Hur man använder YouTubes ljudbibliotek för att lägga till ljud till dina videor

Viktiga takeaways

  • Få enkelt tillgång till YouTubes ljudbibliotek genom att gå till YouTube Studio och välja fliken Ljudbibliotek. Filtrera och sök efter specifik musik eller ljudeffekter.
  • Använd YouTubes videoredigerare för att lägga till musik till dina redan uppladdade videor. Gå bara till YouTube Studio, välj videon, klicka på Editor och välj fliken Musik.
  • Se till att kontrollera licenstypen för ljudfilerna i biblioteket för att avgöra om tillskrivning krävs. Undvik att sälja eller modifiera ljudet för att undvika upphovsrättsvarningar och demonetisering.

YouTube har gjort det enkelt för alla med ett YouTube-konto att ladda ner musik och ljud från sitt ljudbibliotek och använda det i alla videoredigeringsprogram. Du kan också använda musiken för ditt eget personliga lyssnande. Så här använder du YouTubes ljudbibliotek och kraven för att göra det.

Hur man använder YouTubes ljudbibliotek

Att använda YouTubes ljudbibliotek är ganska enkelt, och du har ett par alternativ för hur och när du ska använda det.

Hur man lägger till ljud innan din video laddas upp

För att hitta ljudbiblioteket måste du börja på YouTubes huvudsida och klicka på din profilbild i det övre högra hörnet. Klicka på YouTube Studio i rullgardinsmenyn. På nästa skärm kommer du att se många alternativ i det vänstra verktygsfältet – välj Ljudbibliotek.

Därifrån öppnas ljudbiblioteket. Den första fliken innehåller all musik och den andra fliken har ljudeffekter. Den tredje fliken är där du kan börja skapa ett favoritbibliotek genom att klicka på stjärnikonen bredvid valfri ljudfil du vill spara.

Om du klickar på den inringade pilikonen bredvid en låt kan du lyssna på spåret innan du laddar ner det. Om du vill ladda ner ljudfilen, klicka på Ladda ner längst till höger på spåret. Den laddas ner som en MP3-fil, som enkelt kan laddas upp och läggas till i valfri videoredigeringsprogramvara.

Du kan också söka och filtrera ljudbiblioteket om det är något specifikt du letar efter. Du kan till exempel filtrera efter humör eller söka efter ett band. Du kan också filtrera ljud baserat på om tillskrivning behövs eller inte. Klicka bara på Sök eller Filterbibliotek och välj den riktning du vill gå med din sökning.

Hur man lägger till musik efter att din video har laddats upp

Om du redan har laddat upp en video till YouTube, betyder det inte att du har missat din chans att lägga till musik till den. Du kan använda YouTubes videoredigerare för att göra det.

Klicka på Innehåll i det vänstra verktygsfältet i YouTube Studio och välj sedan ikonen Detaljer på videon du vill lägga till ljud till. Därifrån klickar du på Editor i det vänstra verktygsfältet. Alternativet Ljud kommer att vara tredje på listan över redigeringar du kan göra.

När du klickar på Ljud ser du fliken Musik och alternativet Sök och filter. Hitta helt enkelt en låt du vill använda, klicka på Lägg till och justera låten till rätt position i videon. Tryck på Spara när du är klar.

Krav för att använda YouTubes ljudbibliotek

Ett av de största kraven du måste hålla utkik efter när du använder YouTubes ljudbibliotek är om tillskrivning krävs. För att veta om du behöver kreditera artisten, titta helt enkelt till höger om låten under Licenstyp.

Om det finns en CC-ikon betyder det att banan har en Creative Commons-licens. Om du ser YouTube-ikonen betyder det att ingen tillskrivning behövs. När du håller muspekaren över ikonen kan du dock läsa exakt vad som krävs av dig.

Dessutom får du inte sälja eller göra ändringar i ljudet eller göra anspråk på musiken eller ljudet som ditt eget. Om du bryter mot YouTubes policyer för ljudbibliotek kan du få en upphovsrättsvarning eller upptäcka att videoklippet upphävs av intäktsgenerering.

Varför du bör använda YouTubes ljudbibliotek

Att använda YouTubes ljudbibliotek har många fördelar. Om du precis har börjat göra videor eller behöver engångsåtkomst till royaltyfri musik och ljud vill du mer än troligt inte betala för mycket för det. YouTubes ljudbibliotek är helt gratis att använda, vilket innebär att du har pengar i fickan.

Dessutom finns det en rädsla för att använda musik eller ljud i en video och att det utlöser upphovsrättsintrång. Om det gör det kommer din video att tappa intäkter. Men eftersom licensen är gratis för YouTubes ljudbibliotek behöver du inte oroa dig för upphovsrättsvarningar så länge du ger full kredit om det behövs.

Dra fördel av YouTubes gratis musik och ljud

YouTubes ljudbibliotek har ett stort urval av musik och ljud. Detta gör det bra för alla som behöver lägga till musik eller ljud till sina YouTube-videor eller bara vill ha gratis musik för sin egen lyssning. Se bara till att vara uppmärksam på YouTubes policyer.