Hur man får Google Maps Topografilinjer

Spread the love

Kartor är en av de mest tillförlitliga formerna för att förstå platsen för en region och dess terräng. En karta kan mycket väl känna till rutter för vilken region som helst. Även om det finns många elektroniska prylar idag, är en karta fortfarande bättre än alla eftersom en karta kan användas var som helst utan några ytterligare krav. Men konsten att använda en karta ligger i att förstå den. Man bör veta hur man läser den för bättre användning. Så den här artikeln kommer att prata om denna viktiga kunskap och hur man går till väga. Du kommer också att lära känna vikten av Google Maps topografilinjer. Och om du inte vet vad siffrorna på konturlinjer representerar och hur man läser konturlinjer på Google maps och vill lära dig dem, är den här artikeln säkert för dig! Du kommer också att lära dig hur du visar höjdkonturer på Google Earth.

Hur man får Google Maps Topografilinjer

Du kommer att lära dig hur du får Google Maps topografilinjer längre fram i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

Vad betyder linjerna på en topografisk karta?

Linjerna på en topografisk karta kallas konturlinjer. Punkterna med samma höjd markeras av konturlinjerna. Konturlinjer förklarar terrängens höjdprofil eller den speciella landformationen. Dessa linjer representeras tillsammans med färger och skuggningar för att förklara höjdförändringarna och terrängens form. Linjerna används för att representera jordens tredimensionella landskap med hjälp av tvådimensionella rymd och funktioner. Och de existerar inte fysiskt på marken.

  Så här fixar du 0x97-felet på Epson-skrivare

Foto av Annie Spratt på Unsplash

Hur hittar du konturlinjer på en karta?

Konturlinjer är de snirkliga linjerna som finns på kartan. De är ritade på en karta som sammanfogar punkter som är lika höga över havet. Punkterna, som är sammanfogade av konturlinjerna, har lika och konstanta värden. De representerar höjden och sluttningarna för en viss region. De hjälper oss att känna till landets topografi och formen på markytan. De närmare konturlinjerna representerar en brantare lutning i området, medan distanserade linjer betyder en gradvis lutning. Siffran på konturlinjer tjänar också ett viktigt syfte, vilket kommer att behandlas i den kommande pekaren.

Vad representerar siffrorna på konturlinjerna?

Siffrorna på konturlinjerna representerar två rutsystem som kan användas för att hitta den exakta platsen. Detta tvårastersystem representerar latitud och longitud. Höjdsiffrorna anger också höjdriktningen genom att peka och läsa uppför. Den övre delen av siffran som visas på kartan är uppförsbacke och den nedersta är nedförsbacke.

Foto av Andrew Stutesman på Unsplash

Hur hittar du topografin för en fastighet?

Topografin för en fastighet kan hittas med hjälp av den topografiska kartan över den regionen. Kartan kommer att ha alla topografiska element och skulle hjälpa dig att känna till terrängen och egenskaperna för den regionen, vilket ger dig nödvändig information.

Hur får man Google Maps Topografilinjer?

För att få Google Maps topografilinjer måste du följa dessa steg. Google Maps ger dig möjlighet att se de topografiska linjerna för den region du väljer. Du kan se dessa rader:

1. Besök Google kartor och sök efter önskad plats.

  Hur man återbetalar ett GOG-spel

2. Klicka på rutan Lager längst ner på kartan. Du kommer att få olika alternativ när du öppnar den.

3. Du måste välja terränglagret från dessa alternativ för att få topografilinjerna. Detta alternativ ger konturlinjer för varje region på planeten. Se till att reglaget hålls på.

Hur läser du konturlinjer på Google Maps?

Du har redan känt till Google Maps topografilinjer. Så, den här pekaren kommer att berätta hur du läser konturlinjer på Google maps. Konturlinjer kan lätt avläsas när du har kunskapen. Du behöver ha kunskap om följande saker när du läser konturlinjer på Google maps.

  • När konturlinjer är nära och åtskilda, representerar de en brantare lutning. Det indikerade att regionen har brant terräng. Linjerna som är åtskilda indikerar en svagare sluttning och terräng.
  • De tjockaste konturlinjerna är indexlinjerna. De är huvudsakligen märkta med ett nummer längs linjen vid en punkt. Detta representerar höjden över havet.
  • De tunnare och tydligare linjerna är de mellanliggande linjerna. Dessa finns mellan indexlinjerna. De har inga nummerlappar. Indexraderna visas efter var femte mellanrad. Du behöver ha kunskap om konturintervall för att bestämma höjden för avläsning av mellanlinjerna. Konturintervall visar förändringen i höjd mellan två konturlinjer. Dessa finns i kartnycklarna under kartans skala.
  • Nästa typ av linje är tilläggslinjen. Det är den prickade linjen som finns på den topografiska kartan. Dessa linjer indikerar en plattare terräng.

Hur långt ifrån varandra är konturlinjerna på Google Maps?

Google Maps tillhandahåller både Google Maps topografilinjer och konturlinjer. Avståndet mellan konturlinjerna på Google Maps varierar beroende på region och kartans storlek. Konturlinjerna på Google Maps är vanligtvis 40 fot från varandra för den 7,5 min fyrkantiga kartan. De större kartorna på 15 min har ett avstånd på 80 fot mellan konturlinjerna.

Kan du få konturlinjer på Google Earth?

Nej, du kan inte få konturlinjer på Google Earth i grundversionen. Du kan få konturlinjer i Google Earth Pro-versionen. Nästa pekare kommer att berätta hur du visar höjdkonturer på Google Earth.

  6 bästa Winery Software för att hantera din samling

Hur visar du höjdkonturer på Google Earth?

Hur visar du höjdkonturer på Google Earth? Låt oss svara på denna fråga här. Du kan få konturer på Google Earth Pro-versionen av programvaran. Här är några steg att följa för att få dem:

1. Ladda först ner och starta Google Earth Pro programvara på din PC.

2. Ladda sedan ned en topografisk karta överlappning i KML- eller KMZ-format.

3. Öppna Google Earth Pro på din dator.

4. När du har öppnat, gå till Arkiv-menyn och klicka på Öppna.

5. Öppna den nedladdade kartfilen.

6. Zooma in till den plats du vill titta på i filen genom att dubbelklicka på den platsen.

När du har zoomat in kan du se konturlinjerna i regionen.

Är Google Earth Pro fortfarande gratis?

Ja, Google Earth Pro är gratis för användare med avancerade funktionsbehov. Du kan enkelt installera den i ditt system och använda den.

***

Vi hoppas att du har lärt dig om hur du får Google Maps topografilinjer och vad är siffrorna på konturlinjer. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vilket ämne du vill lära dig om i vår nästa artikel.