Hur man laddar ner Windows 7 officiellt och lagligt

Microsoft stöder inte längre Windows 7, men flera användare är fortfarande galna i det en gång så populära operativsystemet. Efter lanseringen släppte Microsoft Windows 8, 8.1, 10 och till och med Windows 11, men Windows 7 har fortfarande toppositionen som det mest gynnade operativsystemet för många. Så, om du fortfarande vill ladda ner Windows 7 officiellt och lagligt, följ vår handledning nedan. Vi har lagt till officiella nedladdningslänkar för Windows 7 ISO-bilder, och alla är lagliga och legitima. På den noten, låt oss gå vidare och hitta fungerande länkar för Windows 7.

Ladda ner Windows 7 ISO officiellt från Microsoft (2023)

Microsoft avslutade officiellt stödet för Windows 7 redan 2020, och därefter slutade det erbjuda möjligheten att ladda ner Windows 7 ISO:er. Även om det tillät användare att ladda ner Windows 7 ISO-filer från sin återställningssida fram till 2021, har det alternativet också tagits bort nu. Tack och lov är några officiella nedladdningslänkar fortfarande aktiva, och du kan använda dem för att ladda ner ISO-filerna. Länkarna är direkt från Microsofts servrar och är helt legitima. Vi kontrollerade länkarna på VirusTotal, och ingen av säkerhetsleverantörerna flaggade för det. Kolla in testresultatet precis här.

För din information är Windows 7 ISO:er tillgängliga för både 32-bitars och 64-bitars datorer och är tillgängliga på engelska (USA). Du kan lagligt få Windows 7 Service Pack 1 (SPI1) ISO:er för Home Premium, Ultimate och Professional-utgåvorna. Med allt detta sagt, låt oss nu gå till nedladdningslänkarna.

Obs: Eftersom Windows 7 har nått slutet av livet, rekommenderar vi inte att du använder Windows 7 för dagliga uppgifter. Om du vill använda Windows 7 för någon speciell daterad programvara kan du använda den, men gör det sparsamt. Men vi skulle föreslå att du använder Windows 10/11, och du kan köra äldre programvara på Windows 10/11 med hjälp av handledningen som är länkad här.

1. Klicka på direktlänkarna nedan för att ladda ner Windows 7 ISO-bilden till din PC.

2. Filstorleken är cirka 3,8 GB för 32-bitars bilder och 5,5 GB för 64-bitars bilder.

3. När du har laddat ned kan du använda Rufus för att skapa en startbar USB för Windows 7 på din PC. För de omedvetna stöder Windows 7 både GPT- och MBR-partitionsstilar. Om du dubbelstartar Windows 7 med ett annat operativsystem, kom ihåg att välja GPT, som är en modern standard och stöder UEFI-läge också. På äldre datorer väljer du ”MBR”.

4. För att testa Windows 7 OS-bilden installerade jag den på min dator och det gick bra utan några fel. Så fortsätt och kolla in Windows 7 ISO-avbildningen och installera den på din dator för ditt speciella användningsfall.

Installera och kör Windows 7 på din PC

Så här kan du ladda ner och installera Windows 7 officiellt och lagligt 2023. Jag har bara tillhandahållit fungerande länkar från Microsofts server, och som jag testade den är de helt legitima. Hur som helst, det är ganska mycket det. Om du vill ladda ner Windows 11 ISO officiellt, följ vår länkade guide för en detaljerad handledning. Och för att hitta en lista över de bästa Windows 11-apparna, följ vår kurerade artikel. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan.