Hur man återställer filhistoriken i Windows 11

Om din filhistorik ser lite sämre ut för slitage, så här återställer du den.

Filhistorikfunktionen låter dig skapa säkerhetskopior av viktiga filer och mappar på en extern lagringsenhet. I allmänhet fungerar den här funktionen bra, men ibland kan tekniska fel eller en korrupt databas orsaka störningar.

För att hantera sådana situationer är det mest effektiva sättet att återställa filhistoriken. Så låt oss kolla in några snabba sätt att återställa filhistoriken på Windows 11.

Hur man återställer filhistoriken med File Explorer

Windows File Explorer används vanligtvis för att komma åt filer och mappar som är lagrade på din dator. Men om du känner till rätt tillvägagångssätt kan du också använda den för att återställa filhistoriken. Här är stegen för att göra det:

 • Tryck på Win + E-tangenten för att öppna File Explorer. Om den här metoden inte fungerar, kolla in andra sätt att öppna File Explorer på Windows.
 • Klicka på alternativet Visa överst, håll muspekaren till Visa och välj alternativet Dolda objekt.
 • Klistra in följande plats i filutforskarens adressfält och tryck på Retur.
   %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows 

 • Tryck på Ctrl + A för att välja allt innehåll i mappen Filhistorik och tryck sedan på Skift + Del snabbtangenten för att permanent radera dem.
 • Hur man återställer filhistoriken med kommandotolken

  Kommandotolken är ett viktigt Windows-verktyg som du kan använda för att fixa korrupta filer, utföra administrativa uppgifter, rensa filhistorik och mycket mer. Så här använder du det här verktyget för att återställa filhistorik på Windows 11:

 • Tryck på Win-tangenten för att öppna Start-menyn, skriv Kommandotolken i sökfältet och välj alternativet Kör som administratör från den högra rutan.
 • Skriv följande kommando i kommandotolksfönstret och tryck på Retur.
   if exist "%UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\FileHistory" RD /S /Q "%UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\FileHistory" 

 • Återställ filhistoriken till dess standardinställningar på Windows

  Det här var alla metoderna för att återställa filhistorik på Windows 11. Även om varje metod är användbar rekommenderar vi den första för användare som är nya i operativsystemet eftersom den inte involverar kommandoradsverktyg som kommandotolken, vilket kan vara komplicerat för nybörjare.

  Under tiden kanske du är intresserad av att veta hur du aktiverar eller inaktiverar filhistorik i Windows.