Hur man får tidig tillgång

Spread the love

Entreprenörerna skojade inte när de sa att AI tar över världen för tillfället.

Detta är fallet med Dall-E 2, som är den senaste besattheten på marknaden. Det är den senaste modellen av OpenAI, och den gör några av de galnaste sakerna du kan föreställa dig när det gäller konst.

Dall-E, i allmänhet, är ett revolutionerande verktyg för konstnärer och utvecklare som totalt kan förändra sättet du skapar konst på. Det kan spara massor av tid och skapa ett mästerverk på några sekunder. ⏱️

Om du vid det här laget är väldigt nyfiken på att veta mer om det, låt oss dyka lite djupare. Vi kommer också att lära oss vad som krävs för att få tillgång till Dall-E 2.

Vad är Dall-E?

För att uttrycka det på det enklaste sättet är Dall-E programvara som snabbt kan generera bilder med bara text som du tillhandahåller. Deras skapare har tränat ett neuralt nätverk och döpt det till Dall-E, vilket hjälper dig att skapa konst när du matar in text på naturligt språk.

Den använder en ”datauppsättning” av text-bildpar för att skapa ett brett utbud av koncept, inklusive mycket komplexa och slumpmässiga textbeskrivningar du lägger in i den.

Här är ett fint exempel:

Här kan du se att textinmatningen var ”en illustration av en baby daikonrädisa i en tutu som går med en hund”, och resultaten har levererat just det. Du kan tänka på vad som helst och skriva in i det för att få den exakta idén genererad i digital konst. Bortsett från det kan du också begära stockfoton, skisser etc. The sky’s the limit.

  Hur man gör en linjär kalibreringskurva i Excel

Vad är Dall-E 2, och hur skiljer den sig från Dall-E?

Som tidigare nämnt är Dall-E 2 den nyare modellen och gör mer än den tidigare. Det tar kvaliteten ett snäpp högre och skapar realistiska bilder och konst i ett nafs. Denna programvara kan kombinera koncept, stilar och attribut för bästa slutresultat.

Till exempel kan du skriva något så slumpmässigt som ”en bonde som äter nudlar ovanpå en byggnad av digital konst”, och resultaten skulle leverera just det. Istället för ”digital konst” kan du också ersätta den med något annat, som ”i en fotorealistisk stil”, ”i stil med Pablo Picasso” eller ”pennteckning”.

Några fler unika funktioner i Dall-E 2 inkluderar:

Skapa olika varianter av en bild

När du lägger in en bild i programvaran kan den skapa olika versioner med liknande tips men skiljer sig fortfarande från originalbilden.

Redigera befintliga bilder

Lägg in dina befintliga bilder i den när du vill lägga till/ta bort element samtidigt som du håller alla detaljer i åtanke för det mest realistiska utseendet. I exemplet ovan kan du se att Flamingo har lagts till på bilden.

Skapa verkliga bilder

Dall-E 2, jämfört med Dall-E 1, ligger långt före vad gäller kvalitet och textur. Det kan skapa mycket mer realistiska bilder från din input. Det är också mer exakt och föredraget för fotorealism.

Och eftersom det är ett verktyg för artificiell intelligens, lär det sig hela tiden av användarnas uppmaningar. Till exempel, om den för tillfället inte vet vad en ”Howler Monkey” är, kommer den att anpassa sig med tiden från data och så småningom få en uppfattning om den så att den i framtiden kan återkomma med korrekta resultat.

  Hur man tar bilder som alltid är i fokus

Registrera dig för väntelistan och hur du får tidig tillgång

Hittills har endast ett begränsat antal användare fått tillgång till programvaran Dall-E 2 via särskild inbjudningsåtkomst, och de kan använda verktyget gratis. Som meddelats av företaget är programvaran för närvarande i Beta, och du kan hoppa på väntelistan genom att fylla i dina uppgifter på deras väntelista.

Nu är den verkliga frågan, vad behöver du göra för att ha den bästa chansen att få tidig tillgång till Dall-E 2?

Det bästa är att fylla i väntelistan korrekt, vilket är att tillhandahålla all legitim information om dig och lämna dina sociala länkar också. Det är en enorm push om dina sociala profiler är aktiva och har många följare.

Dessutom, om du antingen är en professionell artist eller utvecklare, se till att du väljer det eftersom dessa två kategorier har sett enorma framgångar med att få tidig tillgång till programvaran. Om du känner att du inte har fyllt i formuläret på bästa sätt kan du naturligtvis ansöka igen.

Det finns många skapare och influencers som redan har fått Beta-åtkomst till denna fantastiska programvara. En av dem är YouTube-kanalen som heter Jazza. Kolla in deras informativa demovideo:

En annan populär påverkan på sociala medier, Karen, har använt programvaran för att skapa en musikvideo med endast bilder genererade från Dall-E 2.

Inte att förglömma, Cosmopolitans senaste tidningsomslag skapades med Dall-E 2.

Nya användare av programvaran kommer att ges en begränsad mängd gratis krediter som de kan använda för att generera, redigera och skapa bilder. Krediter fylls på varje månad, men för varje månad som går fortsätter påfyllningsbeloppet att minska tills du blir ombedd att köpa ytterligare krediter.

Från och med nu ger den första månaden dig 50 gratispoäng och sedan 15 krediter nästa månad. Priset för att köpa ytterligare krediter är $15 för 115 krediter, vilket kan generera 460 bilder åt dig.

  Hur man återställer Spectrum Remote

Alternativ till Dall-E 2

Tidigare känd som Dall-E Mini, Craiyon är ett underbart alternativ till Dall-E 2. Det är gratis, öppen källkod och låter dig rita bilder med bara textuppmaningar.

Det är ett AI-verktyg och kräver att du bara matar in nyckelord för att det ska återvända med ritade bilder inom 2 minuter. Här är ett bra exempel:

Du kanske märker att resultaten ibland inte är särskilt exakta eller av bästa kvalitet. Detta beror på att deras nuvarande bildkodare har begränsningar, men den goda nyheten är att de arbetar på en förbättrad version som borde vara tillgänglig snart.

Du får spara bilderna i form av skärmdumpar, och du kan också besöka deras forum om du vill veta mer eller vill rensa bort eventuella tvivel. 💭

Slutsats

Teknikvärlden utvecklas snabbt, och mjukvarusamlingen från OpenAI är ett bra exempel på det. När Dall-E 2 blir tillgänglig för alla kommer den inte att vara något mindre än revolutionerande. Jag hoppas att du kan få tillgång till det tidigt genom att hoppa på deras väntelista.

Om du är en iPad-användare kan du också titta på några av de bästa iPad-ritapparna för att åkalla konstnären i dig!