Hur man bäddar in Facebook-flöde i WordPress: En enkel guide

Blogga och sociala medier har blivit en integrerad del av att utbilda, underhålla och informera följare i denna internetera.

WordPress är det mest använda innehållshanteringssystemet. Facebook, å andra sidan, är den mest populära sociala medieplattformen, med 2,989 miljarder månatliga användare, enligt Statista.

Tänk om du kan få ut det bästa ur de två världarna? I den här artikeln kommer jag att förklara hur man bäddar in ett Facebook-flöde i WordPress. Jag kommer också att lyfta fram vikten av att bädda in Facebook-inlägg på WordPress, de olika tillvägagångssätten (deras för- och nackdelar) och de sista tankarna.

Varför integrera ett Facebook-flöde i en WordPress-webbplats?

Som jag redan har sagt är Facebook och WordPress oberoende plattformar skapade för olika behov. Att bädda in ditt Facebook-flöde i WordPress är processen att integrera Facebook-innehåll från din profil/sida direkt till din WordPress-webbplats.

Du kan bädda in ett Facebook-flöde på WordPress för att uppnå följande:

 • Ökat engagemang och närvaro på sociala medier: Du behöver en blandning av social och organisk trafik för att överleva onlinevärlden. Att bädda in ditt Facebook-innehåll på WordPress lockar till ökat engagemang från båda världarna.
 • Innehållssyndikering: Sociala medier är perfekta när du vill dela snabba uppdateringar som inte behöver en fullständig blogg. Du kan hålla dina webbplatsföljare informerade genom inlägg på sociala medier som visas direkt på webbplatsen.
 • Förbättrar användarupplevelsen och uppmuntrar social interaktion: En bra sida på sociala medier bör uppmuntra interaktioner. Du kan låta dina följare kommentera, dela och gilla dina inlägg direkt från din WordPress-webbplats.
 • Visa upp sociala bevis: Moderna webbanvändare vill ha försäkran om att de har att göra med riktiga varumärken. Att integrera ditt Facebook-flöde räcker för att befästa din position som ett riktigt varumärke med en riktig följare.
 • Dynamiskt innehåll: Sökmotorer tenderar att ranka webbplatser med färskt och dynamiskt innehåll högre än de som verkar övergivna. Du kan se till att hålla ditt webbinnehåll fräscht genom inbäddningar från Facebook.
 • Korsreklam: Vissa av dina följare kan vara fans av sociala medier, medan resten älskar webbplatser eller bloggar. Du kan korsposta ditt innehåll och nå så många följare som möjligt.

Typer av Facebook-flöden att bädda in på din WordPress-webbplats

Facebook har utvecklats över tid och tillåter nu användare att dela olika typer av innehåll. Det här är exempel på innehållstyper du kan dela idag:

 • Facebook-inlägg: Ett vanligt Facebook-inlägg kan ha text, video, bild eller en kombination av några innehållstyper. Du kan bädda in allt sådant innehåll på din WordPress-webbplats.
 • Facebook-album: Du kan använda album för att gruppera relaterade bilder/videor. Du kan dela sådant innehåll med dina webbplatsföljare för ökat engagemang.
 • Sidrecensioner: Facebook tillåter användare att granska olika produkter och tjänster som erbjuds av olika sidor. Du kan låta dina webbplatsföljare veta vad folk tycker om ditt varumärke genom inbäddningar.
 • Videor: Moderna konsumenter dras till videoinnehåll som aldrig förr. Du kan tillåta sådana användare att interagera med dina Facebook-videor utan att lämna din WordPress-webbplats.

WordPress är designat för både tekniker och icke-tekniker. Om du förstår kodning kan du lägga till anpassad HTML-kod på din WordPress-webbplats för att bädda in Facebook-inlägg. Men om du inte är insatt i kodning kan du använda plugins. Låt oss titta på de olika metoderna för att bädda in Facebook-flöden på din webbplats.

Använda Facebook Feed Plugins

Ett WordPress-plugin är en mjukvara utformad för att utöka funktionaliteten på en WordPress-webbplats. I det här fallet kommer vi att använda WordPress-plugins för att bädda in Facebook-inlägg på en WordPress-webbplats. Det finns dussintals plugins som du kan använda för detta. Däremot kommer vi att använda Smash Balloon Social Postett freemium-plugin för korspostning av innehåll.

Du behöver ett Facebook-konto och en WordPress-sida för att följa med. Följ dessa steg:

 • Logga in på ditt WordPress-konto: Använd ditt användarnamn och lösenord för att logga in på din WordPress-webbplats.
 • Installera Smash Balloon Social Post Feed-plugin: På vänster sida av din webbplats, hitta ”Plugins” och klicka på ”Lägg till nytt”.

Klicka på sökknappen och skriv ”Smash Balloon Social Post Feed.”

Välj det första alternativet, installera, aktivera och fortsätt till nästa steg.

 • Starta installationsguiden: Du måste konfigurera denna plugin för att börja hämta flöden från ditt Facebook-konto/-sida.

 • Anslut ditt Facebook-konto: Du måste ansluta detta plugin till din Facebook-sida/-konto om du använder det för första gången. Klicka på knappen ”Lägg till ny”.

 • Länka de två kontona: Detta steg gör att pluginens API kan hämta offentligt innehåll från ditt Facebook-flöde. För denna demonstration, välj ”Sida” och klicka på knappen ”Anslut till Facebook”.

 • Logga in på ditt Facebook-konto: Om du är inloggad på ditt Facebook-konto i samma webbläsare kan du bli ombedd att välja ett konto. I mitt fall är jag redan inloggad.

 • Välj en sida: Detta WordPress-plugin kommer att hämta innehållsflöden från din Facebook-sida. Välj en av sidorna som du tänker använda.

Bekräfta att du har valt rätt sida och gå vidare till nästa steg.

 • Tillåt konfigurationsinställningar: Den här inställningen tillåter plugin-programmet att skapa och visa Facebook-flöden från anslutna konton.

Välj alla konfigurationer som gäller. Du kan för närvarande hoppa över de andra stegen, som att installera relaterade plugins eller uppgradera till Pro.

 • Skapa ditt flöde: Detta steg låter dig hämta flödet från din Facebook-sida.

 • Välj ditt flöde: Eftersom vi använder gratisversionen av Smash Balloon Social Post-plugin, kan vi bara välja ”Tidslinje” som vår Facebook-flödestyp.

 • Välj en källa: Det här steget är endast för bekräftelse. Du kan också lägga till nya sidor/grupper i detta skede.

 • Anpassa ditt flöde: Du kan nu anpassa hur och var ditt Facebook-flöde kommer att visas på din WordPress-webbplats.

Som du kan se från ovanstående skärmdump, hämtar min WordPress-sida nu innehåll från min Facebook-sida.

Fördelar med att använda WordPress-plugins för att bädda in Facebook-flöde

 • Lätt att konfigurera: Du behöver inte skriva någon kod från början, eftersom plugin-utvecklarna har gjort det mesta av arbetet åt dig.
 • Levereras med olika konfigurationer för att passa olika behov: De flesta utvecklare förstår att plugin-användare har olika behov. Till exempel låter pluginet vi har använt dig att hämta innehåll från en sida eller en grupp.
 • De flesta plugins är väldokumenterade: Ett plugin bör vara väldokumenterat innan det laddas upp till WordPress-katalogen.

Nackdelar med att använda WordPress-plugins för att bädda in Facebook-flöde

 • De flesta plugins har begränsade funktioner på sina gratisplaner

Använder HTML

HTML används på de flesta webbsidor som du interagerar med. Du kan använda Meta för utvecklare socialt plugin för att bädda in inlägg med text, bilder eller videor på din WordPress-webbplats. Du kan använda den här funktionen med vilken sida som helst som inte är begränsad av land eller ålder. Följ dessa steg för att lägga till Facebook HTML-kod till din WordPress-webbplats:

 • Logga in på din WordPress-webbplats: Jag kommer att använda min webbplats för demonstration. Använd din kombination av användarnamn och lösenord.
 • Logga in på din Facebook-sida/-konto: Detta är ganska enkelt. Du kan hitta inlägget du vill bädda in på din WordPress-webbplats. Det här är inlägget jag kommer att använda i demonstrationssyfte.

 • Infoga koden på din WordPress-webbplats: Du kan infoga den genererade koden i ett inlägg eller en sida. För mitt fall har jag skapat ett nytt inlägg i demonstrationssyfte. För att bädda in inlägget kan du välja JavaScript SDK eller IFrame. Vi kommer att välja IFrame för tillfället.

 • Lägg till koden som HTML: WordPress kommer med en blockredigerare som standard. Däremot är jag ett fan av Classic Editor. För att lägga till HTML-koden använder jag alternativet ”Text” i Classic Editor för att lägga till IFrame-koden.

Du kan publicera eller uppdatera ditt inlägg. Detta kommer att bli mitt inbäddade inlägg när jag äntligen publicerar mitt inlägg.

Fördelar

 • Minskar beroendet av plugins: Vissa plugins kan diktera vilken typ av inlägg som du kan bädda in på din webbplats. Till exempel kommer vissa plugins bara att låta dig bädda in text i deras gratisplaner. Manuella inbäddningar gör att du kan övervinna sådana begränsningar.
 • Ger direkt kontroll: Manuella inbäddningar låter dig bestämma var dina Facebook-inlägg ska visas på din webbplats.
 • Direkt kodredigering: Den här funktionen passar dig bra om du älskar att leka med kod. Du kan göra justeringar i realtid utan att behöva ta reda på hur en plugin fungerar.

Nackdelar

 • Kräver manuellt ingripande: Tyvärr måste du infoga varje Facebook-inlägg på din WordPress-webbplats manuellt. Detta tillvägagångssätt kan vara mycket engagerande, speciellt om du gör flera inlägg på en dag.
 • Det är tekniskt: Om du är en vanlig WordPress-användare utan kodningserfarenhet kanske det här tillvägagångssättet inte är det bästa.

Slutsats

Att kombinera sociala medier och webbpublicering kan cementera ditt utrymme i onlineutrymmet. Vi har lärt dig hur du kan bädda in dina inlägg i sociala medier på WordPress och hålla dina följare alltid uppdaterade.

Även om båda tillvägagångssätten är okej, kräver användningen av HTML-kod mycket manuellt ingrepp eftersom du måste infoga kod för varje inlägg manuellt. Men när du använder plugins kan du konfigurera dina Facebook-inlägg så att de visas automatiskt på WordPress-webbplatsen.

Därefter kan du också läsa om de bästa WordPress AI-plugins.