Hur man använder Snapchat på webben

Även om Snapchat ursprungligen bara var tillgängligt på mobila enheter kan du nu även använda Snapchat på webben via din PC eller Mac. Så här använder du Snapchat på webben.

Hur man använder Snapchat på webben

För att komma åt Snapchat i en webbläsare, navigera till web.snapchat.com, och logga in med e-postadressen och lösenordet du använder för att logga in på mobilappen. Snapchat erbjuder också en bekväm snabbregistreringsfunktion som lägger till ett extra lager av säkerhet. När du försöker logga in på Snapchat på webben får du ett meddelande på din telefon för att verifiera inloggningsförsöket.

Om du har din telefon i närheten trycker du bara på Ja för att omedelbart bekräfta och komma åt ditt Snapchat-konto.

Snapchat för webben är inte tillgängligt i alla webbläsare; den är för närvarande endast tillgänglig på Chrome, Safari eller Microsoft Edge. Du måste också använda dessa webbläsare på en dator och inte på din telefon eller surfplatta.

När du är inloggad bör du se en lista över dina vänner till vänster och en kameraikon i mitten. Det gör att du kan fånga och skicka snaps till dina vänner. Du måste ge kamera- och mikrofonåtkomst till Snapchat för detta. Om du försöker öppna en snap, kommer Snapchat att uppmana dig att använda din mobila enhet för att se snappen.

Du kan också klicka på telefonikonen för att starta ett individuellt eller gruppsamtal via Snapchat. På samma sätt kan du skicka meddelanden till någon för att starta en konversation med dem.

Webbversionen synkroniserar även konversationer med appen, så att du inte missar något om du byter mellan plattformar.

För en mer anpassad upplevelse kan du klicka på inställningsalternativet i det övre vänstra hörnet (kugghjulsikonen) på skärmen. Härifrån kan du justera Snapchat-temat, aktivera eller inaktivera aviseringar och ljudeffekter och ändra andra kontoinställningar. Om du vill använda Snapchat på din dator ofta kan du också skapa en genväg på skrivbordet.

Varför du bör använda Snapchat på webben

Snapchats webbgränssnitt innehåller flera av samma funktioner som appversionen, samtidigt som det lägger till mer utrymme till chattfönstret. Detta gör att du kan fortsätta konversationer med dina vänner och även ringa röst- och videosamtal.

Men Snapchat-webbplatsen har också några begränsningar: du kan inte lägga upp bilder till din berättelse eller se någons berättelse. Du kan dock ta bilder och skicka dem till dina vänner om du vill. Detta bör tillåta dig att hålla dina Snapchat-ränder igång och är ett av de bästa sätten att förbättra din Snapchat-poäng.

Webbversionen är mer fokuserad på appens chattfunktioner än något annat. Den större skärmen gör detta möjligt, så om du främst använder Snapchat för direktmeddelanden och gruppchatt kan webbversionen visa sig vara till stor hjälp.