De bästa skärmljusfälten 2023

En monitorljusfält gör långa arbetstimmar och sena spelsessioner bekväma genom att projicera ljus där det behövs och hjälper till att minska skärmbländning som orsakar trötthet i ögonen.

Bästa övergripande skärmljusfältet: BenQ ScreenBar

BenQ

Böjda bildskärmar är i allmänhet tjockare än de med en platt skärm, så det kan vara svårt att hitta en kompatibel bildskärmsljusfält med ett brett klipp. BenQ ScreenBar är ett utmärkt val eftersom den har en klämma som är tillräckligt stor för att passa din bildskärm om den har en krökning på 1500R eller en tjocklek mellan 0,4 och 1,2 tum.

En annan utmärkande funktion är det automatiska dimningsläget, som justerar ljuset för att matcha din omgivning. Du kan också ändra temperaturen på ljuset för att uppnå önskad atmosfär, oavsett om du vill öka koncentrationen med ett kallt ljus, koppla av med ett varmt ljus eller minska tröttheten när du spelar med ljusstyrkan inställd på 6 500K.

BenQ ScreenBar

Bäst överlag

BenQ ScreenBar ökar produktiviteten även under småtimmarna på natten. Oavsett om du behöver mer ljus för videomöten hemma eller ett sätt att spara skrivbordsutrymme (säg adjö till din gamla lampa), har ScreenBar dig täckt.

Fördelar

 • Utrymmesbesparande design
 • Lätt att installera
 • Justerbar ljusstyrka
 • Lämplig för böjda monitorer

Nackdelar

 • Inte ett bra val för små bildskärmar

VILLIG

WILLED Light Bar fästs på din bildskärm via dess stickmagnetfäste. Du kan också fästa den på icke-metalliska ytor med den medföljande 3M-tejpen. Detta gör den lämplig för olika inställningar, inklusive skrivbordsskärmar. Förutom den enkla installationen kan du justera ljusvinkeln så att den passar dina behov.

Bortsett från den mycket överkomliga prislappen är det som skiljer den här ljusbalken dess inbyggda 2 000 mAh uppladdningsbara batteri. När den är fulladdad kan den hålla i upp till 50 timmar. För extra bekvämlighet kan du ladda den helt med den medföljande USB-C-kabeln på bara 30 minuter.

Denna ljusstav har en utgång på 200 lumen. Om det inte är tillräckligt upplysande finns även en 350-lumen version till ett lite högre pris.

WILLED Light Bar

Bästa budgeten

Om du inte tål plastklämmorna som de flesta ljusstavar och webbkameror använder, ta en titt på WILLED Light Bar. Med hjälp av magnetisk vidhäftning sitter WILLEDs Light Bar ovanpå din bildskärm eller var du än vill placera den och ger den glöd du och ditt arbete behöver.

Fördelar

 • Justerbara vinklar
 • Mångsidig applikation
 • Trådlös och bärbar design
 • Steglös dimning upp till 4 500K

Nackdelar

 • Ingen RGB-belysning för spelare

Quntis

Om du vill förbli produktiv i mörkret är Quntis ScreenLinear Pro ljusstång en utmärkt lösning. Du behöver bara trycka på knappen för automatisk avbländning, så ändras bildskärmens ljus till den ljusaste nivån inom åtta sekunder så att du kan se varje detalj medan du skriver.

Med ett temperaturjusteringsområde på 3 000 K till 6 500 K kan du koppla av eller koncentrera dig på ditt arbete genom att ställa in det mest bekväma ljusförhållandena. Ännu bättre, du behöver inte återställa eftersom minnesfunktionen kommer ihåg din senaste inställning. Den enda nackdelen är att den här modellen inte är kompatibel med böjda bildskärmar. För detta behöver du ScreenLinear Pro+.

Quntis ScreenLinear Pro

Bäst med automatisk dimming

$40 $43 Spara
$3

Betydligt billigare än många av konkurrenterna, den här modellen är ett utmärkt alternativ om en av dina högsta prioriteringar är ett automatiskt avbländande läge. Den har en sensor för omgivande ljus som justerar ljusstyrkan för att matcha det omgivande ljuset, vilket eliminerar trötthet i ögonen.

Fördelar

 • Perfekt för medelstora bildskärmar
 • Justerbar ljusstyrka
 • Hållbar

Nackdelar

 • Inte lämplig för ultrabred bildskärm

MELIFO

Även om det är enkelt att få tag på en bildskärmsljusbar för icke-böjda skärmar, visar det sig vara lite mer knepigt när du har en böjd i din installation. Men MELIFO Curved Monitor Light Bar är idealisk.

Den har steglös dimning och tre färgtemperaturlägen. Tryck bara på knappen i tre sekunder för att välja din idealiska färgtemperatur. Du kan också enkelt justera ljusstyrkan, från fem till 100 procent. Så om du letar efter en böjd bildskärmsljusbar som inte lägger till reflektioner eller bländning, är den här ett utmärkt val.

MELIFO Curved Monitor Light Bar

Bäst för kurvade bildskärmar

MELIFO Curved Monitor Light Bar är inte bara en böjd nyhet. Den har även varm och sval belysning, en minnesfunktion för att spara dina belysningsinställningar och en lättanvänd USB-strömkabel.

Fördelar

 • Snygg design
 • USB är bekvämt
 • Steglös dimning och minnesfunktion
 • Inget blått ljus
 • Eliminerar bländning och reflexer

Nackdelar

 • Andra modeller har starkare ljus

Bästa Monitor Light Bar för flera bildskärmar: LYMAX Light Bar

Lymax

Oavsett om du har en stationär PC-skärm eller bärbar dator, kan LYMAX Light Bar användas på båda. Det kan vara lite dyrare än liknande konkurrerande modeller, men det är mer mångsidigt tack vare sin design.

Med den trådlösa fjärrkontrollen kan du enkelt styra LYMAX Light Bar, eller flera lampor, vilket är särskilt användbart om du har en konfiguration med dubbla bildskärmar. Den 4,9 fot långa USB-sladden är också praktisk och erbjuder mer frihet när du placerar ljusskenan.

Om du föredrar en med pekkontroll till liknande pris eller en dyrare RGB-version för spel, finns alternativ som är kompatibla med platta och böjda skärmar tillgängliga.

LYMAX Light Bar

Bäst för flera bildskärmar

$39 $50 Spara
$11

LYMAX Light Bar är perfekt för dem som vill lägga till lite ljus till sin bärbara dator eller stationära installation med dubbla skärmar. Dess mångsidighet och fjärrkontroll gör den till ett enastående val för att förbättra din effektivitet under sena distansarbeten.

Fördelar

 • Lång USB-kabel
 • 6000K färgtemperatur
 • Olika versioner tillgängliga

Nackdelar

 • Dyrare än vissa liknande konkurrentmodeller

FAQ

F: Är monitorljusbalkar värda att köpa?

Monitorljusfält är bra för att lägga till lite känsla till din arbetsyta och hjälper också till att minska ögonbelastningen. De flesta har en asymmetrisk framåtprojektionsstil som lyser upp ditt skrivbord istället för din skärm för att förhindra bländning. De har också ett vridbart huvud som hjälper dig att rikta ljuset dit du behöver det mer för maximal produktivitet.

Till skillnad från vanliga lampor är dessa ljusskenor monterade ovanpå skärmen, vilket är ett bra sätt att spara utrymme.

F: Kan spelare använda monitorljusfält?

Ja, det kan de, och det är bäst att välja en med RGB-belysning.

Ivriga spelare spenderar mycket tid på att stirra på skärmen, så de är mer benägna att uppleva trötta ögon. Dessa paneler bekämpar dåliga ljusförhållanden i ditt spelutrymme och befriar dig från ständiga distraktioner, ansträngda ögon och huvudvärk.

Den eleganta designen kompletterar även ditt spelrum samtidigt som du kan koncentrera dig på spel.

F: Kan jag reparera en skadad monitorlampa?

Om din ljusbalk inte fungerar kan det finnas trasiga ledningar. Att fixa de interna kablarna kräver viss teknisk kunskap, så om du inte har rätt kompetens, överväg att besöka en tekniker.

Lysdioder på ljuspanelen håller länge, men det varierar med olika modeller. Om de inte lyser är det bäst att byta ut ljusskenan eftersom reparationsprocessen kan vara utmanande.

F: Vad är skillnaden mellan en skrivbordslampa och en monitorlampa?

Skrivbordslampor är i allmänhet utformade för skrivbordsuppgifter, som att läsa eller skriva. De lyser upp bredare områden än monitorlampor och finns i olika stilar.

Monitorljus är eleganta och långsträckta till sin design. Du placerar dem vanligtvis ovanför eller ibland bakom din bildskärm, och de fokuserar ljuset på ditt arbetsområde och minimerar spill in i rummet.

Skärmlampor är värdefulla eftersom de minskar skärmbländning, ansträngda ögon och skuggor runt din arbetsstation. Vissa har även justerbar färgtemperatur och ljusstyrka för att hjälpa dig hitta rätt komfortnivå och atmosfär.

F: Hjälper monitorlampor mot ansträngda ögon?

Ett bra skärmljus bör minska påfrestningen på ögonen. De är inte alla skapade lika, men med rätt funktioner kan dina ögon slappna av mer medan du spelar eller arbetar. Skärmlampor minskar skärmbländning genom att gjutas direkt på skrivbordsytan bort från skärmen. Detta hjälper dig att säga adjö till ansträngda ögon, liksom torra ögon och huvudvärk.

Du kan också få en monitorlampa med justerbar färgtemperatur. Den här funktionen låter dig skapa den rätta atmosfären för dina uppgifter. Om du vill slappna av i ögonen mer kan du ställa in ljuset till en varmare färg. En kallare färg kan hålla ditt sinne skarpt om du behöver mer fokus.

Skärmlampor minskar också skuggan på ditt skrivbord, vilket kan hjälpa dig att se tydligare. Du kanske också vill hålla utkik efter funktioner som flimmerfri teknik och blåljusreducering för den ultimata ögonlindringen.

F: Hur installerar jag en monitorlampa?

De flesta monitorlampor är i allmänhet ganska enkla att ställa in. De kommer vanligtvis med en enkel klämma som du kan fästa på den övre ramen på din bildskärm. Denna typ är den enklaste att installera.

Vissa ljusstavar har dock en klämma som du fäster på monitorns stativ. De erbjuder mer säkerhet och är ett bra val om du inte vill fästa direkt på skärmens ram. De är ofta det bästa valet för böjda bildskärmar också. Du kan även hitta väggmonterade tillval där du måste montera ett väggfäste.