Hur man automatiskt fångar spelhöjdpunkter med valfri GPU

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • De flesta spelmarkeringsprogram taggar bara händelser som inträffar under en fullständig inspelning eller kräver att du manuellt använder snabbtangenter för att fånga dem själv.
  • Outplayed är en händelsebaserad app för att fånga höjdpunkter som automatiskt fångar händelser i spelet som dödsfall, knockdowns och huvudbilder.
  • Till skillnad från GeForce Experience behöver du ingen Nvidia GPU för att använda Outplayed.

Medan många PC-spelare använder GeForce Experience för att fånga spelets höjdpunkter, kräver programvaran en Nvidia GPU. Tack och lov kan Outplayed automatiskt fånga höjdpunkter med vilket grafikkort som helst.

Varför de flesta Highlight Capture-appar är dåliga

Om du någonsin har hört talas om termen ”clip it”, kommer du att veta att det verkligen inte finns en app för spelupptagning som bara kan göra det åt dig automatiskt. Nvidias GeForce Experience kan automatiskt fånga höjdpunkter, men det finns två stora nackdelar med det: bara ett fåtal populära spel stöder det och du behöver en Nvidia GPU.

Även om du kan spela in spel på Windows, kräver de flesta alternativa framhävningsappar att du trycker på en snabbtangent för att spela in de senaste sekunderna eller minuterna. Detta kan lätt glömmas bort när du är fokuserad på spelet.

Vissa markerar appar taggar höjdpunkter, men de kräver att du spelar in hela sessionen. Detta lämnar dig med en enorm fil och du behöver sortera igenom materialet för att hitta vilket klipp som kommer från vilken match.

Hur man använder Outplayed för inspelning av spelhöjdpunkter

Övervarg

Av de många highlight-appar jag har provat gör Outplayed det bättre än någon annan. Den använder händelsebaserad fånga; som att fånga dödsfall, knockdowns och huvudskott.

Den kommer också med ett användargränssnitt som öppnas efter din spelsession så att du kan redigera, spara och ladda upp allt från appen. Det finns knappt någon prestandaträff, även om lägre system kan känna en inverkan.

Nvidia kräver att utvecklarna implementerar markeringsfunktionen i sitt spel, men Outplayeds mjukvara kan känna igen dessa händelser i spelet. Det är så Outplayed stöder över 2 000 spel, och dess community röstar om nästa spel att lägga till stöd för.

1. Installera Outplayed

Om du vill använda Outplayed, hämta det från Overwolf app store. Ladda bara ner och kör den körbara filen som installerar Outplayed.

Du kanske också vill inaktivera GeForce-överlägget för att undvika överlappande snabbtangenter.

2. Se till att ditt spel stöds

Outplayed stöder de flesta online multiplayer-spel som har en konkurrenskraftig sida av sig. Detta betyder att om spelet du spelar är populärt och har dina vanliga döds-, döds- och assisthändelser; det stöder förmodligen det.

När du startar ett spel för första gången visas ett popup-fönster som uppmanar dig att välja om du vill spela in hela sessionen, spela in den manuellt eller använda automatisk inspelning om den stöder det. Detta kan bli irriterande, men du kan stänga av det på fliken Aviseringar uppe till vänster i inställningarna.

Du kan kontrollera inställningarna och klicka på +-knappen och söka efter ditt spel om Outplayed inte redan har upptäckt det. Om du klickar på ditt spel på listan Mina spel, bör det ha en sektion för automatiskt infångade händelser om Outplayed stöder det för spelet.

Till exempel har Apex Legends åtta händelser som kan utlösa automatisk inspelning.

Medan du är i inställningarna kanske du vill stänga av Open Outplayed när spelet slutar ifall den funktionen irriterar dig. Jag tycker dock att det är bekvämt så jag glömmer inte att spara bra klipp.

3. Anpassa dina höjdpunkter

Om du inte vill missa ögonblick som byggs upp till eller inträffar efter händelsen, kan du anpassa före och efter varaktigheten för dessa händelser.

För att anpassa händelserna, gå till inställningar via kugghjulsikonen längst ner till vänster och klicka sedan på spelet du vill anpassa. I spelets inställningar klickar du på Avancerade alternativ för att öppna händelsereglagen och välj hur långa du vill att före och efter varaktigheten ska vara. Men för det mesta är standardinställningarna ganska bra.

Om du är orolig för lagring med all automatisk inspelning kan du ställa in en lagringsgräns. Det tar bort det äldsta klippet när det passerar gränsen. Oroa dig inte, du kan favorita ett klipp genom att klicka på stjärnikonen så att det inte raderas.

4. Granska, spara eller redigera dina höjdpunkter

När du är klar med att spela öppnas Outplayed automatiskt efter att du har stängt spelet så att du inte glömmer att granska och favorita dina klipp.

Outplayed vet om du har startat en ny match. Det betyder att dina klipp inte blir förvirrade. Du kan också sortera efter spel och datum om du letar efter ett äldre klipp.

Om ett klipp är för långt kan du öppna det i redigeraren eller klicka på knappen Snabbredigering för att snabbt spara det som ett nytt klipp.

Detta kommer inte att ta bort det ursprungliga klippet, det skapar ett nytt klipp som har samma längd som du redigerade det.

Du kan också byta namn på klippet för att enkelt hitta det i filutforskaren om du vill ladda upp det manuellt. För att gå till klippets plats i Filutforskaren kan du klicka på mappikonen längst upp till vänster bredvid stjärnikonen.

Du kan nu ladda upp ditt spel manuellt till YouTube, Twitter, Facebook eller var du vill dela dina klipp. Vi hoppas att du gillar att använda Outplayed och att du aldrig missar dina bästa ögonblick i dina spel.