Hur man delar videor med Instagram-anteckningar

Viktiga takeaways

 • Instagram låter dig nu dela två sekunder långa videoanteckningar på din profil.
 • Videoanteckningar kan kopplas ihop med en kort bildtext och en låt för att lägga till sammanhang.
 • Du kan bara spela in videoanteckningar med enhetens frontkamera och kan inte ladda upp videor från ditt galleri.

Tycker du om att dela varje litet ögonblick med dina Instagram-följare genom Instagram-anteckningar? Du kan nu dela utdrag från din dag genom att lägga upp korta videor. Så här delar du dina egna videoanteckningar på Instagram…

Hur videor på Instagram Notes fungerar

Om du inte är medveten om det är Instagram-anteckningar tillfälliga statusar som visas högst upp i en användares Instagram-inkorg och försvinner efter 24 timmar. Medan möjligheten att lägga till musik till Instagram-anteckningar introducerades i juni 2023, saknade funktionen möjligheten att dela bild- och videobaserade statusar.

Lyckligtvis rullade Instagram ut en uppdatering i december 2023 som låter dig dela två-sekunders looping-videoanteckningar.

Eftersom tidsgränsen för videoanteckningar är begränsad till två sekunder, om du vill dela en mer detaljerad video, rekommenderar vi att du lägger upp den på din Instagram Story istället. För personliga uppdateringar kan du dela din Instagram Story med endast nära vänner.

När du använder anteckningar kan du också lägga till sammanhang till din video genom att para ihop den med en kort bildtext och en låt som matchar dess atmosfär. Tyvärr kan du bara spela in din två sekunder långa video med enhetens frontkamera, vilket innebär att du är begränsad till att spela in videor endast genom detta perspektiv.

Dessutom kan du inte ladda upp två sekunder långa videor till dina anteckningar från enhetens kameragalleri eller ladda upp flera videor samtidigt.

Hur man delar videoanteckningar på Instagram

Nu när du vet hur Video Notes fungerar, så här kan du använda funktionen för att dela dina egna videostatus:

 • Öppna Instagram och gå till dina meddelanden.
 • Överst i din inkorg ser du en knapp med texten ”Note…” på din profilbild. Tryck på knappen.
 • Tryck nu på kameraikonen och tryck på inspelningsknappen för att spela in din två sekunder långa video. Om du inte är nöjd med resultatet kan du trycka på papperskorgen för att kassera och spela in det igen. När du är nöjd med videon trycker du på bockikonen.
 • På nästa sida kan du också lägga till en bildtext och koppla ihop den med en låt som du gillar.
 • Välj vem du vill dela anteckningen med genom att välja mellan Följare som du följer tillbaka eller nära vänner.
 • Tryck slutligen på Dela.
 • Det är så enkelt! Din videoanteckning kommer tillfälligt att ersätta din profilbild högst upp i inkorgen.

  När du har lagt upp din videoanteckning kan dina vänner och följare svara på den med texter, ljud, GIF, klistermärken, bilder och till och med sina egna videor.