Hur man använder Stravas målfunktion för att hålla sig motiverad

Planerar du att springa 10 mil den här veckan? Eller vill du ha mer än 1 000 timmars aktivitet under året? Med Strava-målfunktionen kan du enkelt ställa in och hålla reda på dina ansträngningar. Allt du behöver göra är att välja din sport och bestämma en milstolpe.

Finns mål tillgängliga på Stravas gratisplan?

Tyvärr kan du inte komma åt Stravas målfunktion på dess gratisplan. Men i skrivande stund erbjuder Strava en 30-dagars gratis provperiod. På så sätt kan du testa de bästa Strava-funktionerna innan du bestämmer dig för om du ska prenumerera på dess betalda plan.

Hur man sätter ett nytt mål för dina aktiviteter

Om du ofta har ont om motivation för att slutföra dina träningspass eller om du behöver ett bättre sätt att hålla koll på dina ansträngningar, kan du sätta upp ett nytt mål för dina Strava-aktiviteter. Eller så kanske du tränar inför ett event och vill vara säker på att du är redo. Hur som helst kan Strava hjälpa dig att övervaka din träning.

På Strava-mobilappen kan du hitta målfunktionen på fliken Framsteg. Så länge du har ett aktivt Strava Premium-abonnemang bör funktionen vara tillgänglig. Om den saknas, försök att uppdatera appen.

För att lägga till ett nytt mål, tryck på plusikonen (+). Nu måste du anpassa ditt mål. Du kan välja en av aktiviteterna du har gjort tidigare eller prova något nytt.

Alternativt låter Strava dig kombinera dina ansträngningar. Till exempel kommer all ”terrängsport” som vandring, löpning eller grusridning att räknas mot ditt mål.

Du kan sedan ställa in din målfrekvens och typ. Du kan välja att slutföra ditt mål efter distans, tid eller höjd. När du är klar med att anpassa det trycker du på Spara mål.

Om du inte vill gå samma rutt varje gång medan du fullföljer ditt mål kan du kolla in Stravas globala kartfunktion.

Hur man skapar ett segmentmål

Som du kanske vet kan du stöta på ett Strava-segment på din löptur eller åktur. Varje gång du slutför ett av dessa segment, registrerar Strava din tid och jämför den med dina tidigare insatser och dina vänners eller andra idrottares insatser.

Om du nu vill bli styrelseledare kan du sätta upp ett segmentmål. I skrivande stund är den här funktionen endast tillgänglig på Strava för webben. Så här kan du ställa in ett segmentmål:

 • Logga in på din Strava konto.
 • Gå till Dashboard > Mina mål.
 • Klicka på knappen Ange ett mål.
 • Välj Utforska segment och sätt upp ett mål. Som standard kommer Strava att ställa in din nuvarande plats, men du kan ställa in en ny.
 • Välj din typ av aktivitet.
 • Välj önskat segment från den vänstra rutan.
 • Du kan klicka på Visa detaljer om du behöver mer information.
 • När du har hittat ett segment som du vill slutföra väljer du Sätt mål.
 • Skriv in din måltid och välj ett datum för att slutföra målet.
 • Klicka på Skapa segmentmål.
 • När du har slutfört ditt mål kommer Strava att visa det i ditt flöde.

  Vem kan se dina mål?

  Enligt Strava, vem som kan se dina mål i din profil beror på måltypen. Segment- och maktmål kan ses av alla som besöker din profil. Men bara dina följare kan se dina vecko-, månads- eller årliga mål.

  Sätt och uppnå dina mål på Strava

  Att sätta upp mål på Strava är ett enkelt sätt att hålla koll på dina framsteg även om du använder appen för flera aktiviteter. Om du vill ta din träning och kondition till nästa nivå, kanske du också vill prova en AI fitness-app. Dessa appar kan skapa en anpassad träningsplan och -program, beroende på vad du vill uppnå.