Hur man bokar en Uber-resa i förväg med Ubers reservfunktion

Viktiga takeaways

 • Använd Ubers Reserve-funktion för att boka en resa i förväg och få sinnesfrid att veta att din resa är säkrad för en viss tid och plats.
 • Funktionen är tillgänglig på både iOS- och Android-versioner av Uber-appen, och stegen för att boka en resa i förväg är desamma.
 • Att boka en Uber-resa i förväg eliminerar stressen med att inte hitta en resa när du behöver den, låter dig schemalägga resor upp till 90 dagar framåt och erbjuder specialfunktioner för hämtning och avlämning på flygplatsen.

Har du någonsin velat boka en resa i förväg för att slippa stressen över att inte hitta en resa när du verkligen behöver det? Ubers Reserve-funktion låter dig göra just det inom några sekunder.

Att använda Uber för att boka en resa innebär att du får sinnesfrid att veta att din resa är bokad för en specifik plats vid en specifik tidpunkt. Här visar vi dig hur du använder den här praktiska funktionen i Uber-appen.

Hur man bokar en resa i förväg i Uber-appen

Ubers Reserve-funktion är en livräddare när du är orolig att din Uber-förare inte kommer i tid till ett viktigt möte eller vara där när ditt flyg är försenat. Stegen du behöver följa är identisk med både iOS- och Android-versionen av Uber-appen.

Ladda ner: Uber för Android | iOS (Fri)

Följ dessa enkla instruktioner för att boka en Uber-resa i förväg:

 • Öppna Uber-appen, navigera till Tjänster från bottenmenyn och tryck på Boka > Boka en resa. Alternativt kan du trycka på Nu på startfliken för att boka en resa.
 • Ange din reseinformation, inklusive upphämtningsplats, destination, datum och tid. Du kan antingen skriva in adressen eller ange platsen på kartan. Du kan också anpassa din hämtningstid baserat på vilken tid du vill lämnas.
 • Tryck på Nästa för att boka din Uber-resa som du brukar. Du får en kartvy som visar den valda rutten tillsammans med alla olika Uber-åktyper och alternativ.
 • Det sista du behöver göra är att trycka på Reservera Uber.
 • Vad händer om du bokar en hämtning eller avlämning på Uber flygplats i förväg?

  För att du ska få en smidig flygplatsupplevelse erbjuder Uber några fantastiska funktioner om du bokar en resa till eller från flygplatsen.

  Allt du behöver göra är att skriva in vilket flygbolag du flyger med om du ska lämnas eller ange ditt flightnummer om du blir upphämtad från flygplatsen.

  Uber använder ditt flightnummer för att övervaka och spåra ditt flyg, så appen justerar upphämtningstiden om ditt flyg är försenat eller om det anländer tidigt. Dessutom kommer din förare att vänta upp till en timme på dig när du har landat på flygplatsen.

  Fördelarna med att boka en Uber-resa i förväg

  Det finns inget värre än att begära en Uber-resa och få ett meddelande om att inga bilar är tillgängliga. Detta är särskilt hemskt när du har bråttom eller väntar på flygplatsen. Så en av de största fördelarna med att boka en Uber-resa är att du aldrig behöver oroa dig för att bli hämtad i tid eller om förare finns tillgängliga i området.

  En annan aspekt som säkerställer att du inte stressar över att få en Uber-resa är att du bekvämt kan schemalägga din resa upp till 90 dagar i förväg. Du kan till och med avboka bokningen upp till en timme före resan ifall något plötsligt dyker upp.

  Den kanske framstående fördelen med att använda Uber för att boka en resa i förväg är hur stressfritt det gör att resa till och från flygplatsen. Nu behöver du inte längre lämna ditt flyg och hoppas att du får en pålitlig och prisvärd resa på en obekant plats. Oavsett, kom alltid ihåg att använda specifika strategier för att vara säker under din Uber-resa.

  Se till att din Uber-resa är klar när du är

  Om du vill se till att din dag är så kaosfri som möjligt bör du dra nytta av Ubers Reserve-funktion. En Uber-förare kommer alltid att vänta på dig, och du behöver inte begära en resa i sista minuten. Allt som krävs är några enkla steg för att boka, bekräfta och njuta av din resa.

  Så oavsett om du behöver göra en bokning för din nästa affärsresa eller bara vill planera för ett viktigt möte med vänner, är Ubers Reserve-funktion en livräddare.