Hur man installerar Equilibrium GTK-temat på Linux

Equilibrium GTK-temat är baserat på LinMOS. Den presenterar en skeuomorfismstil i mitten av 2000-talets Mac OS. Om du vill prova detta tema på din Linux-dator är det enklare än du tror! Så här får du igång det!

Ladda ner Equilibrium

Equilibrium GTK-temat är tillgängligt för alla Linux-användare via temawebbplatsen Gnome-look.org. På sidan Gnome-look.org finns det fyra nedladdningsalternativ, var och en med olika varianter av temat.

För att starta nedladdningen på din Linux-dator, gå över till Equilibrium Gnome-look.org sida. Väl på sidan, hitta fliken ”Filer” och klicka på den med musen.

Titta igenom fliken ”Filer” för det temapaket du vill ladda ner. När du har hittat temafilen du vill ladda ner, gå till fliken ”DL” och klicka på den blå nedladdningsknappen bredvid temapaketet du vill ladda ner.

Extrahera jämvikt

Temapaketet Equilibrium distribueras till Linux-användare i form av Tar XZ-arkiv. Dessa arkiv kan inte användas som teman, eftersom GTK-teman måste extraheras helt innan de kan användas på Linux.

För att extrahera Equilibrium Tar XZ-arkivet på din dator måste du öppna ett terminalfönster. För att öppna ett terminalfönster, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet måste du flytta till katalogen ”Nedladdningar”. För att komma åt katalogen ”Nedladdningar”, använd CD-kommandot för att flytta till mappen där Equilibrium-temapaketet finns.

cd ~/Downloads

Nu när du är inne i katalogen ”Nedladdningar”, använd tar-kommandot för att extrahera Equilibrium-temapaketet på din dator. För att starta extraheringen, använd kommandona nedan.

Laddade du ner temapaketet Equilibrium Blue? Extrahera det på din dator med följande kommando.

Equilibrium-Blue-1.0.tar.xz

Behöver du extrahera temat Equilibrium Blue Dark? Du kan göra det med kommandot nedan.

Equilibrium-Blue-Dark-1.0.tar.xz

För att extrahera temapaketet Equilibrium Blue Solid, använd följande kommando.

Equilibrium-Blue-Solid-1.0.tar.xz

För att få tag på temapaketet Equilibrium Blue Dark Solid GTK måste du ange följande kommando i ett terminalfönster.

Equilibrium-Blue-Dark-Solid-1.0.tar.xz

Installera Equilibrium

Nu när Equilibrium har extraherats är nästa steg i installationsprocessen att installera temafilerna i systemet. Det finns två sätt att installera Equilibrium-temat på Linux.

Det första sättet att installera Equilibrium GTK-temat på Linux är genom enanvändarläge. Det här läget tillåter endast den användare som installerar temat på operativsystemet att ha tillgång till det på sitt skrivbord.

Det andra sättet att installera Equilibrium GTK-temat är känt som systemomfattande läge. Denna typ av installation är mycket mer involverad än enanvändarmetoden eftersom den kräver modifiering av systemmappar, men den tillåter alla användare på systemet att njuta av temat.

Enanvändare

För att starta installationen av Equilibrium i enanvändarläge, måste du skapa en ny mapp i din hemkatalog med namnet ”.themes”. Den här mappen gör det möjligt för ditt Linux-skrivbord att komma åt temafiler installerade som en enda användare. Använd kommandot mkdir nedan och skapa den nya mappen.

mkdir -p ~/.themes

När du har skapat den nya mappen måste du flytta terminalsessionen till katalogen ”Nedladdningar” där Equilibrium-temapaketet extraherades tidigare. För att komma åt den här mappen, använd CD-kommandot.

cd ~/Downloads

Väl inne i katalogen ”Nedladdningar” kan installationen börja. Använd kommandot mv och flytta Equilibrium-temapaketfilerna från katalogen ”Nedladdningar” till den nyskapade mappen ”.themes” i din hemkatalog.

mv Equilibrium*/ ~/.themes/

När mv-kommandot är klart är installationen av Equilibrium på Linux i enanvändarläge klar. För att verifiera att installationen lyckades, kör kommandot ls nedan.

ls ~/.themes/

Systemomfattande

För att starta installationen av Equilibrium i systemomfattande läge måste du först komma åt katalogen ”Nedladdningar” där Equilibrium-temapaketet extraherades tidigare. Använd CD-kommandot och gå till ”Nedladdningar.”

cd ~/Downloads

Väl inne i katalogen ”Nedladdningar” måste du lyfta terminalsessionen till rotanvändaren, eftersom installation av Equilibrium kräver modifiering av filer på systemnivå.

sudo -s

Nu när terminalen har root-åtkomst använd mv-kommandot för att installera Equilibrium GTK-temat i systemomfattande läge på din Linux-dator.

mv Equilibrium*/ /usr/share/themes/

När installationen är klar är Equilibrium installerat. För att bekräfta att installationen lyckades kör du kommandot nedan.

ls /usr/share/themes/

Aktiverar jämvikt

Equilibrium-temat är nu installerat på din dator, men det är inte slutet på guiden. Du kan inte börja använda Equilibrium-temat utan att först göra det till ditt standard-GTK-tema.

För att göra Equilibrium till ditt standard-GTK-tema på Linux, ta en titt på listan med länkar nedan. Var och en av länkarna pekar på en djupgående guide om hur du ändrar standard GTK-temat på ditt Linux-skrivbord.