Hur man går med i en Minecraft Java-server från berggrunden med GeyserMC

Nyckel takeaways

  • Minecraft Java- och Bedrock-utgåvor är skrivna på olika programmeringsspråk, men GeyserMC-moden tillåter Bedrock-spelare att ansluta sig till Java-servrar.
  • Du kan ställa in en gratis crossplay-server med hjälp av en webbhotell som Aternos och installera GeyserMC på den.
  • GeyserMC-moden har begränsningar, såsom modkompatibilitet och vissa spelfunktioner, men den tillåter fortfarande njutbart korsspel mellan Java- och Bedrock-utgåvorna.

Vill du aktivera Minecraft Java crossplay för Bedrock-spelare? Här är vad du behöver veta om att låta Bedrock-spelare gå med i Java-servrar medan du använder GeyserMC-moden!

Varför kan inte Minecraft Bedrock-spelare ansluta sig till Minecraft Java-servrar normalt?

Bildkredit: Jhet Borja/MUO

Du har förmodligen blivit besviken över att få reda på att du och din vän inte spelar samma utgåvor av Minecraft och inte kan spela tillsammans. Även om det finns många andra sätt att spela Minecraft med vänner, är korsspel mellan Java och Bedrock inte något som dyker upp ofta.

Detta beror på att Minecraft Java- och Bedrock-utgåvorna inte är skrivna på samma programmeringsspråk. Minecraft Bedrock Edition är skrivet i C++ medan Java Edition är skrivet i Java, som namnet antyder.

C++ är ett mer effektivt språk, varför Bedrock är tillgängligt på olika plattformar, som Android, iOS och konsoler. Java är mindre effektivt i jämförelse, därav behovet av en PC för att köra det smidigt.

Men GeyserMC-moden tar C++-informationen och översätter den till Java, och emulerar en Java Minecraft-klient. Detta tillåter Bedrock Edition-spelare att ansluta sig till Java Edition-servrar och spela som om de var på samma version av spelet.

Hur Minecraft Bedrock Edition-spelare kan gå med i Java Edition-servrar

Bildkredit: Jhet Borja

Denna process innebär att båda versionerna av Minecraft körs samtidigt på en dator, ansluten till samma Java-server. Vi visar dig hur du skapar en server som du kan ansluta dig till oavsett om du spelar Minecrafts Java eller Bedrock Edition.

1. Konfigurera en server

Först bör du ställa in en server på Aternos. Aternos är en gratis tredjepartsservervärdtjänst som har allt du behöver för att konfigurera en server för att tillåta korsspel mellan Java och Bedrock.

När du har skapat ett konto på Aternos klickar du på Skapa för att skapa en server och namnge den. Se till att välja Java Edition i det blå fältet ovan.

Alternativt kan du vara värd för din Minecraft-server på en Raspberry Pi.

2. Installera GeyserMC

Nu när du har skapat din server, slå inte på den än. Gå först till Software och välj sedan Paper/Bukkit på skärmen för programval.

Klicka på knappen Installera för att lägga till PaperMC till din server.

Gå sedan till Plugins. Sök efter GeyserMC och välj GeyserMC.

Klicka slutligen på den lilla nedladdningsikonen till höger om den senaste eller kompatibla versionen.

För din lokalt körda server, gå till PaperMC.io och ladda ner GeyserMC därifrån. Om du behöver lära dig hur du installerar GeyserMC-plugin, kolla in hur du installerar plugins genom Bukkit. Om din befintliga server redan har många mods måste du kontrollera kompatibiliteten och begränsningarna för korsspelning mellan Java och Bedrock Edition

När allt är klart kan du nu slå på och ansluta till din server i nästa steg.

3. Gå med i Minecraft Java Server on Bedrock Edition

På serverns huvudskärm klickar du på Start för att slå på servern. Du kan hitta information om serveranslutningen genom att klicka på Anslut precis under servernamnet. Kopiera IP och port för nästa steg.

På Minecraft Bedrock Edition, klicka på fliken Servrar, rulla hela vägen ner och klicka på knappen Lägg till server.

Lägg till serverns IP och port i lämpliga textrutor och namnge servern. Klicka på antingen Spara eller Spela. Om du gör endera läggs servern till din lista över servrar i Minecraft Bedrock Edition.

Begränsningarna för GeyserMC Mod

Medan Minecraft Java och Bedrock Edition är ganska lika, finns det stora skillnader som GeyserMC Mod-skaparna inte kan göra något åt.

Ett av de största problemen är mod-kompatibilitet. Mods är inte något som enkelt kan översättas till olika versioner av Minecraft. Du kommer att begränsas av enklare mods, som sådana som en vanilla Java Edition-spelare fortfarande kan gå med i.

Det finns också mer grundläggande begränsningar som inte har några lösningar, som att skapa i 2×2-menyn i kreativt läge, skilja mellan vänster- och högerklick i inventeringen och en massa mer. Du kan kolla in listan över de senaste begränsningarna på officiella GeyserMC wiki för att ta reda på alla begränsningar de känner till.

Även om det har begränsningar kan detta sällan stå i vägen för att ha roligt. Nu behöver du inte vara orolig för att du och din vän har olika versioner av Minecraft. Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att njuta av Minecraft med dina vänner oavsett vad de spelar på.