Hur man tittar på filmer på din PS5 med Sony Pictures Core

Viktiga takeaways

  • Sony Pictures Core, tidigare känd som Bravia Core, erbjuder en filmströmningstjänst med ett bibliotek på upp till 2 000 filmer från Sony Pictures.
  • Prenumeranter på Premium- eller Deluxe-nivåerna för PS Plus kan se upp till 100 filmer gratis på tjänsten.
  • För att använda Sony Pictures Core laddar du bara ner appen på din PS4- eller PS5-konsol, aktiverar HDCP-inställningar, skapar ett konto och utforskar filmkatalogen.

Om det inte räcker med spel på din PlayStation 5 kan du också hyra, köpa eller streama upp till 2 000 filmer på din konsol med Sony Pictures Core.

Om du vill veta mer om Sony Pictures Core och vad du behöver göra för att låsa upp upp till 100 gratis filmer på plattformen, här är allt du behöver för att komma igång.

Vad är Sony Pictures Core?

Sony Pictures Core (tidigare känd som Bravia Core) är en filmströmningstjänst som du kan få på PS4- eller PS5-konsoler. Sony Pictures Core innehåller ett enormt bibliotek med upp till 2 000 filmer från Sony Pictures, vilket ger tidig tillgång till vissa titlar, bakom kulisserna innehåll, regissörskommentarer och andra exklusiva erbjudanden.

Sony Pictures Core erbjuder även extraerbjudanden, som rabatter på sju filmer i sju dagar eller tillgång till ytterligare innehåll från Crunchyroll. Dessa erbjudanden är endast tillgängliga under en begränsad tid och de kan ändras. Gå till PlayStation webbplats eller den Sony Pictures Cores hemsida för att se alla erbjudanden som för närvarande erbjuds.

Du behöver inget PS Plus-medlemskap för att hyra eller köpa filmer på Sony Pictures Core, men det finns exklusiva förmåner om du prenumererar på Premium- eller Deluxe-nivåerna.

Vad behöver jag för att se filmer gratis på Sony Pictures Core?

Du kan titta på en roterande katalog med upp till 100 filmer gratis på Sony Pictures Core om du har ett PS Plus Premium- eller Deluxe-medlemskap.

Bildkredit: PlayStation-bloggen

Det här är de högsta nivåerna som finns tillgängliga för PS Plus. Men för att hyra eller köpa en genomsnittlig film på Sony Pictures Core behöver du betala mellan 3,99 och 15,99 USD.

Om du är en filmfantast kan de 100 gratisfilmerna göra det lite lättare att välja mellan PS Plus Extra, Essential och Premium/Deluxe, och det är inte med tanke på de andra exklusiva fördelarna.

Hur man laddar ner och använder Sony Pictures Core på din PS5

Sony Pictures Core är en gratis app som finns att ladda ner på PS4- och PS5-konsoler. För att komma åt den, rulla till Media-fliken på din PS5 genom att trycka på R på din handkontroll när du är på hemskärmen och välj förstoringsglasikonen i det övre högra hörnet för att börja söka efter Sony Pictures Core. När den dyker upp väljer du appen och trycker på Ladda ner.

Att använda Sony Pictures Core kräver att du aktiverar HDCP-inställningarna på din PlayStation. HDCP skiljer sig från HDMI. Det står för High-Bandwidth Digital Copyright/Content Protection, och det hindrar dig från att kunna streama eller spela in innehåll medan du tittar på det i appen.

Om dina HDCP-inställningar redan är aktiverade kommer du att kunna starta och använda Sony Pictures Core som vanligt. Om inte, visas en felskärm som uppmanar dig att aktivera inställningarna innan du kan använda appen. För att aktivera HDCP, välj Gå till HDMI. Din PlayStation leder dig till den exakta inställningen du behöver ändra.

När du har startat Sony Pictures Core måste du skapa ett konto för att få tillgång till den enorma katalogen med episka Sony Pictures-filmer. Att skapa ett konto är också gratis. Tryck på Kom igång för att ställa in den.

Appen frågar dig om du vill logga in med PS Plus-kontot för den profil du använder. Om det länkade kontot inte är ditt, välj e-postadressen och ändra den till rätt.

Du kommer då att hänvisas till villkoren. Markera alla rutorna och tryck på Nästa.

Slutligen kommer du att bli tillfrågad igen om du vill länka ditt PS Plus-konto till Sony Pictures Core. Detta är viktigt om du vill komma åt de 100 gratis filmerna som kommer med ett PS Plus Premium- eller Deluxe-prenumeration. Tryck på Godkänn och fortsätt för att bekräfta.

När du har skapat ditt Sony Pictures Core-konto är du fri att roama appen. Bläddra igenom de olika kategorierna genom att trycka ner på din handkontroll och vänster och höger för att bläddra igenom filmerna.

För att hitta de gratis filmer du får med ett PS Plus Premium- eller Deluxe-medlemskap, scrolla ner tills du hittar avsnittet Inkluderat med PlayStation Plus.

Tryck på vänsterpilen för att hitta menyn, där du kan hitta saker som sökfältet, ditt bibliotek och Studio Access, där du kan hitta bonusmaterial, som borttagna scener och regissörskommentarer.

När du har hittat en film du är intresserad av, välj den och tryck på Hyr eller Köp beroende på vad du föredrar. Du kan hitta alla filmer du köper eller hyr i ditt bibliotek.

Och det är allt du behöver göra för att kunna titta på Sony-filmer på din PlayStation 5. Förvandla din konsol till en filmströmningsenhet utöver en spelenhet.