Hur man skapar ett övertygande följebrev i Microsoft Word

Varje gång du söker ett jobb är det en bra idé att bifoga ett personligt brev. Att bestämma sig för hur man ska skriva var och en är svårt, men du behöver åtminstone inte börja om från början med deras design.

Microsoft Word erbjuder mallar och välkomnar design från tredje part för att hjälpa dig skapa övertygande följebrev. Så här använder du sådana alternativ i Word och gör det bästa möjliga första intrycket för potentiella arbetsgivare.

Använd Microsoft Words följebrevsmallar

Formella brev behöver inte vara intetsägande. Gå till Arkiv > Fler mallar på Word och skriv ”följebrev” i sökrutan. Du hittar flera snygga mönster som lägger till struktur och färg till ditt dokument.

Vad återspeglar dig bättre, ett subtilt eller skarpt färgschema? Om du överväger en fet rubrik för dina professionella detaljer, lär dig hur du designar brevhuvuden i Word också. Du kan till och med lägga till ditt porträtt i ditt personliga brev.

Microsoft Words inbyggda mallar innehåller även fält som du kan fylla i med din och din potentiella arbetsgivares uppgifter. De vägleder dig på dessa små sätt, vissa ger till och med ett prov för ditt brevs huvuddel. Det är dock en bra idé att omformulera det för att passa varje jobbansökan.

Om du inte gillar något av alternativen i Words skrivbordsapp, utforska mer Microsoft följebrev mallar online och ladda ner dina favoriter därifrån.

Använd mallar från tredje part i Microsoft Word

Du kan skapa följebrev för ditt drömjobb på plattformar förutom Microsoft. Om du hellre vill hålla fast vid det, kommer du till och med att stöta på mallar från tredje part som är speciellt utformade för att du ska kunna ladda ner och anpassa på Word. Här är några exempel.

1. ResumeLab

Utforska över 50 mallar för följebrev, allt från minimalistiska till iögonfallande design. Tänk på att några av dem är avsedda att skapas på ResumeLab. Resten kan du ta med till Word genom att klicka på länken Ladda ner det gratis här.

Du kommer att omdirigeras till webbplatser som Bra CV och Återuppta Genius, som hjälper dig att snabbt ladda ner dina dokument. Sedan är allt du behöver göra att öppna dem i Microsoft Word.

Du kommer också att märka att vissa följebrev på ResumeLab är redigerade versioner av Words inbyggda mallar, men detta lägger bara till ditt urval och ger dig fler idéer.

2. Template.net

Detta är en populär sida för mallar av alla slag, inklusive följebrev. För vissa mönster betalar du en liten avgift, men Template.net har också ett imponerande utbud av gratisalternativ. Dessutom är nedladdningsprocessen mycket enkel.

Bläddra bara i dess samling, klicka på en design du gillar och välj Word-knappen under Ladda ner gratis mall. I nästa fönster, tryck på Gratis nedladdning. Om du inte redan är inloggad kommer du att bli ombedd att göra det som sista steg.

Följ bästa praxis för följebrev

Bekanta dig med vad du bör och inte bör göra för att skriva ett följebrev. Kom ihåg dessa riktlinjer när du väljer och anpassar en mall eller skapar ett följebrev från grunden. De kokar ner till följande regler.

1. Forskning potentiella arbetsgivare

Gör din research innan du skriver eller designar ditt personliga brev. Lär känna varje företag och till och med rekryteraren du vänder dig till. Det är samma strategi som att skräddarsy ditt CV för olika jobbtyper.

2. Skräddarsy ditt följebrev

När du visar upp dina kunskaper och intresse för en position, använd din forskning för att skräddarsy ditt brev så att det fångar rekryterarens uppmärksamhet och imponerar på dem. Var smart, entusiastisk och kortfattad med dina ord.

3. Använd ditt tomma utrymme klokt

Sikta på att begränsa ditt personliga brev till en sida. Mer än så riskerar du att tappa rekryterarens intresse. Fundera på vad du behöver säga, inklusive viktiga och relevanta detaljer som inte tas upp i ditt CV. Uttryck dessa saker så kortfattat som möjligt.

4. Dina bilder bör komplettera och inte överväldiga brevet

Lägg till lite färg och textur för en subtil effekt. Du kan till och med använda några små ikoner, så länge de är smakfulla och diskreta. Vad du än väljer, håll dessa bilder på bokstavens kanter och låt dem inte dominera texten.

5. Master Words funktioner som gynnar följebrev

Du kan till exempel skapa ditt följebrev mer effektivt genom att sätta textens gränser från början. För att göra detta, gå till Layout > Marginaler. Från samma verktygsfält kan du justera styckeavstånd och indrag.

Genom Infoga > Bilder kan du importera en bild av din signatur och placera den i slutet av brevet. Din sidhuvud och sidfot kan också anpassas härifrån.

Även verktygsfältet Mailing kan vara av intresse. Det kan hjälpa till att effektivisera processen att skriva och skicka brev, samt hålla reda på mottagare.

God planering och formulering gör de bästa följebreven

Mellan Microsoft och andra leverantörer har du tillgång till ett brett urval av mallar för enkla men attraktiva följebrev som du kan anpassa på Word. Själva appen är full av användbara skriv- och redigeringsverktyg.

Med detta ben uppåt är det lättare att designa ett följebrev för varje tillfälle. Gedigen forskning och planering när det gäller hur man vänder sig till varje ansökan kan hjälpa till att polera brevet ännu mer.