Hur man ändrar färgen på en bild med Canva

Viktiga takeaways

  • Canvas färgredigeringsfunktion tillåter användare att redigera specifika färger i en bild utan att påverka hela bilden, vilket gör det enkelt att förbättra specifika färger.
  • Färgredigeringsverktyget identifierar automatiskt de mest använda färgerna i bilden, vilket ger användarna förvalda alternativ att välja mellan för redigering.
  • Canvas färgredigeringsfunktion är tillgänglig på både skrivbordsversionen och mobilappen, vilket gör att användare kan göra målinriktade färgjusteringar på språng.

Varje foto som tas har specifika färger som formar hela bilden, men ibland kan justeringar vara nödvändiga för att förbättra bilden. Canvas färgredigeringsfunktion gör det enkelt att redigera färgerna i en del av en bild utan att ändra alla, och det bästa är att det är gratis.

Vad är Canvas färgredigeringsfunktion?

Den här artikeln diskuterar Canvas färgredigeringsfunktion, som har en annan effekt än att redigera färgen på en hel bild. Att redigera färgen på en hel bild innebär att när du ändrar ljusstyrkan eller mättnaden kommer ändringen att påverka allt. Du kan också använda Canvas Magic Edit-verktyg för att redigera större delar av dina bilder.

Men med hjälp av färgredigeringsverktyget kommer du att kunna förbättra specifika färger i bilden. Det bästa är att du inte behöver lista ut vad färgerna är; Canva har redan identifierat de mest framträdande färgerna i bilden och har dem som alternativ för dig att välja. När du har valt en, kommer du att kunna ändra utseendet på bilden endast baserat på den färgen.

Om du till exempel har en bild av en zenträdgård och vill dämpa det gröna gräset lite, kan du välja färgalternativet och ändra ljusstyrkan till en mindre livlig grön. Det här alternativet fungerar på både Canvas mobilapp och desktopversionen.

Hur man ändrar färgen på en bild på skrivbordet

Canvas huvudsida, välj Skapa en design eller bläddra efter en mall baserad på projektet du håller på med. Därifrån öppnas Canvas editorsida.

Välj fliken Uppladdningar i verktygsfältet till vänster. Du kan antingen dra och släppa ett foto från en mapp på din dator eller klicka på knappen Ladda upp filer. När ditt foto har laddats upp kan du dra och släppa det på den vita duken.

Därifrån vill du se till att fotot har valts och klicka sedan på alternativet Redigera foto i det övre verktygsfältet. Välj fliken Justera och scrolla sedan nedåt tills du ser Färgredigering.

Som nämnts ovan har Canva redan plockat upp huvudfärgerna i bilden som du kan välja mellan att redigera. Om du väljer en av dem kommer du att märka en rullgardinsmeny med Nyans, Mättnad och Ljusstyrka. Dessa är de enda tillgängliga alternativen när det gäller att redigera en specifik färg i ditt foto.

När du har valt en färg och vilken egenskap du vill redigera flyttar du reglaget åt vänster eller höger beroende på hur du vill att ditt foto ska se ut. När du är klar, justera de andra färgerna om du vill.

Efter det kan du fortsätta redigera ditt foto med någon av Canvas andra redigeringsfunktioner. Detta kan innefatta att ändra bakgrunden på ditt foto eller till och med ta bort bakgrunden på en bild helt och hållet.

Hur man ändrar färgen på en bild på mobilen

Processen fungerar på samma sätt när du använder Canvas mobilapp – färgredigeringsfunktionen är dock lite mer dold.

När du öppnar Canvas redigerare med ditt foto, längst ner på skärmen ser du några alternativ. Tryck på Justera och scrolla tills du äntligen ser Färgredigering. Därifrån följer du samma instruktioner som ovan.

Med Canvas färgredigeringsfunktion är du inte begränsad till att ändra färgen på hela bilden. Du kan rikta in dig på specifika färger och justera deras nyanser, ljusstyrka och mättnadsnivåer. Så nästa gång du redigerar en bild i Canva, prova färgredigeringsfunktionen för målinriktade färgjusteringar.