De 5 bästa konsolemulatorerna för din Mac

Även om macOS inte är för spelare, låter emulering dig njuta av ett brett utbud av dina älskade spel, allt från de senaste Nintendo Switch-titlarna till barndomsklassiker från Game Boy Advance-eran. Här listar vi de bästa konsolemulatorerna du enkelt kan använda på din Mac, vilket öppnar upp en värld av spelmöjligheter som tillgodoser alla dina preferenser och nostalgi.

1. AetherSX2: Sony PS2 Emulator

Sonys PS2 är utan tvekan den bästa spelkonsolen genom tiderna, och om du längtar efter att återvända till sjätte generationens konsolers gyllene era, erbjuder AetherSX2-emulatorn ett övertygande alternativ. Den kommer med inbyggt Apple-kiselstöd, vilket säkerställer enastående prestanda och stabilitet.

På min M1 MacBook Air med 8 GB unified memory (RAM) har jag lyckats spela spel som Burnout Revenge och Resident Evil 4 via AetherSX2, som körs felfritt med stadiga 60 FPS med full upplösning.

Även om den för närvarande inte är i aktiv utveckling, är AetherSX2 fortfarande erkänd som en av de bästa PS2-emulatorerna för macOS, vilket gör den till ett idealiskt val för dem som vill återuppväcka magin med tidlösa klassiker.

AetherSX2 är inte tillgängligt för Intel-baserade Mac-datorer.

Ladda ner: AetherSX2 (Fri)

2. Ryujinx: Nintendo Switch Emulator

Ryujinx är en Nintendo Switch-emulator med öppen källkod som låter dig överskrida gränserna för Nintendos ikoniska handhållna konsol och njuta av alla fängslande Switch-spel på din Mac. Den har inbyggt stöd för Apple-kisel, vilket innebär att den drar full nytta av hårdvaran, och den fungerar chockerande bra, särskilt med tanke på att du efterliknar en relativt modern konsol.

I mina tester lyckades jag hålla en jämn 30–40 FPS vid 1080p medan jag körde Nintendo Switch-porten på Red Dead Redemption, och jag rekommenderar starkt emulatorn till alla som vill spela Nintendo Switch-spel på sin Mac.

Ladda ner: Ryujinx (Fri)

3. Dolphin Emulator: GameCube och Wii Emulator

Dolphin Emulator låter dig befria Nintendos omhuldade GameCube- och Wii-klassiker på din Mac. Den ursprungliga Apple-kiselversionen erbjuder utmärkt prestanda, med vissa GameCube-spel som till och med når 120FPS.

Medan GameCube och Wii ursprungligen hade en inbyggd upplösning begränsad till 480p, erbjuder Dolphin-emulatorn också möjligheten att förbättra spelets grafik genom att skala upp dem till så höga upplösningar som 4K.

Ladda ner: Delfinemulator (Fri)

4. PPSSPP: PSP Emulator

PSP fortsätter att behålla sin status som en av de finaste bärbara spelkonsolerna som någonsin skapats. Tack vare PPSSPP-emulatorn kan Mac-användare nu njuta av sina omhuldade exklusiva erbjudanden, som Metal Gear Solid: Peace Walker.

Även om PSP-grafik kan verka något föråldrad även när den är uppskalad, är den fortfarande ett utmärkt val för att återbesöka nostalgiska ögonblick utan att behöva den ursprungliga hårdvaran. Dessutom, med inbyggt stöd för Apple-kisel, säkerställer den förbättrade bildhastigheten en objektivt överlägsen spelupplevelse.

Ladda ner: PPSSPP (Fri)

5. OpenEmu: Allt-i-ett Retro Console Emulator

För dem med ett primärt intresse för retrospel framstår OpenEmu som det perfekta alternativet. Den stöder ett omfattande utbud av konsoler, som omfattar system från Game Boy till SNES. En mer omfattande lista över konsoler som stöds finns på OpenEmus GitHub.

OpenEmu har konsekvent varit min föredragna emulator för att njuta av tidlösa titlar som Pokémon FireRed. Även när du kör genom Rosetta-översättningslagret på Apple silicon Mac-datorer, ger den oklanderlig prestanda och stabilitet.

Ladda ner: Öppna Emu (Fri)

Emulera dina favoritkonsoler på en Mac

Konsolemulering är en fängslande portal som låter dig låsa upp skatterna av spelnostalgi och potential. Oavsett om du inte vill ha med dig din Nintendo Switch när du reser eller bara vill återuppleva de gamla goda PS2-klassikerna, hittar du en emulator som passar dina behov.