Hur man laddar ner Spotify-låtar för att lyssna offline

Viktiga takeaways

 • Att ladda ner musik på Spotify är förvånansvärt enkelt och låter dig lyssna på innehåll offline för att spara din mobildata.
 • Spotify Premium-användare kan ladda ner musik (och/eller poddsändningar) på både mobil- och stationära appar, men inte på webbspelaren.
 • Premium-användare kan ladda ner upp till 10 000 låtar på fem olika enheter, medan gratisanvändare bara kan ladda ner podcaster och inte aktivera offlineläge.

Det är inte bara möjligt, utan förvånansvärt enkelt, att ladda ner Spotify-låtar för att lyssna på offline. Och Spotifys offlineläge betyder att du kan se till att du bara kommer åt nedladdat innehåll, vilket förhindrar att du slösar bort din mobildata.

Hur man laddar ner Spotify-låtar för att lyssna offline

Du kan ladda ner musik (och poddsändningar) från Spotify på både mobil- och stationära appar (men inte Spotify webbspelare). Här är hur…

Hur man laddar ner musik på Spotify på din mobil

Öppna Spotify-appen på din telefon och hitta låten, albumet eller spellistan du vill ladda ner för offlinelyssning.

För att ladda ner en enskild låt måste du först lägga till den i en spellista. Det enklaste sättet är att lägga till det i dina gillade låtar genom att klicka
symbolen +
medan du spelar en låt. Eller så kan du skapa en Spotify-spellista och lägga till låtar till den manuellt.

För att ladda ner ett album eller en spellista, sök efter albumet eller spellistan du vill lyssna på offline, klicka på det och leta sedan efter knappen Ladda ner (en nedåtpil i en cirkel). Denna finns ovanför låtlistorna, till vänster om knappen Spela upp.

Tryck bara på den knappen så laddas albumet eller spellistan ner till din enhet så att du kan lyssna på offline.

Hur man laddar ner musik på Spotify på ditt skrivbord

 • Öppna Spotify-appen på din dator och se till att du är inloggad.
 • Navigera till albumet eller spellistan du vill ladda ner och klicka på knappen Ladda ner (nedåtpilen på samma rad som knappen Spela).
 • Till skillnad från låtar kan du ladda ner individuella podcaster för offlinelyssning. Så sök efter podden du vill lyssna på och välj den för att få upp listan över avsnitt. Du kommer att se
  Ladda ner
  knappen i det nedre vänstra hörnet av varje avsnitt. Klicka bara på den för att ladda ner avsnittet och
  lyssna på din favoritpodcast
  .

  Hur man hittar allt du har laddat ner på Spotify

  När du har laddat ner en del innehåll måste du veta var du kan hitta det. Här är hur…

 • Öppna Spotify-appen på din enhet och klicka på Ditt bibliotek.
 • Bläddra igenom alternativen tills du hittar Nedladdat.
 • Klicka på det för att visa en fullständig lista över allt du har laddat ner på Spotify.
 • Om du har laddat ner mycket innehåll kan du sortera ditt nedladdade innehåll på ett antal sätt för att hjälpa dig hitta det du letar efter.

  Som standard sorteras ditt nedladdade innehåll efter senast åtkomst. Men om du klickar på Senaste kan du sortera efter Nyligen tillagda, Alfabetisk eller Skapare.

  Oavsett vilken enhet du använder kommer albumet, spellistan eller podcasten du har laddat ner nu att vara tillgänglig att lyssna på offline. Oavsett om du väljer att gå offline eller tvingas offline.

  Varför du bör ladda ner musik på Spotify

  Nu vet du hur du laddar ner musik på Spotify, låt oss ta itu med varför du ska göra det.

  I ett nötskal innebär nedladdning av innehåll att det kommer att vara tillgängligt att lyssna på offline. Så om du vill koppla från internet avsiktligt (för att spara din mobildata) eller tvingas offline (på grund av bristande täckning eller avbrott) att ha något nedladdat innehåll (musik och/eller poddsändningar) att lyssna på är en förnuftig aning.

  När allt kommer omkring, såvida du inte är på Spotifys gratisplan och därför har begränsade uppspelningsalternativ ändå, betalar du för tjänsten. Så det är viktigt att ha tillgång till innehållet du vill lyssna, oavsett om du är online eller inte.

  Hur (och varför) aktivera Spotifys offlineläge

  När du har laddat ner en del innehåll för att lyssna på offline kan du aktivera Spotifys offlineläge. Att aktivera offlineläge innebär att när du är offline kommer du bara att kunna spela musik och/eller poddar som du har laddat ner. Detta är ett annat alternativ som endast är tillgängligt för Spotify Premium-prenumeranter.

  Så här aktiverar du Spotifys offlineläge:

 • Öppna Spotify-appen på din mobila enhet och logga in.
 • Klicka på din profil i det övre vänstra hörnet och klicka sedan på Inställningar och sekretess.
 • Rulla ned tills du ser Offlineläge under rubriken Uppspelning.
 • Klicka på knappen till höger för att antingen aktivera eller inaktivera den (beroende på dess aktuella position).
 • Som nämnts ovan begränsar Spotifys offlineläge dig till att lyssna på innehållet du har laddat ner. Detta säkerställer att du inte använder mobildata eller ens ditt Wi-Fi för att streama något när du inte vill göra det. Vilket är viktigt om du har en begränsad dataplan eller har en annan anledning till att du inte vill ha tillgång till internet under en period.

  Vad du behöver veta om att lyssna på Spotify offline

  Spotify Premium-användare som jag kan ladda ner upp till 10 000 låtar var och en på fem olika enheter, för totalt 50 000 låtar. Vilket, med en uppskattning på tre minuter/låt (vilket troligen är i underkant), skulle ge dig 2500 timmar musik att lyssna på offline.

  För sammanhanget är det drygt 104 dagars lyssnande nonstop. Och om du är utan internetanslutning så länge har du större problem att ta itu med än din låtsamling.

  Alla som använder Spotifys gratisplan KAN ladda ner podcaster för att lyssna på offline, men KAN INTE ladda ner musik. Gratis användare kan inte heller aktivera offlineläge. Även om det inte nödvändigtvis är ett problem, betyder det att det finns en chans att av misstag streama innehåll som du inte har laddat ner.

  Spotify-appen måste ansluta till internet minst en gång var 30:e dag. Det betyder att du inte kan vara kvar i offlineläge och bara lyssna på dina nedladdningar i evighet. Så om du någonsin säger upp din Spotify Premium-prenumeration och byter till att använda streamingtjänsten gratis, kommer du så småningom att förlora åtkomsten till dina nedladdningar.

  Spotify är en fantastisk streamingtjänst, och möjligheten för Premium-användare att ladda ner innehåll för att lyssna på offline är en gudagåva. Och med tanke på hur enkelt det är att ladda ner album, spellistor och enskilda avsnitt av podcaster, finns det verkligen ingen anledning att inte ge det en chans.