Hur man gör julkort snabbt och enkelt med Canva

Viktiga takeaways

  • Använd Canvas mallar för att skapa unika och personliga julkort. Uppgradera till Canva Pro för fler designalternativ.
  • Skräddarsy mallar genom att lägga till dina egna foton och ändra formuleringen. Byt ut stockbilder och ändra färgerna för att göra det personligt.
  • Välj om du vill e-posta ditt kort eller använda Canvas utskriftstjänster. Ladda enkelt ner och bifoga kortet till ett e-postmeddelande eller välj papperstyp och antal för utskrift.

Letar du efter ett sätt att skapa unika julkort som kommer att imponera på din familj och dina vänner? Canva kan hjälpa till med det, oavsett om du vill använda en mall eller implementera dina egna foton och meddelanden på kortet. Så här designar du det perfekta julkortet med Canva.

Hur man gör ett julkort med en Canva-mall

Börjar på Canvas huvudsida, skriv julkort i sökfältet, se till att fliken markerar Mallar och tryck på Retur. Därifrån ser du en mängd olika mallar som du kan använda.

Om mallen har en kronikon är designen endast tillgänglig för Canva Pro-användare. Om du ser en mall du gillar kan det dock vara värt att uppgradera till Canva Pro eller åtminstone testa den med en gratis provperiod.

Bläddra tills du hittar en mall som du gillar, klicka på den och klicka sedan på Anpassa den här mallen. Därifrån använder du Canvas Editor-sida för att designa ditt kort.

Eftersom du har sökt efter kort specifikt kommer de flesta mallar du väljer redan att ha dem listade som en inbjudningsfunktion, vilket ger kortet exakt de mått du behöver för utskriftstjänster.

Mallar är otroligt lätta att arbeta med eftersom allt du behöver göra är att byta ut bildarkivet med dina egna och ändra formuleringen. Du kan också ändra färgen på elementen för att göra det mer personligt. När du är klar kan du antingen använda Canvas utskriftstjänster eller mejla kortet för att spara pengar och papper (mer om detta senare).

Hur man gör ett julkort från grunden i Canva

Att göra ett julkort från grunden i Canva kan vara lite mer komplicerat, men att göra det betyder att du har ett personligt kort att dela med världen. På Canvas huvudsida, klicka på Skapa en design och skriv in kort. Du kommer att se många alternativ för layout och storlek, så välj den du vill använda.

När Canvas Editor öppnas ser du en tom duk. Det är upp till dig hur du vill designa kortet. Du kan öppna fliken Element i det vänstra verktygsfältet och skriva in jul för att se festliga alternativ som du kan lägga till på kortet. Dessutom kan du dra nytta av flikarna Text och Uppladdningar för att lägga till bildtexter och dina egna foton.

Du kan också kolla in några av Canvas appar – att lägga till en Bitmoji eller använda TypeCraft kommer säkert att få ditt kort att sticka ut.

Så här delar du ditt hemgjorda julkort

Efter att du har skapat ditt kort är det dags att bestämma om du vill e-posta det till andra eller om du hellre vill dra nytta av Canvas utskriftstjänster.

För att e-posta det, klicka på Dela i det övre högra hörnet av Canva Editor och välj sedan Ladda ner. Ställ in dina specifikationer för hur du vill att filen ska sparas på din dator och klicka på Ladda ner. Därifrån bifogar du filen till ett e-postmeddelande och skickar iväg den.

För att få julkortet utskrivet klickar du antingen på knappen Skriv ut inbjudningar om det är tillgängligt eller väljer Dela och väljer sedan Skriv ut med Canva. Därifrån väljer du papperstyp, finish och kvantitet. När du fortsätter genom köpet kommer den att be om din adress och betalningsinformation.

Du kommer också att se ett uttalande som säger att om du inte är nöjd med beställningen kommer Canva att göra vad den kan för att fixa det eller återbetala din beställning.

Oavsett om du skapar ett julkort från grunden eller söker bekvämligheten med mallar, har Canva alla verktyg du behöver för att förenkla processen. För din nästa designsträvan och för att sätta en personlig touch till din jul med anpassade kort, utforska de kreativa möjligheter som Canva erbjuder.