Återställ.
  • Gå nu till din Instagram-profil och tryck på ikonen med tre rader igen. Gå till Arkiv, välj den berättelse du vill ladda upp till dina höjdpunkter och tryck helt enkelt på ikonen för höjdpunkter i det nedre högra hörnet av skärmen.
  •   Hur man lägger till plats i Instagram Bio

    Dagarna då du spammade dina följare är förbi

    Tyvärr har Instagram ännu inte lanserat en officiell metod som låter dig lägga upp innehåll till dina Instagram-höjdpunkter utan att spamma din följarelista.

    Lyckligtvis kan du med de två ovan nämnda metoderna fortsätta att dela dina favoritögonblick med dina följare. Den enda haken är att du måste vänta 24 timmar, oavsett vilken metod du väljer att använda.