Hur man kontrollerar om någon tystade dig på Discord

Discord är ett säkert utrymme där du kan chatta med de som delar gemensamma intressen. Men som överallt på webben kan du stöta på människor som inte är trevliga att prata med och som till och med är direkt oförskämda. Lyckligtvis har plattformar som Discord för att hantera det här problemet. Nämligen muta.

Men att få reda på att någon har gjort det här mot dig känns inte bra. Idag kommer vi att förklara hur du kontrollerar om någon har tystat dig på Discord för att hjälpa dig att bekräfta dina misstankar.

Hur man kontrollerar om någon tystade dig på Discord

Discord erbjuder användarna två typer av muting: kanal och lokal. Endast serveradministratörer kan stänga av användarnas kanalövergripande, medan alla användare kan stänga av andra användare lokalt. När någon stängs av för hela kanalen kommer ingen av användarna på kanalen att höra dem. Å andra sidan fungerar lokal muting bara för en användare.

Användare som är avstängda lokalt får inte ett meddelande om det. Således är det enda sättet att avgöra att du har stängts av lokalt genom att kontrollera den andra användarens reaktion. De kommer att sluta reagera när du säger något. Du kan dock ha problem med att avgöra det om användaren aldrig reagerade på dina ord i första hand. Server- eller kanaladministratörerna aviseras inte när någon stängs av lokalt heller.

Med kanalomfattande muting är det lite enklare. Precis som med lokal muting, kommer du inte att få ett meddelande, men du kan spåra reaktionen från alla användare istället för bara en. Om alla ignorerar dig stängs du troligen av för hela kanalen.

Hur man tystar någon på Discord

Av någon anledning kanske du vill stänga av en Discord-användare själv. Om du är på någon annans server kan du bara stänga av andra användare lokalt. Så här gör du:

 • Gå med i samma röstkanal med den användare du vill stänga av.
 • Högerklicka på deras användarnamn för att se menyn Inställningar.
 • Markera rutan bredvid Ljud av.
 • Om du vill stänga av ljudet för användaren, upprepa samma steg och välj ”Slå på ljudet” i slutet. Om du har administratörsbehörighet följer du stegen nedan för att tysta en användare för hela kanalen:

 • Se till att du är i samma röstkanal som användaren du vill stänga av.
 • Högerklicka på namnet på personen du vill stänga av.
 • Klicka på ”Server Mute”. Personen kommer omedelbart att tystas för hela kanalen.
 • FAQ

  Läs det här avsnittet för att ta reda på mer om muting-funktionen på Discord.

  Är muting detsamma som blockering på Discord?

  Nej, muting är ett mindre straff för användare som inte beter sig som du vill att de ska göra på Discord. Det är en icke-konfronterande metod för att undvika att prata med någon. Ofta märker användare inte ens att de har stängts av. Att blockera någon är en mer seriös metod för att hantera irriterande användare. Det bör endast implementeras i svåra fall när någon verkligen går dig på nerverna.

  När du blockerar någon från din vänlista tas de bort helt. Om du är på samma server kommer du inte att se användarens meddelanden längre. Den blockerade användaren kommer inte att kunna tagga dig, skicka meddelanden till dig eller hitta din profil. Med andra ord, blockering är helt klart uppenbart, till skillnad från muting.

  Hur blir jag avstängd på Discord?

  Att vara avstängd på Discord kan vara upprörande, speciellt om du inte har gjort något fel. Ibland kan användare bli tysta av misstag. I det här fallet kanske du vill slå på dig själv för att börja kommunicera med andra igen. Men bara den användare som har stängt av dig kan slå på ljudet för dig. Tack och lov, även om du är avstängd, kommer folk fortfarande att få dina meddelanden, så du kan artigt be dem att stänga av ljudet för dig.

  Uppföra sig väl

  Som du kan se, det finns inget sätt att veta säkert om du har blivit tystad på Discord. Även om du kan hålla reda på andra användares beteende, är det inte alltid en tydlig indikator. Hur som helst, om du misstänker att du har blivit tystad, var alltid artig och spamma inte användare med förfrågningar om att stänga av ljudet för dig. Detta kan få motsatt effekt än tänkt.

  Har du någonsin stängt av eller blockerat någon på Discord? Om så är fallet, varför kände du att det var nödvändigt att göra det? Dela dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan.