Så här använder du Windows 11:s Sticky Notes på alla dina enheter

Windows 11 Sticky Notes är en fantastisk app för att hålla ordning, oavsett om du är hemma eller på jobbet. Om du vill göra anteckningar när som helst, var som helst, är du inte begränsad till att använda Windows Sticky Notes på din PC.

I den här guiden kommer vi att utforska hur du använder Windows Sticky Notes på alla dina enheter, oavsett om du är Android- eller iOS-användare eller om du använder en webbläsare.

Hur du kommer igång med Windows 11:s Sticky Notes på din PC

Sticky Notes är en fantastisk app för att snabbt ta anteckningar och anteckna viktiga påminnelser. Det bästa är att det inte krävs någon nedladdning – Sticky Notes kommer förinstallerat på alla Windows 11-maskiner. Så här öppnar du Sticky Notes i Windows 11:

 • Klicka på sökfältet i Windows eller använd genvägen Windows + Q.
 • Sök efter ”Sticky Notes” och klicka sedan på appen från sökresultaten.
 • Som standard öppnar appen en klisterlapp. Du kan lägga till fler klisterlappar när som helst genom att trycka på plusknappen i det övre vänstra hörnet. För att se dina tidigare klisterlappar, klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet för att komma till menyn och välj sedan Anteckningslista.

  Trots att det är en grundläggande anteckningsapp finns det många funktioner för att stilisera dina anteckningar. På det nedre formateringsbandet kan du formatera text med fetstil, kursiv stil eller genomstruken. Det finns också ett alternativ att växla mellan kulor, perfekt för att göra snabba listor.

  Om du använder Windows Sticky Notes ofta, kanske du vill öppna Sticky Notes vid start på Windows 11.

  Hur man ställer in synkroniseringsfunktionen på Windows Sticky Notes

  För att synkronisera klisterlappar mellan alla dina enheter måste du först logga in med ditt Microsoft-konto. Det här steget synkroniserar dina anteckningar till molnet och ansluter dem till andra Microsoft-tjänster som krävs senare. Så här ställer du in synkronisering för dina klisterlappar:

 • Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet av en klisterlapp för att komma åt menyn.
 • Välj Notes List.
 • Klicka på inställningsikonen och tryck sedan på Logga in.
 • Om du stöter på några problem finns det några korrigeringar för Windows 11 Sticky Notes som inte synkroniseras som du kan utforska.

  Hur du använder dina Windows Sticky Notes på iOS-enheter

  Istället för att erbjuda en separat klisterlappsapp har Microsoft Windows Sticky Notes som en del av Microsoft OneNote-appen. Denna mindre kända funktion i Microsoft OneNote är bra för dem som redan har erfarenhet av att använda OneNote, även om det här tricket lätt kan läras av vem som helst.

  Du kan komma åt Windows Sticky Notes på din iOS genom att följa stegen nedan:

 • Gå till App Store och sök efter Microsoft OneNote.
 • Efter installationen loggar du in med ditt Microsoft-konto.
 • I det nedre högra hörnet av hemsidan trycker du på Sticky Notes.
 • För att skapa en ny anteckning, tryck på plusikonen i det nedre högra hörnet av skärmen. Du kommer då att se en skärm som liknar Sticky Notes-appen för Windows, inklusive dess textformateringsalternativ. Ett användbart verktyg är kameraknappen, som låter dig ladda upp ett foto från din kamera eller iOS-fotoalbum.

  4. Hur du använder dina Windows Sticky Notes på Android-enheter

  Du kan också se dina klisterlappar om du är en Android-användare. Windows Sticky Notes finns i Microsoft OneNote-appen för Android, även om det är lite svårare att hitta. Så här kommer du åt dina klisterlappar på Android-enheter:

 • Gå till Google Play Butik och sök efter Microsoft OneNote.
 • Ladda ner och öppna appen och logga sedan in med ditt Microsoft-konto.
 • På hemsidan ser du en blandning av klisterlappar och skrivna anteckningar från OneNote. Om du bara vill se klisterlappar måste du filtrera resultaten. Tryck på knappen Sortera och filtrera till vänster på den översta bannern. Under rubriken Note Type, välj Sticky Notes och välj sedan Apply. Du kan också sortera klisterlappar efter skapat datum, redigerat datum eller alfabetiskt.

  För att skapa en ny klisterlapp, tryck på de tre prickarna i det nedre högra hörnet på hemsidan. Tryck sedan på Skapa en klisterlapp. Appen innehåller många alternativ på iOS, inklusive fotouppladdningsverktyget. Du kan ändra färgen på anteckningen genom att trycka på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Från samma meny kan du också trycka på knappen Exportera för att dela klisterlappar med dina vänner.

  5. Hur man använder Windows Sticky Notes med Microsoft Launcher

  Ett alternativt sätt att använda Windows Sticky Notes om du är en Android-användare är genom Microsoft Launcher. Denna polerade launcher kommer fullspäckad med funktioner för att öka din produktivitet och är ett måste för Android-användare som äger en PC.

  Med Microsoft Launcher kan du se dina klisterlappar nästan direkt från startskärmen. Svep helt enkelt åt vänster från startskärmen för att komma åt ditt flöde. Nederst i listan finns en Windows Sticky Notes-widget som låter dig visa och skapa anteckningar. Om du inte kan se widgeten, rulla till botten av ditt flöde och klicka sedan på knappen Redigera denna vy. Markera rutan bredvid Sticky Notes för att lägga till widgeten i ditt flöde.

  Eftersom du använder en widget på en startprogram, kan synkroniseringen ta lite längre tid än när du använder en app. Du kan dock synkronisera dina klisterlappar manuellt när som helst genom att trycka på de tre prickarna i det övre högra hörnet av widgeten och välja Synkronisera.

  Hur man använder klisterlappar online

  Skärmdump av författaren – Joe Brown

  Du kan också redigera Windows Sticky Notes på webben. För att kombinera anteckningar med dina schemaläggningsbehov har Microsoft integrerat Windows Sticky Notes med Microsoft Outlook.

  Se till att du är inloggad på ditt Microsoft-konto kan du komma åt Windows Sticky Notes i Outlook direkt, eller så kan du logga in på Outlook och komma åt den dedikerade fliken Anteckningar. Detta kan hittas i rullgardinsmenyn Mappar från sidofältet. För snabbare åtkomst till dina klisterlappar kan du trycka på stjärnikonen bredvid anteckningstiteln för att lägga till den i dina favoriter.

  Använd Windows Sticky Notes på vilken enhet som helst och öka din produktivitet

  Om du har bråttom och behöver skriva ner saker snabbt är Windows Sticky Notes en fantastisk app för snabb och enkel anteckning. Med dessa lösningar behöver du inte lita på att ha en enhet för att göra anteckningar. Få åtkomst till klisterlappar överallt med hjälp av den här guiden.