10 bästa C++ IDE att använda 2022

Spread the love

Oavsett din erfarenhetsnivå i C++-programmering kommer du att lära dig om de bästa C++ IDE:erna.

C++ åtnjöt enorm popularitet bland programmerare för en rad utvecklingsprojekt. Även om nybörjare kan tycka att det är ett knepigt språk, väntar många möjligheter för programmerarna när de behärskar det.

Programmering på det här språket kan bli lättare för dig med hjälp av högkvalitativa IDE:er för kodkompilering, felsökning och programmeringsprocesser. Nästan alla programmerare använder det för att spara tid och kringgå komplexitet.

Fortsätt läsa för att ta reda på de bästa C++ IDE:erna att prova i år.

Vad är IDE?

IDE är den fullständiga formen av den integrerade utvecklingsmiljön. Programmerare använder denna digitala plattform för mjukvara, hårdvara och andra programutvecklingsuppgifter. När du använder IDE medan du kodar sparar de inbyggda verktygen och komponenterna dig värdefull tid samtidigt som du ökar din totala produktivitet.

Förutom att hjälpa dig att skriva och utveckla nya applikationer utan manuell konfiguration och funktionsintegration, är IDE:er också effektiva vid kodredigering, kompilering och felsökning.

Du hittar tre huvudkomponenter i de flesta IDE:er: en källkodsredigerare, ett automatiserat verktyg för att bygga och kompilera och en debugger. Med deras hjälp kan programmerare automatiskt slutföra kodskrivning och få syntaxen framhävd för bättre läsbarhet. IDE:er kan också utföra uppgifter som automatisk kompilering och felidentifiering.

Vissa begåvade och rutinerade programmerare föredrar att utveckla sin IDE, som består av alla deras favoritfunktioner. Ändå väljer de flesta enskilda utvecklare och utvecklingsföretag en förkonfigurerad IDE med alla nödvändiga attribut.

När de kommer till C++ IDE, erbjuder dessa ett paket verktyg till utvecklarna i en enda miljö. Det finns alltså inget behov av att installera olika paket för separata funktioner. Människor brukar använda dessa för att arbeta med applikationsspecifika plattformar och skapa ny programvara, webbsidor, appar, etc.

Funktionerna hos IDE

Som utvecklare gör IDE:er utvecklingsprocessen snabbare och enklare för dig. I den kan du få tillgång till de mest populära verktygen och paketen på ett enda ställe. Därför kan du effektivt hantera dina utvecklingsprojekt med ett enkelt och intuitivt gränssnitt.

USP för en IDE är att erbjuda maximal bekvämlighet för användarna under kodning och utveckling. Den har nyckelordsdokumentationen som behövs för programmering och hittar fel i din kod som kunde ha gjort att hela projektet inte kunde användas.

På grund av alla dessa funktioner kan nya elever exekvera koder mer produktivt och effektivt. Attribut som automatisk komplettering och kodgenerering sparar tid och ökar produktiviteten. Nedan listas några andra viktiga funktioner hos IDE:

 • Erbjuder enkla redigeringsmiljöer för snabb och effektiv kodning.
 • Levereras med olika verktyg och funktioner för att undvika misstag, tillhandahålla genvägar och organisera resurser.
 • Ser till att det tar mindre tid och ansträngning från din sida att slutföra ett projekt.
 • Tillhandahåller hyperlänkar för att säkerställa snabb navigering till olika medlemmar i programmeringsteamet.
 • Varnar dig för eventuella misstag eller fel under kodskrivning.
 • Genererar koder och kompletterar dem automatiskt baserat på tidigare koder.
 • Gör enhetstestet till en sömlös process.
 • Stöder import av data från andra plattformar.
  (LÄST) Din PC råkade ut för ett problem och måste startas om

Måste-ha funktioner för en idealisk IDE

Med så många tillgängliga IDE:er nu befinner sig utvecklare ofta i en svår situation när de måste välja en för sitt team eller sig själva. För att underlätta denna uppgift ger vi dig några användbara funktioner som en välpresterande IDE bör ha:

#1. IDE måste vara kompatibel med den senaste versionen av operativsystemet som du använder. Om du använder Windows bör IDE vara kompatibel med Win 11, 10, 7, etc.

#2. Den C++ IDE du vill använda bör ha alla funktioner som hjälper dig att nå ditt mål. För små projekt bör en liten kompilator duga. Men stora projekt kommer att behöva en fullfjädrad IDE.

#3. Du behöver en IDE med en förstklassig visuell designer för att säkerställa moderna och professionella C++-appskärmar. Detta kan få din app att se bra ut på vilken enhet som helst.

#4. Felsökning är en annan viktig funktion att leta efter i din C++ IDE. Plattformar med inbyggda felsökningsverktyg är perfekta för att inspektera datatyper.

#5. Att ha en IDE med moderna komponenter, verktyg och bibliotek hjälper dig att bli mer funktionell och uppnå maximal effektivitet. Dessa låter dig utveckla programmet snabbare genom att du bara kan fokusera på kodskrivning.

#6. Eftersom utvecklingscykler innefattar många steg, är det mycket fördelaktigt att skaffa en IDE med en C++-applikationsdistributionshanteringsfunktion. Sådana IDE:er hjälper till med professionell app-distribution för att säkert ställa in paket för operativsystemet.

#7. Stödet för C++ IDE till de senaste Windows UI-bilderna är en annan viktig faktor att överväga. Detta hjälper utvecklarna att se det visuella under design och koda de bästa UI-formerna under utveckling.

Här är en lista över de bästa C++ IDE:erna du kan välja mellan för alla utvecklings- eller programmeringsarbeten.

C++ Builder

Letar du efter en proprietär IDE med en gratis testversion och plattformsoberoende kompatibilitet? I så fall kan C++Builder av Embarcadero vara ett utmärkt alternativ för dig och ditt utvecklingsteam.

Det ger dig en plattformsbaserad upplevelse för dina användare eftersom du bara behöver designa gränssnitten en gång. Du måste alltså investera halva tiden eller till och med mindre än så i utveckling.

Nyckelfunktioner

 • Stöd för Win 11 med de senaste responsiva kontrollerna
 • Utveckla iOS-applikationer
 • Plugins för att utöka funktionen hos IDE
 • Inbyggd anslutning till 20+ databaser, inklusive Oracle, MySQL och SQL Server
 • Integrationsstöd för MSBuild, CMake och Ninja-projekt
 • Bättre stöd för fjärrskrivbord för IDE och VCL

Dessutom låter denna IDE dig komma åt Boost-biblioteken, hantera databaser och integrera olika versionskontrollverktyg.

Visuell Studio

Microsoft Visual Studio är en IDE som är användbar för programmerare av C/C++ och många andra populära språk. Enskilda utvecklare kan använda den kostnadsfria Express-utgåvan av denna IDE, medan team måste välja en betald Pro-plan. Den erbjuder en lätt och förenklad installationsprocess, och du kan använda den för skrivbords-, Linux-, mobil- och spelutveckling.

Nyckelfunktioner

 • Kompatibel med C++11, C++14 och vissa C++17-attribut
 • Marknadsledare inom prestanda, säkerhet och genomströmning
 • Överför befintliga C++-bibliotek till olika Windows, Android, Linux, iOS
 • Erbjuder oöverträffad felsökningsupplevelse oavsett språk
  Hur man stänger av Cortana, helt

Medan du använder denna IDE kan du enkelt återställa befintlig kod, bläddra igenom dina viktiga filer och analysera koddefinitioner.

CodeLite

Ett annat effektivt tillägg till denna lista är CodeLite. Denna gratis IDE med öppen källkod stöder C/C++. Redaktören för denna plattform är byggd på Scintilla-projektet med öppen källkod. Eftersom den använder wxWidgets plattformsoberoende verktygslåda kan användare köra den på Windows, macOS, Linux och FreeBSD.

Det omfattande men enkla användargränssnittet för CodeLite låter dig utföra uppgifter som kodkomplettering, refaktorering, projektledning, syntaxmarkering och felsökning. Den stöder integration med Git, Subversion och andra källkodshanteringssystem.

Nyckelfunktioner

 • Stöd för statisk kodanalys
 • Stavningskontroll för felfri kodning
 • Automatisk kodkomplettering
 • Många användbara plugins

Utvecklare kan också använda skapandeverktyget wxWidgets i denna IDE för att enkelt designa gränsöverskridande gränssnitt.

KDevelop

KDevelop är en plattformsöverskridande IDE som programmerare kan använda för C/C+, tillsammans med Python, QML/JavaScript och PHP. Plattformen med öppen källkod är baserad på den senaste tekniken för enkel utveckling.

Du kan tänka på det som en kombination av en avancerad redigerare och semantisk kodanalysverktyg. Det erbjuder också olika arbetsflöden för att förbättra kodens kvalitet, verifiering och distribution.

Viktigaste fördelarna

 • Kodmarkering och regnbågsmarkering
 • Stöd för versionskontrollsystem
 • Kontextkänslig kodningsmöjlighet
 • Öppen källkod, gratis nedladdning

Oavsett vilken projektstorlek du har kan du ta hjälp av denna mycket utbyggbara C++ IDE. Dessutom körs den på stora operativsystem, inklusive Windows, Mac och Linux.

CLion från JetBrains

CLion är en kommersiell IDE för C/C++-språk med plattformsoberoende stöd. Den har imponerande programmerarvänliga funktioner, såsom kodanalys, projektmodellering, intelligent kodhjälp och CMake-stöd. Detta är trots allt en av de få IDE:er som låter dig koda på ditt lokala system men tillåter kompilering på fjärrservrar.

Nyckelfunktioner

 • Markera syntax för läsbarhet
 • Enkelt att byta från ett språk till ett annat
 • Felsökningsfunktion
 • Smart kodkomplettering
 • Stöd för Git, CVS, Mercurial, Perforce och TFS
 • En rik samling plugins att välja mellan
 • Hitta och ersätt sammanhang och symboler
 • Kodgenerering

Medan du bara kan använda C och C++ på CLion, erbjuder moderbolaget olika IDE-ramverk för de andra populära programmeringsspråken.

Förmörkelse

Eclipse är en robust, populär och värdefull IDE för C/C++ programmerare och utvecklare. Det skulle hjälpa om du bara hade minsta möjliga ansträngning för att köra den här plattformen för dina utvecklings- och kodningsuppgifter. Historiskt sett använde folk det för Java-språket. Men nu kan du utföra uppgifter på olika språk på den.

Nyckelfunktioner

 • Enastående grafiskt användargränssnitt (GUI)
 • Smart och automatisk kodkomplettering
 • Dra-och-släpp-funktion för snabb redigering
 • Kompatibel för statisk kodanalys
 • Produktivitetshöjare ingår
 • Git integrationsstöd och rik gemenskap

Oavsett om du arbetar på Windows, Linux och Mac OS, är du bra på att köra Eclipse IDE på det. Dessutom kan användare lägga in en bugg efter att ha stött på problem med denna IDE eller kompilator efter att ha besökt den officiella webbplatsen.

Cevelop

Vill du använda en IDE som stöder modern C++-kodutveckling? I så fall är Cevelop din one-stop-lösning för det. Denna IDE är en förlängning av Eclipse CDT men med ett gäng ytterligare funktioner: nya refactorings, SÖT enhetstestning, stöd för testdriven utveckling, snabba kodfixar, etc.

Nyckelfunktioner

 • Visualisering av testresultat med röd/grön stapel
 • Mallinformationsvy
 • Difference viewer för underkända tester
 • Verktyg för att upprätthålla den senaste ISO C++-standarden
 • Visualisering av kodtäckning
 • Namnutrymmesrelaterade refactorings
 • Constificator för att skriva const-korrekt kod
 • Exklusiv tillgång till Inclusivator
  [FIXED] Ditt svar på inbjudan kan inte skickas

Endast genom att ladda ner Cevelop kan du få alla plugins som krävs för att utveckla modern C++-kod. Den kommer också med verktyg för koduppgradering till C++11/14.

Dev C++

Dev C++ är en annan post med öppen källkod i den här listan. Denna lätta C++ IDE är den bästa för programmerare som lär sig språket eller börjar sin karriär. Förutom C++ sträcker sig stödet till C-språket.

Nyckelfunktioner

 • Syntaxmarkeringsfunktion
 • GUI-byggnad
 • Lätt och gratis att ladda ner IDE
 • Mycket interaktiv kodredigerare
 • Enkelt växla mellan filer

Dessutom kan du också ta hjälp av det även om du är en avancerad utvecklare. Du måste dock komma ihåg att Dev C++ endast stöder plattformar som Windows och AlphaLinux. Om du använder Mac OS eller Linux kan du inte använda denna IDE för utvecklings- och programmeringsuppgifter.

GNAT Studio

Du kanske känner till GNAT Programming Studio som GPS. Denna IDE låter dig interagera med dina program på det mest förenklade sättet. Den senaste versionen av plattformen erbjuder en mängd olika redigeringsfunktioner, inklusive en intelligent autokomplettering.

Nyckelfunktioner

 • Stöd för flera plattformar
 • Kodrefaktorering
 • Avancerad kodintelligens
 • Direkt gränssnitt till Pro-versionen
 • Klass webbläsare
 • Dra och släpp funktionalitet
 • Lämplig för storskaliga projekt
 • Interaktivt användargränssnitt och tillgänglighet för anpassning
 • Stöd för autokompletterande kod

GNAT Studio eller GPS ger dig direkt tillgång till olika GNAT Pro-verktyg, såsom programbyggare, debuggers och statiska och dynamiska analysverktyg. Du kan också integrera olika versionskontrollsystem från tredje part i den. Denna flerspråkiga IDE följer en direkt skriptansats för att integrera extra verktyg och möta dina arbetsflödesbehov.

Kod::Blockar

Code::Blocks är en öppen källkods-IDE utvecklad som en GUI-verktygssats med hjälp av wxWidgets. Denna mycket anpassningsbara och utbyggbara IDE är lämplig för alla större plattformar, inklusive Windows, Linux och Mac.

Nyckelfunktioner

 • Smart kodkomplettering
 • Fullständig debugger
 • Enkel navigering genom plattformen
 • Stöd för C, C++ och Fortran
 • Integrerad smart syntaxmarkering

För att lägga till en funktion till denna IDE behöver du bara installera eller koda en plugin. Denna plattform stöder flera förbyggda och anpassade plugins. Så du kan enkelt justera IDE som ditt val och sömlöst navigera genom dess flikar gränssnitt.

Slutsats

Varje programmerare, förutom några erfarna, behöver hjälp från en IDE för att skriva koder och utveckla program och applikationer. Du bör dock välja rätt IDE med nödvändiga funktioner och optimeringsmöjligheter för den bästa upplevelsen.

Här diskuterade vi några populära C++ IDE som innehåller värdefulla funktioner som kodkomplettering, refactoring, syntaxmarkering och felsökning. Nu har det blivit mer tillgängligt att välja rätt för ditt projekt och din plattform. Du kan kolla in IDE för utveckling av mobilappar.