6 bästa Hyper-V-övervakningsprogramvaran för bättre insikter

Spread the love

Microsoft Hyper-V är ett utmärkt sätt att skapa skalbara och säkra virtuella maskiner som körs på Windows, Linux och andra operativsystem.

Hyper-V övervakningsprogramvara hjälper till att övervaka Hyper-V dygnet runt för att förbättra prestandan, förhindra flaskhalsar och minska MTTR (Mean Time to Repair).

Vad är Hyper-V-plattformen?

Hyper-V är namnet på en Microsoft Virtualization-plattform. Det är en mjukvaruarkitektur som låter många virtuella maskiner köras samtidigt på en enda fysisk värd, vilket gör att företag enkelt kan konstruera och hantera ett stort antal virtuella maskiner.

Organisationer och företag av alla storlekar använder Microsoft Hyper-V för att skapa och hantera virtuella maskiner, som kan användas för olika ändamål som att köra flera operativsystem, applikationer och tjänster. Så det uppstår ett behov av att underhålla och hantera det effektivt och effektivt.

Varför finns det ett behov av att övervaka Hyper-V-miljöer?

Hyper-V-övervakningsprogramvara övervakar Hyper-V-infrastruktur för att säkerställa att alla virtuella maskiner är igång. Programvaran hjälper till att övervaka resursanvändning, virtuell hårdvara och tjänster och varnar administratörerna efter att tröskeln har överskridits.

Dess flexibilitet gör att du kan hantera dina virtuella maskiner utan att behöva vara fysiskt närvarande på servern, vilket hjälper till att minimera antalet persontimmar och kostnader.

De bästa fördelarna med övervakningsverktyg för att hålla ett öga på Hyper V-miljöer

 • Enkel hantering från en centraliserad plats
 • Dedikerad Hyper-V-serverövervakning möjliggör proaktiva åtgärder för att förhindra betydande driftstopp och störningar.
 • Möjlighet att identifiera virtuella zombiemaskiner och frigöra upptagna resurser
 • Hjälper till att hitta prestandaflaskhalsar

Summan av kardemumman är att genom att använda Hyper-V-övervakningsprogramvara kan företag förbli konkurrenskraftiga och kompatibla på den växande marknaden genom att använda omfattande rapporterings-, varnings- och felhanteringsfunktioner.

Enligt en undersökning har Microsoft Hyper-V den näst högsta marknadsandelen i denna bransch med 10,66 %. Faktum är att konfigurering och hantering av Hyper-V-miljöer kan vara komplext, tidskrävande och felbenäget.

IT-specialister kan snabbt använda Hyper-V-övervakningsprogramvara för att hantera och övervaka Hyper-V-miljön. Låt oss se den bästa Hyper-V-övervakningsmjukvaran i underavsnittet nedan:

PRTG Hyper-V-övervakning

PRTG Hyper-V övervakningsprogramvara (en del av PRTG Network Monitor) är en av de mest omfattande och detaljorienterade programvaran i denna kategori. Den är utvecklad för att möta behoven hos de som kör Hyper-V i sina serverrum och datacenter.

Det är en av de mycket pålitliga programvarorna i detta segment med en användarbas på cirka 5 lakh och är erkänd som ledande inom detta område. Den erbjuder en enda glasruta för att övervaka och hantera en komplett Hyper-V-infrastruktur, vilket ger upp till minut insyn i och kontroll över allt som händer i din miljö.

  Hur man tittar på BBC iPlayer i USA eller utomlands

Dess Hyper-V-sensorer spårar och övervakar Hyper-V-värdar, virtuella maskiner och delade volymer från kluster och konsoliderar denna information till en central instrumentpanel, vilket blir lätt för administratörer att hålla vaksamhet.

Dess balanseringsteknik säkerställer att arbetsbelastningen är jämnt fördelad över alla värdar, vilket övervinner prestandaproblem och kraschar systemet.

Toppfunktioner

 • Förkonfigurerade sensorer hjälper till att snabbt ställa in och göra det enkelt att starta.
 • Kompatibel med Android- och iOS-enheter för övervakning när du är på språng.
 • Anpassade varningar för tröskelöverträdelser för att förhindra avmattningar och till och med betydande haverier.
 • Förenkla felsökningen genom att direkt navigera till felkällan

PRTG Hyper-V övervakningsprogramvara är en enda plattform för att spåra, övervaka och felsöka populära virtuella miljöer som Hyper-V, VMware och Citrix. Det är ett robust, pålitligt och användarvänligt övervaknings- och hanteringsverktyg som kan användas lokalt, i molnet eller i en hybrid molnmiljö.

Den fullständiga versionen kan testas i 30 dagar utan kostnad; efter det kommer programvaran automatiskt att byta till en gratisutgåva med begränsade funktioner. Dess licensmodell är baserad på per-server-modellen.

Manageengine Hyper-V Management

Manageengine OpManager Hyper-V-funktionen hjälper till att hantera Hyper-V-farm, inklusive Hyper-V-värdar, virtuella maskiner och databutiker.

Hyper-V-integreringsverktyg ger dig en central plats där du kan övervaka och kontrollera dina Hyper-V-miljöer från en plats och möjligheten att distribuera och uppdatera Hyper-V-miljöer på flera värdar samtidigt.

Det tillåter också administratörer att distribuera Hyper-V på nya värdinstallationer, installera om befintliga värdar eller migrera tjänster från lokal Hyper-V till Azure. Den stöder även andra virtuella plattformar, som Citrix XenServer, VMware och Oracle VirtualBox.

Dessutom erbjuder den sofistikerade funktioner som Hyper-V-felhantering, som eskalerar allvarliga varningar om de ignoreras. Dess grundliga rapporteringsarkitektur gör det möjligt för intressenter att komma åt den nuvarande situationen och göra framtida skalningsplaner.

Toppfunktioner

 • CLI- och SNMP-protokoll för att övervaka virtuella maskiner baserade på Linux-plattformen.
 • 40 prestandaövervakningsräknare för att spåra CPU, minne, skiva I/O och andra hårdvaruresurser.
 • Identifierar virtuella zombiemaskiner (VM) för att frigöra resurser och öka prestanda.
 • Skapar en Hyper-V-mappning i realtid av värdar, virtuella datorer och datalager.

ManageEngine OpManager Hyper-V hanteringsverktyg är en robust men ändå användarvänlig lösning för systemövervakning och hantering som ger djupgående insyn och kontroll över hanteringen och prestanda för kompletta virtuella resurser. Programvaran kan testas i 30 dagar utan kostnad och senare kan den uppdateras till en professionell eller företagsutgåva.

Gratis Hyper-V Server Configuration Tool

ManageEngine OpManager erbjuder ett gratis Hyper-V-serververktyg som hjälper till att konfigurera Hyper-V virtuella serverresurser som processor, minne och hårddisk och hjälper även till att fjärrstyra PÅ och AV servrarna.

Verktyget spårar värdserverns CPU-, lagrings-, minnes- och nätverkstrafikanvändning i realtid. Det är värt att prova detta verktyg i små till stora företag.

  Hur man aktiverar Minecraft Controller Support

SolarWinds Virtualization Manager (VMAN)

SolarWinds VMAN är en omfattande virtualiseringsplattform för VMware, Nutanix och Microsoft Hyper-V hypervisorer, oavsett om det är lokalt, hybrid eller i molnet. Den tillhandahåller en centraliserad konsol för att hantera, övervaka och tillhandahålla virtuella maskiner och behållare.

Det är ett modernt, intuitivt gränssnitt som gör det möjligt för administratörer att hantera miljöer med flera hyresgäster, skala och hantera virtuella maskiner samt skapa och hantera anpassade containerbilder.

Plattformen gör att du kan hantera hela din virtuella infrastruktur, från dina fysiska servrar och lagring till dina virtuella maskiner och hypervisorer, i realtid.

Det låter dig övervaka, konfigurera och hantera din virtuella infrastruktur från en enda konsol, vilket ger dig omedelbar tillgång till viktig information om din virtuella infrastruktur.

Det ger dig också möjligheten att säkra och hantera dina virtuella maskiner med en enda glasruta, vilket ger dig möjlighet att snabbt automatisera säkerhetsåtgärder och minska tiden det tar att bygga, testa och distribuera nya virtuella maskiner.

Toppfunktioner

 • Dess spridningshanteringsfunktion hjälper till att återta avfallsresurser, virtuella datorer i rätt storlek och ta bort föräldralösa VMDK-filer.
 • Dess intuitiva plattform hjälper administratörer att analysera och förutsäga framtida arbetsbelastningar.
 • Beräknar och kostnad för virtuell infrastruktur för bättre IT-budgetering.

Det är ett effektivt och mångsidigt verktyg utformat för att övervaka virtuella maskiner och sammanställa flera användbara observationer i ett enda gränssnitt. Plattformen ger omfattande insyn i infrastrukturens hälsa och prestanda. I 30 dagar är dess fullt fungerande version tillgänglig gratis; efter det kan en prenumeration och evig licensiering köpas.

eG Innovations Citrix Hypervisor Monitoring

För Citrix XenServer och Hyper-V virtualiserade datacenter är eG Enterprise Citrix Hypervisor en automatiserad hanteringsplattform som ökar serverdensiteten, sänker kostnaderna och effektiviserar hanteringen.

Alla Citrix XenServer och Hyper-V virtualiserade resurser och tjänster, inklusive fysiska, virtualiserade och containeriserade, kan hanteras och visas genom ett enda fönster.

För att effektivisera IT-driften och spara tid och pengar erbjuder den också ett ramverk för att snabbt distribuera nya och uppgraderade tjänster och funktioner, såsom High-Availability for XenServer och Hyper-V.

Det hjälper företag att minska MTTR (Mean Time to Repair) och optimera sin infrastruktur genom att få total insyn i Citrix hypervisor, virtuell maskin och applikationsprestanda. Dessutom inkluderar eG Enterprise plattformar som stöder VMware, Oracle, Nutanix, Microsoft Hyper-V och Red Hat, bland andra virtualiseringar.

Toppfunktioner

 • Inbyggd kapacitetsutnyttjande rapporterar prognoser för hypervisorbelastningar.
 • Den automatiska baslinjen för den dagliga verksamheten för proaktiva varningar innan användarna noterar.
 • Patenterad autokorrelationsteknik för rotorsaksanalys.
 • Fungerar med lokala distributioner, hybridmoln och molnmiljöer.

Eginnovations Citrix Hypervisor Monitoring kommer att möta dina behov om du letar efter fullständig prestandasynlighet för Citrix-infrastruktur och andra virtualiseringsplattformar och övervakar prestandan för varje lager och nivå av end-to-end-tjänsten. Dess prisstruktur beror på flera distributionsmetoder, inklusive perpetual, prenumeration och SaaS.

  Vad ska du göra om du får ett nätfiske-e-postmeddelande?

LogicMonitor Microsoft Hyper-V-integration

SaaS-baserade LogicMonitor lokaliserar och håller reda på tillstånd och prestanda för Microsoft Hyper-V och virtuella datorer, lagringsenheter, virtuella adaptrar och andra hårdvaruresurser. Den samlar in mycket prestandadata, vilket ger oöverträffad insyn i din Hyper-V-infrastruktur och verksamhet.

Det ger en grundlig inblick i en Hyper-V-distribution, oavsett om det är i molnet eller lokalt, och det håller ett noggrant öga på allt från värden till lagringen till nätverket.

Den upptäcker och övervakar automatiskt alla dina virtuella maskiner och spårar CPU-användning, minnesanvändning, nätverk och lagringsresurser som hjälper till att identifiera inaktiva virtuella maskiner.

Toppfunktioner

 • Administratörer kan snabbt och enkelt isolera VM-prestandaproblem på grund av detaljerad analys och aviseringar.
 • Övervakar Hyper-V virtuella nätverksparametrar som virtuella switchar och portdata.
 • Övervakar och utfärdar meddelanden för externa resurser, inklusive strömförsörjningen, fläkten och chassitemperaturen.

LogicMonitor eliminerar osäkerheten kring huruvida Microsoft Hyper-V-virtualisering förbrukar resurser överdrivet eller ineffektivt genom att automatisera övervakningen av Microsoft Hyper-V-system. Licensen är tillgänglig i hybrid- och full observerbarhetsmodeller beroende på antalet enheter och ytterligare funktioner.

Opsview Microsoft Hyper-V Server Agentlös övervakning

Opsview företagsklassat övervaknings- och hanteringssystem för en operativ vy på hög nivå av en IT-infrastruktur som inkluderar komponenter från hela nätverket, såsom servrar, nätverksenheter, lagringsundersystem, hypervisorinfrastruktur, etc.

Opspack-komponenten i Opsview-monitorsystemet hjälper till att hantera och övervaka Hyper-V Server Agentless.

Detta Opspack gör att du kan hålla ett öga på hårdvarumått, inklusive virtuell skiva, nätverkskort, CPU-användning, maskindrift och en lista över de gäster som för närvarande är aktiva förutom värd- och virtuella komponenter.

Administratörer kan enkelt övervaka systemen från olika externa platser, såsom molnservrar, fjärrkontor, lokala servrar och på en mobil enhet, med hjälp av Opsview Agentless Monitoring Services, och de kan omedelbart få varningar när ett problem uppstår.

Slutsats

Varje organisation har ett unikt efterlevnadsmål för att underhålla och övervaka virtuella nätverk, men att hålla ett öga på några kritiska komponenter i Hyper-V-infrastrukturen skulle hjälpa till att hålla nätverket stabilt och felfritt och minska påverkan av nätverksavbrott på verksamheten .

Hyper-V-övervakningsprogramvaran låter dig övervaka prestandan för dina Hyper-V-värdar, virtuella maskiner och behållare i realtid. En av de viktigaste fördelarna är att undanröja flaskhalsar, förbättra prestanda, minska antalet klagomål och skala driftsättningar med prediktiva mätvärden.