Vad används en Google Voice-verifieringskod till?

Viktiga takeaways

  • Google Voice-verifieringskoder skickas för att bekräfta din identitet under registreringsprocessen. Ange endast koden om du har startat applikationen.
  • Om du får en Google Voice-kod utan att registrera dig kan det hända att någon försöker använda ditt telefonnummer. Dela inte koden med dem; det är en bluff att samla in din information.
  • Var försiktig och ge aldrig ut din Google Voice-verifieringskod, oavsett berättelse eller erbjudande. Om du av misstag delar det, följ guiden för Google Voice Hjälp för att få tillbaka ditt nummer.

Under registreringsprocessen för Google Voice får du en Google Voice-verifieringskod för att slutföra processen. Förhoppningsvis kommer du bara att stöta på dem när du registrerar dig för Google Voice, men ibland kan du få en som en del av en större bluff.

Låt oss därför utforska vad en Google Voice-verifieringskod är och vad vi ska göra med en.

Vad är en Google Voice-verifieringskod?

När du registrerar dig för Google Voice skickar Google dig en kod för att försäkra dig om att det faktiskt är du som gör applikationen. Detta är ett viktigt steg, eftersom det är möjligt att binda ett Google Voice-konto till ett befintligt telefonnummer.

Helst bör du få den här koden som en naturlig del av processen när du registrerar dig för Google Voice. Om så är fallet, fortsätt och ange koden för att fortsätta installationen.

Vad händer om jag inte registrerade mig för Google Voice, men fick en kod ändå?

Om du får en Google Voice-kod utan att faktiskt registrera dig för den, finns det en god chans att någon annan försökte registrera sig för Google Voice med ditt telefonnummer. Det beror troligen på att du angav ditt telefonnummer någonstans och någon kontaktade dig om det och bad om koden.

De kan skapa en berättelse för att motivera varför de behöver att du skickar över koden. Om du till exempel listade en vara till salu på en webbplats kan de kontakta dig och säga att de är villiga att köpa, men de behöver att du skickar över koden så att de kan upprätta kontakt med dig.

Oavsett deras historia, ge dem aldrig Google Voice-verifieringskoden. Om du gör det kommer den andra personen att skapa ett Google Voice-konto på ditt telefonnummer och kan använda det för att samla information om dig. Så här fungerar Google Voice-bedrägeri med verifieringskod.

Om någon ber dig om koden, avbryt kommunikationen omedelbart och prata inte med dem längre. Även om de erbjuder dig något bra i utbyte mot koden, har de ingen lust att faktiskt ge dig någonting; allt de vill göra är att lura dig.

Om du av misstag gav din Google Voice-verifieringskod till någon, följ anvisningarna Handledning för Google Voice Hjälp om att återta ditt nummer. Och om du vill lista ett telefonnummer utan att riskera att falla för denna bluff, prova att använda en tillfällig brännares telefonnummerapp.

Ge aldrig ut din Google Voice-verifieringskod

Google Voice-verifieringskoden är endast avsedd att ses och användas av dig som konfigurerar ett Google Voice-konto. Ge det aldrig till någon som frågar det, oavsett hur bra deras berättelse är.