Hur man går med i ett Microsoft Teams-möte utan appen

Microsoft Teams har en app för alla större stationära och mobila plattformar. Oavsett vilken telefon du använder, eller vilken stationär/PC du använder, kommer du att kunna installera en app på skrivbordet.

Att installera Microsoft Teams är inte svårt men om du inte använder det ofta, eller om du inte har tid att installera en app innan du måste gå med i ett möte, kan du arbeta utan de officiella apparna.

Gå med i Microsoft Teams möte utan app

Microsoft Teams har en webbapp som du kan använda från alla moderna stationära webbläsare. Appen fungerar inte i mobila webbläsare så även om du kan använda webbappen för att gå med i möten kan du bara göra det från skrivbordet. Om du använder din telefon och vill gå med i ett Microsoft Teams-möte utan appen måste du ringa in till mötet.

Gå med i Microsoft Teams möte utan app – Desktop

För att gå med i Microsoft Teams-mötet utan att installera appen behöver du en modern webbläsare som Chrome (eller någon annan Chromium-baserad webbläsare), Firefox, Safari, etc.

Öppna webbläsaren på skrivbordet.
Klistra in länken till ett möte i URL-fältet (du kan hämta länken från mötesinbjudan eller be mötesarrangören om det).
Logga in om du har ett Microsoft Teams-konto.
Ange ett namn som ska visas under mötet om du inte har ett Microsoft Teams-konto.

Gå med i Microsoft Teams möte utan app – telefon

För att gå med i ett Microsoft Teams-möte utan den officiella appen installerad på din telefon måste du ringa in till mötet. Det här är inte komplicerat men numret du ringer kan vara avgiftsfritt eller inte. Av uppenbara skäl kommer du inte att kunna se videor av någon av deltagarna.

Fråga mötesarrangören om konferensnummer och ID. Om du fått en inbjudan till ett möte kommer denna information automatiskt att inkluderas i inbjudan.

Dela telefonnumret du kommer att ringa från med administratören så att de kan identifiera dig.
Slå numret för mötet på din telefon.
När du svarar av det automatiska systemet anger du konferens-ID och trycker på # (hash eller pund)-tecknet.
Vänta med att komma in i mötet (en administratör måste tillåta dig att komma in).
När du väl har släppts in kommer du att kunna höra mötesljudet och prata med alla i mötet.
Andra deltagare kommer att se att du är närvarande och kan identifieras med ditt telefonnummer.

Slutsats

Microsoft Teams stöder inte mobila webbläsare. Detta är en begränsning som Microsoft har försummat att ta itu med. Det är givet att en mobil webbläsare kommer att ge en mycket sämre upplevelse av Microsoft Teams än mobilappen eller webbappen för datorer, men det är inte en avvägning som företaget verkar vara villigt att göra. Den har ett ganska bra uppringningsalternativ som det uppmuntrar användare att använda istället.