Bärbar dator ansluter inte till iPhone Hotspot (fungerar inte)

Smartphones kan ansluta till internet via SIM-korten som kopplar dem till en tjänsteleverantör. Dessa nätverk och telefoner stöder 3G och 4G som är ganska snabba och kan i ett nafs användas istället för en bredbandsanslutning.

Att arbeta på en telefon är dock inte detsamma som att arbeta på en stationär dator, så om du vill använda din tjänsteleverantörs 3G- eller 4G-nätverk på en Windows 10-dator måste du använda en hotspot.

Moderna smartphones, iPhones och Android-telefoner, båda stöder hotspots som tillåter användare att skapa en trådlös eller trådbunden anslutning med en Windows 10 PC.

iPhone Hotspot fungerar inte?

En personlig hotspot är en inbyggd funktion på iOS. Allt du behöver göra är att slå på en strömbrytare så skapas hotspot. En iPhone tillåter användare att ansluta till sin hotspot via WiFi och/eller en USB-datakabel.

Du måste ha mobildata aktiverat på din iPhone och du måste ha 3G/4G aktiverat av din tjänsteleverantör. För att ansluta till hotspot, måste du klicka på WiFi-ikonen i systemfältet på Windows 10, och din iPhone kommer att dyka upp, med sitt namn, som en tillgänglig anslutning.

Om du inte kan ansluta till iPhones personliga hotspot, kör igenom dessa grundläggande kontroller och prova sedan lösningarna nedan.

Se till att du har angett lösenordet för hotspot. Lösenordet genereras automatiskt av iOS men kan ändras till vad du vill. Du kan se lösenordet för iPhone-hotspot genom att öppna appen Inställningar och gå till Personal Hotspot.
Ge anslutningen några minuter för att upprätta och börja arbeta. Normalt tar det några minuter för internetanslutningen att bli aktiv även efter att du har anslutit till hotspot.
Se till att du får bra signalstyrka på din iPhone. Låg signalstyrka kommer att påverka kvaliteten på anslutningen.
Vissa tjänsteleverantörer blockerar mobila hotspots. Du kanske ser funktionen på din iPhone men den kan vara blockerad av din tjänsteleverantör. Du bör kontrollera om de blockerar. Om de gör det kanske du eller kanske inte kan avblockera det, beroende på tjänsteleverantörens policyer för rättvis användning av nätverket.

Vad händer om bärbar dator inte ansluter till iPhone Hotspot

Om allt ovanstående checkar ut och du fortfarande inte kan ansluta till iPhones personliga hotspot, prova följande.

1. Anslut via USB-datakabel

Detta är en enkel och pålitlig metod för att ansluta till iPhones personliga hotspot.

Aktivera den personliga hotspotten på din iPhone.
Anslut iPhone till din Windows 10 PC via en datakabel.
Windows 10 PC kommer att ansluta till hotspot. Det kommer att dyka upp som en Ethernet-anslutning.

Obs: se till att du använder en original Apple-kabel eller en certifierad kabel för anslutningen.

2. Glöm nätverket och anslut igen

Om du kan ansluta till den personliga hotspot men inte kan komma åt internet på din Windows 10 PC, försök att glömma hotspot-anslutningen på iPhone och ansluta den igen.

Öppna appen Inställningar med kortkommandot Win+I.
Gå till Nätverk & Internet.
Välj WiFi-fliken och klicka på Hantera kända nätverk.
Välj iPhone-nätverket och klicka på Glöm.
Anslut till nätverket igen.

3. Byt namn på iPhone

Windows 10 har normalt inga problem med WiFi-nätverksnamn, men med iPhones hotspot kan mellanslag eller icke-alfanumeriska tecken orsaka problem när du försöker ansluta till den.

Öppna appen Inställningar på din iPhone/iPad.
Gå till fliken Allmänt och tryck på Om.
Byt namn på iPhone så att det inte finns några mellanslag i den (eller punkter, kommatecken etc).
Försök att ansluta till hotspot igen.

Slutsats

Att skapa en trådlös eller trådbunden hotspot på en iPhone (eller vilken smartphone som helst) var en ganska stor uppgift för tio år sedan. Funktionen blockerades aktivt eftersom nätverk inte hade bandbredden för den. Saker och ting har förändrats nu och tjänsteleverantörer blockerar normalt inte användare från att skapa en hotspot på sin enhet.

På iPhone är det desto enklare och lösningarna ovan bör reda ut alla problem du har.