Hur man använder Windows 10 Update Assistant till %

Spread the love

Oavsett hur kraftfull din dator är ur hårdvarusynpunkt, kommer den fortfarande att begränsas av det nuvarande operativsystemet som den körs.

Det är därför det är viktigt att ha den senaste versionen av det senaste operativsystemet, och medlen genom vilka du kan uppnå det är också viktigt.

När det gäller Windows OS är den senaste versionen du kan ha från och med nu Windows 10 version 20H2 (även känd som Windows 10 oktoberuppdateringen).

Om du vill lägga vantarna på en komplett och legitim kopia av Windows 10 20H2 är det snabbaste sättet att göra det att använda Windows 10 Update Assistant.

Vad är Windows 10 Update Assistant?

Enkelt uttryckt är Windows 10 Update Assistant ett verktyg skapat av Microsoft som tillåter användare att uppdatera sina Windows 10-datorer till en nyare version, upp till den senaste tillgängliga.

Förutom att användas som en OS-uppdatering kan Windows 10 Update Assistant indirekt användas för att lösa vanliga PC-problem, eftersom den i princip ersätter gamla systemfiler med en ny kopia av de nyare versionerna.

  Hur man laddar ner Windows 8.1 ISO-fil

Windows 10 Update Assistant är 100 % gratis, och den kan laddas ner direkt från Microsofts officiella webbplats.

Hur använder jag Windows 10 Update Assistant?

Windows 10 är optimerat för att vara så lättanvänt som möjligt på alla sätt, och detta inkluderar installations- och uppdateringsprocessen.

Här är en kort sammanfattning av hur du kan använda Windows 10 Update Assistant för att uppdatera din nuvarande version av Windows 10 till Windows 10 20H2:

Ladda ner den officiella Windows 10 Update Assistant från Microsofts webbplats
Dubbelklicka på klienten för att starta den
Det finns ingen installationsprocess innan detta eftersom programmet är 100 % portabelt.
Windows 10 Update Assistant fortsätter att skanna din dator för att upptäcka vilken version av Windows 10 du kör

När verktyget har skannat klart din dator trycker du på Uppdatera nu
Verktyget kommer nu att skanna din dator efter kompatibilitetsproblem och beräkna hur mycket lagringsutrymme den behöver för att tillämpa de senaste uppdateringarna

Du kommer nu att presenteras med två alternativ:
Uppgradera den här datorn nu
Skapa installationsmedia

Klicka på Uppgradera den här datorn nu och vänta tills programmet körs

Din PC kommer att starta om av sig själv några gånger, och du måste följa enstaka instruktioner på skärmen när de dyker upp.

  Hur man monterar ISO-bilder på Windows 10

Detta är dock helt normalt, och när du är klar har du en ny kopia av Windows 10 20H2 installerad på din PC.

Windows 10 Update Assistant vs Media Creation Tool

Om du har för vana att hålla din dator uppdaterad hela tiden, vet du förmodligen redan vad Windows 10 Update Assistant är.

Dessutom kan du ha märkt ett liknande verktyg på samma nedladdningssida, kallat Windows 10 Media Creation Tool.

I så fall kanske du undrat vad som är skillnaden mellan de två, och om den ena är bättre än den andra.

Den korta versionen är denna: båda programmen kan användas för att uppdatera din PC till den senaste versionen.

Men skillnaden ligger i tillvägagångssättet:

Windows 10 Update Assistant är endast till för att uppdatera din Windows 10 PC
Media Creation Tool är till för att uppdatera din dator och skapa installationsmedia som kan användas för andra datorer

Windows 10 Update Assistant vs automatiska Windows-uppdateringar

Ett annat sätt att uppdatera din dator är att använda den inbyggda Windows 10 Update-menyn. Den här funktionen är inbyggd i Windows 10 OS och kan nås genom att göra följande:

Tryck på Windows-tangenten för att öppna Start-menyn
Gå till Inställningar
Det är den kuggformade knappen i Start-menyn

Välj Uppdatera och säkerhet
I Windows Update-menyn trycker du på Sök efter uppdateringar för att söka efter nya uppdateringar som kan vara tillgängliga för din PC

  Hur man kringgår TPM 2.0 och installerar kravkontroller för Windows 11

Skillnaden mellan Windows 10 Update Assistant och Windows Update-menyn är att den senare fungerar automatiskt och söker igenom Microsofts servrar med jämna tidsintervall efter tillgängliga uppdateringar.

Å andra sidan är det inte så tillförlitligt att uppdatera din dator via Windows Update-menyn, eftersom många Windows 10-uppdateringsfel uppstår på detta sätt.

På grund av detta kan Windows 10 Update Assistant, såväl som Media Creation Tool, båda användas för att tvinga fram ditt operativsystem, även när de automatiska medlen möts av felmeddelanden.

Windows 10 Update Assistant: värt det eller inte?

Även om det finns många sätt genom vilka en användare kan uppdatera sina datorer, är sanningen att ur många synvinklar är Windows 10 Update Assistant den överlägset snabbaste och mest pålitliga.

Detta beror på att det alltid kan användas som en backup-plan ifall de andra metoderna leder till uppdateringsfel, och för att den kan användas för att tvångsuppgradera din PC med de senaste funktionsuppdateringarna så fort de kommer live.

Sammantaget är Windows 10 Update Assistant ett effektivt verktyg för dem som vill ha det senaste operativsystemet som körs på sina datorer.

Vilka metoder för att hålla din dator uppdaterad använder du? Låt oss veta genom att dela dina preferenser i kommentarsfältet nedan.