Hur man gör Steam säkert och barnvänligt med familjevy

Nyckel takeaways

  • Med Steam Family View kan du begränsa åtkomsten till vissa spel och funktioner på en specifik dator för barn.
  • För att aktivera Family View, gå till Steam > Inställningar > Familj > Hantera.
  • Family View är idealisk för barn utan separata enheter och för flera familjemedlemmar som delar en enda spelrigg.

Om du vill dela en del av ditt Steam-bibliotek med ett barn behöver du inte skapa ett separat konto för dem. Med Steam Family View kan du blockera dem från att komma åt något annat än de spel du själv har godkänt.

Vad är Steam Family View?

Family View är en funktion i Steams skrivbordsklient som gör att du kan logga in på ditt konto och begränsa vad som kan ses eller nås på en specifik dator.

Detta är användbart om du har en bärbar dator som du vill låta ditt barn spela spel på, men ditt barn är för ungt för att ha ett eget separat Steam-konto.

När du väl har parat ihop Bluetooth-kontroller med ditt Steam-konto kan dina barn ha lika roligt på en dator som de skulle ha med en konsol.

Family View är inte begränsad till att bara blockera spel. Du kan också bestämma om barn kan surfa i Steam-butiken, se communitygenererat innehåll, chatta med andra Steam-användare eller komma åt din profilinformation.

Hur man aktiverar Family View på Steam

Ditt första steg är att ladda ner och installera Steam-klienten. Det finns klienter tillgängliga för Windows, macOS, Linux och ChromeOS.

Logga sedan in på ditt Steam-konto. Om du inte redan har ett måste du skapa ett konto och köpa de spel du vill att dina barn ska ha tillgång till innan du fortsätter.

Oroa dig inte, det är säkert att köpa spel från Steam, men du vill titta på användarrecensioner för att få en bättre uppfattning om kvaliteten på vissa titlar.

Klicka på Steam > Inställningar längst upp till vänster i programfönstret. Scrolla sedan ner till fliken Familj på vänster sida av fönstret som dyker upp. Klicka på Hantera under Familjevy.

En guide kommer att dyka upp som guidar dig genom resten av processen. Stegen inkluderar att välja vilka spel du vill ge åtkomst till och ställa in din PIN-kod.

När du vill ge dina barn fler spel i framtiden måste du upprepa dessa steg.

Du kanske upptäcker att du så småningom får ont om utrymme. Om så är fallet kan du avinstallera Steam-spelen och installera om dem senare när du är redo att spela dem igen.

Steam sparar dina framsteg, så du behöver inte börja om.

Hur man avslutar Family View på Steam

Om du och dina barn delar en enda dator måste du veta hur du stänger av Family View när det är din tur att spela spel.

Leta efter en ikon som visar tre huvuden (eller personer, de liknar en familj) uppe till höger. Om den här ikonen är grön betyder det att Family View är aktiv.

Klicka på den här ikonen och ange sedan din PIN-kod för att avsluta Family View.

Klicka på den här ikonen igen när du vill återaktivera Family View. Du behöver inte ange din PIN-kod.

När man ska använda Steam Family View över familjedelning

Steam erbjuder flera sätt att dela spel med familjemedlemmar. Steam Family View begränsar antalet tillgängliga spel på din dator, vilket gör den idealisk för barn som inte har separata enheter.

Det kan också vara praktiskt om flera familjemedlemmar vill få ut det mesta av en enda spelrigg. När allt kommer omkring kan du ge tillgång till hela ditt spelbibliotek och bara förhindra familjemedlemmar från att chatta under ditt namn och göra ytterligare köp.

Om du vill dela spel mellan enheter, kommer du att överväga Steam Family Sharing istället. Steam Family Sharing är också ett bra sätt att dela dina spel med vänner, även om de bor långt borta.