Hur man installerar ett SD-kort på ditt Steam-däck

Viktiga takeaways

  • Välj ett snabbt SD-kort för optimal prestanda på ditt Steam-däck.
  • Följ uppmaningen för att formatera ditt SD-kort för användning med Steam Deck, eller formatera det manuellt via Inställningar.
  • Var medveten om spelkompatibilitet och den permanenta formateringen av SD-kortet för användning med Steam Deck. Bekanta dig med filsökvägen den kommer att uppta.

Det är dags att utöka ditt lagringsutrymme på ditt Steam-däck. Men är det lika enkelt som att stoppa in ett SD-kort? Måste du göra någon speciell formatering? Låt oss ta en titt på hur du installerar ett SD-kort på ditt Steam Deck.

Kan jag använda vilket SD-kort som helst på mitt Steam-däck?

Steam Deck är inte noga när det kommer till SD-kort. Förutsatt att du har fräschat upp misstag att undvika när du väljer ett SD-kort, kan du inte gå fel. Steam-däcket stöder SD-, SDXC- och SDHC-kort och kan hantera upp till 2 TB kapacitet.

Skriv- och läshastigheter är mycket viktiga av prestandaskäl, så det är fördelaktigt att välja ett snabbare kort. Spring inte efter de snabbaste dock. Steam-däcket läser endast tillförlitligt upp till 100 MB/s.

Vi har ett stort urval av de bästa microSD-korten för Steam Deck om du inte redan har valt ett.

Så här formaterar du ditt SD-kort för Steam-däcket

Steam-däcket använder ett specifikt format, så en fullständig rensning av ditt SD-kort krävs när du lägger till extra lagringsutrymme till enheten.

Börja med att sätta in ditt SD-kort i din Steam-däck. SD-kortplatsen är placerad på botten och till höger om din enhet, precis under höger högtalare.

När du sätter in ett SD-kort i din Steam-däck bör du få en uppmaning att formatera kortet så att det är läsbart av enheten. Om du följer den här uppmaningen är ditt SD-kort redo att användas på nolltid.

Bara om den här uppmaningen inte visas, är allt du behöver göra att navigera till Inställningar och sedan Lagring. Du kommer att se ditt SD-kort listat här. Tryck på Y för att öppna alternativmenyn och tryck på Formatera enhet.

När Steam-däcket är klart kommer ditt SD-kort inte längre att kunna läsas av Windows- eller Mac-enheter.

Hur man installerar och flyttar spel till ditt Steam-däcks SD-kort

Med ett SD-kort installerat kan du välja att installera ett spel direkt på ditt SD-kort eller flytta ett redan installerat spel manuellt genom att öppna dess egenskaper och klicka på Installerade filer.

Du kan flytta spel fram och tillbaka fritt, men det finns ett par saker att tänka på.

För det första kommer ditt SD-kort inte att vara lika snabbt som Steams inbyggda SSD. För de flesta spel är detta inget problem, förutsatt att du använder ett tillräckligt snabbt SD-kort till att börja med. Men nyare spel, och särskilt spel med SSD-krav, kan prestera sämre eller ta längre tid att ladda om de installeras på ett SD-kort.

För det andra är det lite annorlunda att komma åt mappar på ditt SD-kort från att komma åt din SSD.

Du hittar ditt SD-kort längst ner till höger i Dolphin Explorer-fönstret. Den heter primär. Steam-spel kommer att finnas i steamapps-mappen på den här enheten.

Men till skillnad från Windows är detta inte den sanna filsökvägen. Om du behöver hänvisa till något som är installerat på ditt SD-kort, är filsökvägen som följer:

run/media/mmcblk0p1

Denna information behövs bara om du gör något mer avancerat, som att modifiera dina spel eller tillämpa en fix.

Med tanke på hur avgörande extra utrymme är för Steam Deck-upplevelsen är det bra att ett SD-kort är så lätt att ställa in och komma igång. Oavsett om du har beställt ett helt nytt SD-kort eller om du tar ut ett från en gammal telefon, är det lika enkelt som att sätta in det och formatera det. Se bara till att du använder ett tillräckligt snabbt kort för spelets krav.