Hur man exporterar och importerar virtuella datorer i VMware Workstation

Spread the love

Om du använder VMware Workstation 16 på Linux och vill veta hur du exporterar och importerar virtuella datorer, måste du dra nytta av OVF-filformatet. I den här guiden visar vi dig hur du använder VMware för att exportera och importera virtuella datorer i OVF-formatet på Linux.

Innan vi börjar

I den här guiden fokuserar vi på både export- och importfunktionen i VMware Workstation 16. Av denna anledning måste du ha den senaste VMware Workstation att följa tillsammans med den här guiden.

Om du använder en senare version av VMware på din PC är det en bra idé att avinstallera den och ladda ner den senaste versionen. Om du använder Ubuntu Linux som ditt värdoperativsystem för VMware har vi en djupgående guide om hur du installerar VMware Workstation 16 på Ubuntu som du kan följa för att få appen att fungera.

Exporterar VMware Workstation VM som OVF

Att exportera virtuella VMware till OVF är en utmärkt funktion, eftersom de flesta virtualiseringsverktyg fungerar med detta format. Tack vare OVF-filformatet (öppet virtualiseringsformat) kan du exportera en virtuell dator från din VMware Workstation som en snabb backup, eller dela med högskolor och vänner, eller till och med ladda upp online.

  Netflix fortsätter att buffra? Här är korrigeringarna!

I den senaste VMware Workstation 16 är det lika enkelt som alltid att exportera vilken virtuell maskin som helst. För att starta, öppna VMware Workstation på ditt värdoperativsystem. I den här guiden kommer Linux att vara värdoperativsystemet, men den här metoden fungerar på alla operativsystem som kör VMware Workstation 16.

Med VMWare Workstation 16 öppen och redo att användas, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan för att lära dig hur du exporterar dina virtuella datorer som OVF-filer.

Steg 1: Titta i sidofältet ”Bibliotek” efter den virtuella datorn du vill exportera och välj den med musen.

Om du inte ser en virtuell dator i sidofältet ”Bibliotek”, måste du först skapa en virtuell dator innan du försöker exportera den. Du kan inte exportera en virtuell dator till OVF från VMware 16 utan att ha en virtuell dator!

Steg 2: Efter att ha valt din virtuella dator i VMware Workstation 16 med musen, hitta knappen ”Arkiv” i användargränssnittet och klicka på den. När du klickar på ”Arkiv”-knappen ser du några alternativ att välja mellan.

I ”Arkiv”-menyn väljer du knappen ”Exportera som OVF” med musen.

Steg 3: När du har öppnat fönstret ”Exportera som OVF”, använd filläsaren för att söka efter var du vill spara OVF-filen. För bästa resultat, spara den på en plats utan andra filer, så att allt är lätt att hitta.

  Vad är en "hot take" och var kom frasen ifrån?

Tänk också på att OVF-exporten sparar mer än bara en OVF-fil. Den kommer också att exportera VMDK-hårddiskfilen (om du använder VMDK), såväl som en MF-fil och allt annat som är kopplat till den virtuella datorn.

Steg 4: Exporten sker inte omedelbart. Det kommer att ta tid. När exporten är klar, öppna din filhanterare och spara din OVF-fil, MF-fil och VMDK-fil på ett säkert ställe, som Dropbox och extern hårddisk, etc.

Importera en OVF VMware VM till VMware

Om du försöker importera en tidigare exporterad Vmware VM till VMware Workstation 16 med en OVF, måste du använda funktionen ”Öppna”.

”Öppna”-funktionen, när den används med en OVF, gör att VMware Workstation importerar din exporterade OVF VM automatiskt. För att göra detta på ditt system, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Steg 1: Starta VMWare Workstation 16 på skrivbordet. När den är öppen, hitta menyn ”Arkiv” och klicka på den för att avslöja alla dess alternativ inuti.

I ”Arkiv”-menyn, hitta knappen ”Öppna” och klicka på den för att öppna filläsarfönstret ”Öppna”.

Steg 2: Bläddra efter din VM OVF-fil med hjälp av filläsaren och välj den. När du väljer det kommer fönstret ”Importera virtuell maskin” att visas. Välj knappen ”Importera”.

  Hur man röstchatt i Nintendo Switch-spel

Tänk på att VMDK-filen, MF-filen och andra relaterade VM-filer måste finnas i samma katalog, eftersom VMWare använder OVF-filen som en instruktionsuppsättning för att skapa en ny VM.

Steg 3: När du väljer knappen ”Importera” kommer VMware långsamt att importera din virtuella dator till VMware Workstation 16. Denna process kommer att ta lite tid, speciellt om din virtuella dator har en stor hårddisk och många filer att hantera.

När processen är klar visas din importerade virtuella dator i sidofältet. Härifrån väljer du din virtuella dator i sidofältet. Efter att ha valt din virtuella dator i sidofältet kommer VMware att avslöja några alternativ för dig.

Bland de olika alternativen som finns tillgängliga i Vmware Workstation, lokalisera och klicka på ”Starta detta gästoperativsystem” för att börja använda din nyligen importerade virtuella dator! Den bör starta omedelbart och vara redo att användas för alla dina virtualiseringsbehov!

Importera till VirtualBox

Om du har exporterat en virtuell dator till OVF från VMWare och vill använda den i VirtualBox på Linux kan du. För att göra det, öppna Linux-filhanteraren och högerklicka på OVF-filen. Välj sedan ”Öppna med” följt av ”Oracle VM VirtualBox” för att importera den virtuella datorn!