Hur man castar innehåll från Chrome till din Google Home

Google Home smarta högtalare är praktiska för att få information via röstkommandon, men vad händer om du vill spela en låt som är lagrad på din iCloud Drive eller någon annanstans? Den här guiden visar hur du använder Chrome för att casta onlineinnehåll från ditt skrivbord till Google Home.

Det fina med att casta från Chrome är att du kan göra det från vilken enhet som helst som stöder webbläsaren. Den enda nackdelen är att du inte kan casta från flera flikar. För att byta källa måste du ladda upp en annan sida på originalfliken eller koppla bort den första casten och sedan återansluta på en annan flik.

Komma igång

För att casta media, se till att din Google Home-enhet är ansluten till internet. Du kan göra detta genom att kolla vädret eller utföra någon annan uppgift som kräver en internetanslutning.

Du kan också gå in i Google Home-appen på din mobila enhet för att verifiera anslutningen. Tryck på den listade Google Home-enheten, följt av kugghjulsikonen i det övre högra hörnet på följande skärm. Du kommer att se det anslutna nätverkets namn (SSID) listat under Wi-Fi.

Om du behöver instruktioner för att ställa in din Google Home-enhet eller för att felsöka eventuella problem, kolla in vår guide.

Kontrollera sedan att datorn, smartphonen eller surfplattan som kör Chrome är på samma nätverk. Instruktionerna beror på enhetens operativsystem.

Slutligen, se till att du använder den senaste versionen av Chrome. För att kontrollera detta på Windows, macOS eller Chrome OS, klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet, klicka på ”Hjälp” i rullgardinsmenyn och klicka sedan på ”Om Google Chrome.” Webbläsaren kommer antingen att rapportera att den är aktuell eller begära en omstart för att uppdatera.

För den här guiden använder vi version 78.0.3904.108.

Klicka på de tre prickarna, klicka

Casta media från Chrome

Lägg först till Cast-knappen i webbläsarens verktygsfält. Det här steget är inte nödvändigt, men det är ett snabbare alternativ jämfört med att starta Cast-funktionen från rullgardinsmenyn varje gång du vill spela media på Google Home.

För att göra detta, klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet och välj sedan ”Cast” från rullgardinsmenyn. Cast-ikonen visas tillfälligt bredvid din kontobild, som visas nedan. Högerklicka på den här ikonen och klicka sedan på ”Visa alltid ikon” i popup-menyn.

Högerklicka på Cast-ikonen och klicka sedan

Läs sedan in dina media i webbläsaren Chrome. Du kan till exempel casta musik du har lagrat på Apples iCloud Drive eller på Dropbox. Därifrån klickar du helt enkelt på Cast-knappen och väljer din Google Home-enhet från rullgardinsmenyn. Du kommer att höra en ljudeffekt från enheten som bekräftar att den nu är i cast-läge. Cast-knappen i Chrome-verktygsfältet blir också blå.

Du kan också casta lokala filer genom att dra dem till en Chrome-flik och använda den som ljud- eller videospelare. Läs mer i vår lokala castingguide.

Om du inte har lagt till Cast-knappen i Chromes verktygsfält kan du bara klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet, klicka på ”Casta” i rullgardinsmenyn och sedan välja din Google Home-enhet.

För att styra uppspelning i Google Home, här är flera röstkommandon:

Hej Google, sluta
Hej, Google, vad är volymen?
Hej, Google, öka det
Hej, Google, tacka nej
Hej, Google, maxvolym
Hej, Google, lägsta volym
Hej, Google, volymnivå [1-10]
Hej Google, volym till [1-100] procent
Hej, Google, öka volymen med 10 procent
Hej, Google, minska volymen med 10 procent

För att sluta casta klickar du på den blå Cast-knappen bredvid din profilbild. När rullgardinsmenyn visas klickar du på din Google Home-enhet.