8 funktioner som gör Microsoft Edge till den bästa spelwebbläsaren

Viktiga takeaways

  • Effektivitetsläget förbättrar spelprestandan genom att minska Edges resursanvändning, men omfattningen av ökningen varierar.
  • Clarity Boost förbättrar grafiken i Xbox Cloud Gaming-titlar, som matchar DPI-skalan i ditt Edge-fönster.
  • Edge Gaming-hemsidan kombinerar liveströmmar, esportresultat, spelhöjdpunkter och Microsoft Rewards-möjligheter.

Microsoft Edge utvecklas ständigt, och det omdefinierar nu spelupplevelsen för användare överallt.

Tack vare funktioner som Efficiency Mode, Clarity Boost och andra gamercentrerade funktioner, håller Edge sakta men säkert på att bli den bästa spelwebbläsaren och ett måste för alla som vill boosta sin spel- och surfupplevelse.

1. Effektivitetsläge

Edge’s Efficiency Mode hjälper till att få ut mer batteritid ur användarnas bärbara datorer, men det har också spelapplikationer. Medan den är aktiverad, förbättrar den PC-spelprestanda på Windows 10- och 11-enheter genom att minska resurserna som Edge använder när de spelar. När du är klar med spelandet stänger Microsoft Edge av effektivitetsläget, så att du kan fortsätta surfa med full kraft.

Den gör detta genom att omfördela Edges resurser mellan flikar, vilket minskar en fliks totala resursförbrukning, särskilt när den inte ger något värde till användarupplevelsen när den körs i bakgrunden. I vissa fall kommer det till och med att försätta flikar i viloläge.

Tyvärr finns det inget sätt att förutsäga hur märkbar denna prestandaökning är. Resultaten varierar baserat på mjukvaru- och hårdvarurelaterade kriterier, inklusive enheten du använder, andra appar som körs i bakgrunden, hur många flikar du har öppnat i Edge, etc.

Effektivitetsläge är aktiverat som standard i Edge men kan stängas av genom att gå till Inställningar, skriva effektivitet och stänga av strömbrytaren.

2. Microsoft Edge Clarity Boost

De flesta spelare är bekanta med Xbox Cloud Gaming, molnspeltjänsten som är en del av Xbox och distribueras av Microsoft Gaming.

En annan Microsoft Edge-funktion som Xbox Cloud Gaming-fans kommer att älska är Clarity Boost. Det är bara tillgängligt i Microsoft Edge, och det hjälper till att förbättra grafiken i dina Xbox Cloud Gaming-titlar, vilket gör att grafiken i din videoström och spelgrafik ser skarpare ut. För att göra detta matchar den DPI-skalan (dots per inch) för ditt nuvarande Edge-fönster, liknande Opera GX:s RGX-läge.

Det bästa med Clarity Boost är att det fungerar med alla spel du spelar på din PC, inklusive spel installerade via ditt Game Pass Ultimate-abonnemang.

Till skillnad från Efficiency Mode är Clarity Boost inte en funktion som är aktiverad som standard på Microsoft Edge. Att slå på eller av Clarity Boost är enkelt, men du måste först starta ett spel med ditt Xbox-konto för att komma åt det.

3. Skaffa en dedikerad spelhemsida

När spelare inte spelar sina favorittitlar tittar de med största sannolikhet på streams, undersöker nya strategier eller kollar in de senaste nyheterna och kommande releaser – och Edge Gaming-hemsidan kombinerar allt.

  • Se liveströmmar från dina favoritinnehållsskapare.
  • Ta reda på liveresultaten från e-sportturneringar
  • Anmäl dig till e-sportturneringar.
  • Läs om trendiga spelhöjdpunkter.

Dessutom är den här hemsidan ett bra sätt att tjäna några Microsoft-belöningar. Allt du behöver göra är att logga in på ditt Xbox-konto och slutföra dagliga utmaningar för att få exklusiva bonusar. Du kan också ansluta spelhemsidan till ditt Xbox-konto för att hantera dina Microsoft Rewards, kolla in din spelhistorik eller hantera ditt Xbox Cloud Gaming Library.

4. Microsoft Edge-spelteman

Spelhårdvara och mjukvara ser alltid annorlunda ut än sina motsvarigheter utan spel. Med Microsoft Edges spelteman kan du förvandla din webbläsare till en visuell upplevelse som alla spelare kommer att älska.

Massor av spelteman finns tillgängliga i Edge-temabiblioteket, från de som visar upp din kärlek till Minecraft till teman som lyfter fram majestätiska titlar som The Elder Scrolls V: Skyrim eller Sea of ​​Thieves.

Ibland vill du ta en paus från AAA-titlar och koppla av med något mer avslappnat, och Microsoft Edges Games-meny passar.

Kort sagt, det är ett spelbibliotek som du kommer åt från din Edge Sidebar, och det är fullt av gratisspel som Microsoft Solitaire, Microsoft Bubble och spel från tredjepartsutgivare. Dessutom, även om dessa spel är underhållande, är de inte menade att distrahera dig från att surfa. Det är därför de öppnas i sidofältet som standard istället för att uppta hela skärmen, så att du kan spela medan du surfar, och det bästa av allt är att det inte finns några nedladdningar inblandade.

6. Microsoft Edge Surf

Alla känner till Google Chromes The Dinosaur Game. Det är dock inte många som vet att Microsoft Edge också har ett inbyggt webbläsarspel som heter Microsoft Edge Surf.

Du spelar som surfare, rider på vågor, besöker öar och undviker den mäktiga Kraken. Den har flera spellägen, inklusive Endless-läge, Time Trials-läge eller Zig Zag-läge, vilket kan vara roligt.

Det är ett fantastiskt spel att spela på Microsoft Edge medan ditt internet är nere, så mycket att du kan fortsätta spela det långt efter att det kommer tillbaka online.

De flesta spelare är bekanta med Twitch och Discord. Att växla mellan dina Edge-flikar och dina Twitch- eller Discord-fönster kan dock vara en huvudvärk. Lyckligtvis gör den mångsidiga Edge Sidebar det till ett minne blott, eftersom du kan komma åt populära spelsajter och tjänster direkt, så att du kan se dina favoritströmmar och svara dina guildmates utan att störa flödet av din övergripande surfupplevelse.

Att spela med bakgrundsmusik är en vanlig praxis, och de flesta spelare tenderar att ha ett Spotify-fönster eller en YouTube-flik öppen medan de spelar. Microsoft Edge förenklar processen genom att tillåta användare att integrera populära musikströmningstjänster i sidofältet, inklusive Spotify, SoundCloud, Apple Music, etc.

Microsoft Edge är ett toppval för spelare på grund av dess speltjänstintegrationer och höga fokus på resurseffektivitet. Dessutom befäster dess användarcentrerade design och många anpassningsmöjligheter ytterligare sin position som en av de bästa spelwebbläsarna, till den grad att den nu är en värdig utmanare till en annan extremt välrankad spelwebbläsare, Opera GX.