Hur man byter till ett professionellt konto på Instagram

Letar du efter mer av Instagram än det absoluta minimum av vad den sociala medieplattformen erbjuder? Instagrams professionella konto är sättet att göra just det – och det är inte bara för företag och influencers. Vi kommer att förklara exakt vad du kan göra med ett professionellt Instagram-konto och hur du byter profil för att komma åt alla coola funktioner.

Vad är ett professionellt Instagram-konto?

Det finns två typer av professionella Instagram-konton: företag och skapare. Om du är ett företag eller kreatör är det fördelaktigt för dig att ha ett professionellt konto. Men om du inte definierar dig själv som någon av dem kan du fortfarande dra nytta av funktionerna på några olika sätt.

En av de bästa anledningarna till att byta till ett professionellt konto är tillgång till Instagram-insikter för att förstå din publik bättre. Det betyder att du får se saker som publikdemografi, publikaktivitet, intryck och följare. Du får också se profilbesök från dina inlägg och berättelser.

En annan bra funktion är att din meddelandeinkorg kommer att uppgraderas. Istället för att alla dina meddelanden grupperas tillsammans får du en primär och allmän inkorg.

Om du är ett företag eller en kreatör ger ett professionellt konto dig tillgång till Instagram-annonser, vilket kommer att få ditt namn ut på plattformen mycket enklare. Även om det kostar pengar att boosta ditt inlägg genom en annons, har det visat sig vara fördelaktigt.

På ett företagskonto kan du skapa en butik som är kopplad till profilen. Det betyder att personer som besöker ett företagskonto kan klicka på en butiksknapp och köpa varor utan att någonsin lämna Instagram.

Det finns flera andra funktioner som kommer med ett professionellt konto som att lägga till en uppmaningsknapp, schemalägga innehåll och spara svar. Så varför inte byta ditt personliga konto till ett professionellt för att se själv?

Hur du byter din Instagram-profil till ett professionellt konto

Börja på huvudskärmen i Instagram-appen och tryck på din profilbild i det nedre högra hörnet – du kommer att skickas till din profil. Klicka sedan på hamburgerikonen i det övre högra hörnet och välj sedan Inställningar och sekretess.

Rulla ned och välj Kontotyp och verktyg under För proffs och klicka sedan på Byt till professionellt konto. Därifrån klickar du på Fortsätt genom bilderna tills du kommer till sidan Vad som bäst beskriver dig.

Här kan du välja vilken typ av konto du har. Om du känner att ingen av de föreslagna kontotyperna beskriver ditt, kan du söka efter ett som gör det. Det är också dags att bestämma om du vill visa din kontotyp på din profil – den visas under ditt namn. Växla för att aktivera funktionen Visa på profil.

På nästa sida väljer du om du är en kreatör eller ett företag. Om du inte är ett företag, välj helt enkelt skapare. Tryck på Nästa när du är klar.

Om du har andra Instagram- eller Facebook-konton som du vill bifoga till ditt professionella konto kan du lägga till dem på nästa sida. Om inte, välj Inte nu.

Efter att ha gått igenom konfigureringen av det professionella kontot har du flera steg att gå igenom för att slutföra din profil, som att utöka din målgrupp och lära dig om hur annonser fungerar på plattformen.

När du är klar öppnar du din profil så ser du alternativet Professional dashboard tillgängligt för dig. Det är här du kommer att kunna se alla dina insikter och få tillgång till professionella resurser.

Om du upptäcker att du vill byta tillbaka till ett personligt konto igen, särskilt om du behöver göra ditt Instagram-konto privat, gå till fliken Inställningar och sekretess och välj Skaparverktyg och kontroller.

Därifrån väljer du Byt kontotyp och sedan Byt till personligt konto. Tryck på Byt till personligt konto när popup-fönstret visas och ditt konto ställs omedelbart in på personligt igen.

Lär dig mer information om din profil med ett professionellt konto

Du behöver inte vara ett stort företag för att använda Instagrams professionella kontofunktioner. Om du är en inspirerande kreatör eller bara tycker om att visa upp din fotografering, kan du fortfarande få kunskap för din tillväxt med den professionella instrumentpanelen. Prova att byta profil från personlig till professionell och se vad det nya kontot kan erbjuda dig. Och oroa dig inte – om du inte gillar det kan du enkelt byta tillbaka.