De bästa externa SSD:erna för Xbox Series X|S 2023

Bryt dig loss från bojorna av interna lagringsgränser med en extern SSD för din Xbox Series X/S, och investera i lite fastigheter till ditt spelbibliotek.

Seagate

De Seagate Storage Expansion Card har ett par knep i rockärmen som gör det till det övergripande bästa valet av extern SSD för din Xbox. Till att börja med kommer den här utgåvan med 2 TB lagringsutrymme för dina Xbox-favoriter, så att du inte kommer att få ont om utrymme eller behöva byta ut dina spelinstallationer när som helst snart.

Det råkar också vara det enda expansionskortet som replikerar Xbox:s Velocity Architecture, vilket innebär att du kan njuta av snabbare laddningstider, rikare och mer detaljerade miljöer i spelet och mer uppslukande spel, tack vare dess sömlösa integration med din Xbox:s interna SSD.

Spel lanseras också direkt från SSD:n, utan någon dipp i prestanda, och du kan växla mellan flera titlar på bara några sekunder. Dessutom är den superenkel att installera på grund av sin plug-and-play-design. Förmodligen den allra bästa externa SSD-expansionen som man kan köpa för pengar till Xbox.

Officiellt Seagate Storage Expansion Card

Bästa externa SSD för Xbox totalt sett

$280 $360 Spara
80 USD

Seagates Storage Expansion Card är ett av de enklaste sätten att lägga till lagringsutrymme till din Xbox Series X|S. Den har en unik och användbar förmåga som ingen annan SSD kan matcha: du kan köra dina spel direkt från expansionskortet.

Fördelar

 • Snabb överföringshastighet (matchar den interna SSD-enheten)
 • Kan spela Xbox Series X|S-titlar från SSD:n
 • Mycket lätt att installera

WD

Nytt för 2023, WD lanserade WD_Black C50 Storage Expansion Card, som ger dig 1 TB extern lagring i ett elegant svart hölje som möjliggör plug-and-play-bekvämlighet utan premiumprislappen.

Officiellt licensierad för Xbox Series X/S, du behöver inte oroa dig för dess kompatibilitet. Genom att arbeta med Xbox Velocity Architecture ger den en liknande (men inte identisk) prestanda som din interna SSD. Dessutom innebär tidsbesparande funktioner som Quick Resume-funktionen att du aldrig kommer att behöva vänta länge när du byter mellan spel.

Dess hållbara och stötsäkra design gör den också lämplig för långa transporter, vilket ger dig mycket valuta för pengarna. Allt detta gör C50 till ett av de mest effektiva och sömlösa alternativen för extern lagring om du handlar på en budget.

WD Black C50 Storage Expansion Card

Prisvärd extern SSD för Xbox

$140 $150 Spara
10 USD

Med 1 TB extern lagring, plug-and-play-bekvämlighet och en snabb återupptagningsfunktion är WD_Black C50 Storage Expansion Card ett av de mest kostnadseffektiva sätten att öka ditt Xbox-lagringsutrymme.

Fördelar

 • Prisvärt alternativ
 • Liknande prestanda som intern lagring
 • Snabb återuppta funktion

Nackdelar

 • Endast tillgänglig i 1TB-modell

Seagate

Ett annat Xbox-certifierat alternativ, Seagate Game Drive erbjuder 4 TB lagringsutrymme på en bärbar hårddisk. Den är kompatibel med Xbox Series X/S, såväl som alla generationer av Xbox One, och har ett elegant svart utseende med en inbyggd grön LED-bar som kompletterar din konsol.

Eftersom den är en hårddisk är den naturligtvis mindre diskret än en extern SSD, och den kan inte leverera samma prestandahastigheter som en extern SSD. Det är dock snabbt och enkelt att installera och ger tunnland utrymme för icke-optimerad spellagring, med dessa spel som kan spelas direkt från själva enheten.

Den erbjuder snabb återupptagningsfunktion för bakåtkompatibla spel på Xbox Series X/S; med Xbox, Xbox 360 och Xbox One-titlar, alla spelbara direkt från själva enheten. Dessutom betyder dess hållbara design att den är idealisk för att transportera din spelsamling till en väns plats också.

Seagate Game Drive för Xbox

Bästa hårddisken för Xbox

92 $ 135 $ Spara
43 USD

Seagate Game Drive för Xbox är prisvärd, effektiv extra lagring för dina favorit Xbox-titlar. Denna plug-and-play externa hårddisk har upp till 8 TB lagringsutrymme, snabba dataöverföringar med USB 3.2 och grön LED-trim för att matcha din installations estetik.

Fördelar

 • Massor av förvaring
 • Cool design
 • Perfekt för bakåtkompatibla spel

Nackdelar

 • Prestanda är inte lika snabb som en SSD
 • Kan inte köra Series X/S-spel inbyggt

Avgörande

Crucial X10 Pro Portable SSD är ett av de mer hållbara alternativen om du letar efter en extern SSD, med en robust design som ger en IP55 vatten- och dammbeständighetsklassificering och falltestad till 7,5 meter.

Tillgänglig i 1 TB, 2 TB eller 4 TB versioner, ger den en bärbar lagringslösning för en mängd olika behov. Och med läs/skrivhastigheter på 2 100 och 2 000 MB/s är dess prestanda inte heller alltför sjaskig.

Liten och lätt i designen, den är mycket bärbar och ett utmärkt sätt att ta med dig dina sparade spel. Dessutom är den kompatibel med PC, Mac och Android, vilket gör den till ett mångsidigt val för arbete, produktivitet och spel.

Crucial X10 Pro

Mest bärbara externa SSD för Xbox

$118 $134 Spara
16 USD

Crucial X10 Pro erbjuder snabb och pålitlig prestanda i en lätt och robust ram. Tillgänglig i en mängd olika storlekar, det är en idealisk lagringslösning för äldre titlar.

Fördelar

 • Finns i en mängd olika storlekar
 • Rimligt höga överföringshastigheter
 • Hållbar design
 • Kompatibel med Mac, PC och Android

Nackdelar

 • Inte det billigaste alternativet
 • Spelar inte Xbox Series X|S-optimerade titlar

Samsung

En veritabel tank bland externa SSD:er, Samsung T7 Shield är IP65-klassad mot vatten och damminträngning, och har falltestats upp till 9,8 fot. Om du är orolig för oavsiktlig skada på dina värdefulla data, är det här något för dig.

Den erbjuder förvånansvärt bra hastigheter för prisklassen, med läs/skrivhastigheter på 1 050 och 1 000 MB/s. Naturligtvis kommer den inte att kunna köra Xbox Series X/S-titlar inbyggt, men det är fortfarande ett solidt val för bakåtkompatibilitet, med äldre titlar som fungerar på ett smidigt och sömlöst sätt.

Det kraftiga gummerade yttre skalet fungerar som en effektiv rustning för denna mångsidiga SSD, medan dess breda kompatibilitet gör den till ett bra multifunktionsval för flera plattformar.

Samsung T7 Shield

Mest hållbara externa SSD för Xbox

Robust och hållbar, Samsung T7 Shield erbjuder robust skydd mot vatten- och dammskador och har falltestats på höjder av 9,8 meter, vilket gör den till ett av de bästa valen för att skydda din data.

Fördelar

 • Stora överföringshastigheter
 • Mycket tålig
 • Stort utbud av kompatibilitet
 • Robust och hållbar design

Nackdelar

 • Spelar inte Xbox Series X|S-optimerade titlar inbyggt

FAQ

F: Ska jag använda en hårddisk eller SSD för min Xbox Series X|S?

En SSD kommer alltid att vara mycket mer användbar i det långa loppet än en hårddisk (HDD).

Därmed inte sagt att hårddiskar inte har sin plats. Om vi ​​pratar kostnad per gigabyte kommer en hårddisk alltid att vara billigare. Men hårddiskar är också mekaniska och mer benägna att misslyckas jämfört med en SSD. Dessutom kommer SSD alltid att överträffa även de snabbaste hårddiskarna, vilket betyder att du kommer att spendera mindre tid på att vänta på att spel ska överföras till huvudlagringen på din Xbox Series X|S.

F: Hur mycket lagring behöver jag på min Xbox?

Det finns några faktorer att ta hänsyn till, som mängden tillgängligt utrymme för dig och din budget, men ingen är viktigare än konsolen du äger—Xbox Series X eller Xbox Series S.

Låt oss säga att du äger en Xbox Series X och vill dela upp din spelsamling på mitten – köpa några fysiska spel och några digitala kopior. Du har redan 1 TB till ditt förfogande, så du kanske kan komma undan med en extern 1 TB SSD eller till och med 500 GB om du lutar mer åt att köpa fysiska spel över digitala.

Om du är en Xbox Series S-ägare har du att göra med en endast digital konsol och bara 512 GB lagringsutrymme, så det kommer sannolikt att fyllas upp riktigt snabbt. I så fall är allt mindre än 1 TB sannolikt mindre än du behöver.

F: Kan jag spela titlar på Xbox Series X|S från en extern enhet?

Tyvärr är svaret på den frågan komplicerat.

Om du äger det officiella lagringsexpansionskortet från Seagate, så ja! Du kan dumpa hela ditt bibliotek (eller åtminstone vad som passar) och spela direkt från den externa SSD:n. Den är designad för att matcha den anpassade SSD som Xbox Series X|S använder som intern lagring, utan att offra förbättringar.

Utanför Seagate Expansion Card kommer så få titlar faktiskt att starta från en extern lagringsenhet. De som kan – de mycket få undantagen – kommer att ha en ”XboxGen9Aware”-tagg under Filinformation, som du hittar i ”Mina spel och appar”. Titlar som har ”XboxGen9”-taggen i filinformation startar inte från en extern hårddisk eller SSD om det inte är Seagate Expansion Card.

F: Fungerar någon SSD med Xbox Series-konsolerna?

Alla externa SSD-enheter som du använder måste uppfylla minimikraven för att du ska kunna använda den med din Xbox Series X/S. Vanligtvis måste den vara mellan 256 GB och 8 TB i storlek och kunna stödja överföringshastigheter på 5 Gbps eller bättre.

Dessutom är det värt att notera att många av dessa enheter bara kan lagra data från nuvarande generationens titlar och inte kan användas för att starta dessa spel direkt (med ett par anmärkningsvärda premium-undantag). Därför måste du i de flesta fall flytta tillbaka dessa data till ditt interna minne för att spela optimerade titlar.

Men för bakåtkompatibla spel kommer de flesta externa SSD:er att stödja lagring och uppspelning av tidigare generationers titlar.

F: Varför är Xbox Series X|S internminne så liten?

Det korta svaret är kostnad. I ett försök att hålla kostnaderna för sina nuvarande generationskonsoler nere, valde Microsoft att begränsa mängden internt internminne, med 1 TB på Series X och bara 512 GB på Series S.

F: Kan jag installera ny intern lagring på min Xbox Series-konsol?

Det enda sättet att lägga till ”intern” lagring till din Xbox Seris X/S-konsol är genom att investera i det officiella Seagate Storage Expansion Card. Detta kvalificeras som intern lagring, eftersom enheten ansluts direkt till expansionsporten på baksidan av din konsol istället för att ansluta via USB, som en extern SSD gör.