Hur man använder Notion mer effektivt med dessa 9 enkla knep

Även om Notion är ett otroligt produktivitetsverktyg, kan det vara ganska svårt att navigera. För att göra din Notion-resa mycket enklare och effektivare har vi sammanställt en lista med knep du kan använda.

1. Använd kortkommandon och kommandon

Att använda kortkommandon och kommandon kan göra en enorm skillnad och hjälpa dig att påskynda dina uppgifter avsevärt. Från att växla mellan olika sidor till att skapa en att-göra-lista med kryssrutor, det finns över 130 Notion-kortkommandon för Windows och Mac. Här är några användbara genvägar som vi rekommenderar att börja med:

 • För att öppna ett nytt begreppsfönster: Ctrl/Cmd + Shift + N
 • För att växla mellan mörkt och ljust läge: Ctrl/Cmd + Shift + L
 • För att få fram dialogrutan Notion AI: Ctrl/Cmd + J
 • Så här skapar du en ny sida på skrivbordsappen Notion: Ctrl/Cmd + N
 • För att lägga till en kommentar: Ctrl/Cmd + Shift + N
 • För att gå tillbaka en sida: Ctrl/Cmd + [
 • To go forward a page: Ctrl/Cmd + ]

Förutom kortkommandon kan du använda snedstreck-kommandon (/) för att formatera dina Notion-sidor snabbt. Här är några du bör börja med:

 • För att skapa ett nytt textblock: /text
 • Så här skapar du en punktlista: /bullet
 • För att skapa en numrerad lista: /num
 • För att skapa en växlingslista: /toggle
 • För att ladda upp en bild: /image
 • För att ladda upp en video: /video
 • För att ändra textfärgen för ett block: /color
 • För att ändra bakgrundsfärgen för ett block: /color background

Oavsett om du är en student med massor av deadlines eller har en 9 till 5, är det mänsklig natur att glömma saker ibland, även om du har beskrivit alla dina uppgifter och deadlines. En funktion som du kanske inte är medveten om är alternativet att ställa in påminnelser i Notion.

För att ställa in en påminnelse, gå till sidan eller uppgiften du vill bli påmind om. Skriv @remind tillsammans med datum och tid då du vill få ett meddelande från Notion som påminner dig om uppgiften eller händelsen. Om du till exempel vill bli påmind om en uppgift som ska ske på fredag ​​kl. 8.00, skriv bara @remind Friday kl. 8.00.

Om du använder en tabell för att spåra dina deadlines kan du också ställa in en påminnelse genom att klicka på ett datum och klicka på Påminn. Nu kan du välja att bli påmind om uppgiften den dag den ska, dagen innan, två dagar innan och en vecka innan den ska.

Om du tillbringade timmar med att skriva anteckningar om ett ämne du studerar, är det definitivt inte tidseffektivt att lägga några timmar till på att sammanfatta dina långa anteckningar att revidera. Notion AI är praktiskt i sådana situationer och kommer att spara timmar av manuellt arbete. Notion designade Notion AI för att hjälpa användare att förbättra sin produktivitet.

Förutom att sammanfatta sidor kan Notion AI översätta sidor, fixa stavfel, förbättra ditt skrivande, utöka eller förkorta din skrivna text, ändra din skrivton, brainstorma idéer åt dig, skapa en att göra-lista åt dig och mycket mer.

För att använda Notion AI, öppna en sida eller skapa en ny. Nu kan du antingen trigga Notion AI genom att skriva kommandot /Notion AI eller trycka på Ctrl/Cmd + J-tangenterna samtidigt för att få fram dialogrutan för Notion AI. En rullgardinsmeny med flera alternativ visas nu på din skärm. Allt du behöver göra nu är att välja en uppgift som du vill att Notion AI ska göra och se hur den fungerar.

Om du till exempel vill att Notion AI ska skriva något från början, välj Be AI att skriva och ge det några instruktioner i dialogrutan.

Tyvärr är Notion AI inte gratis. Om du har en gratis personlig plan för Notion kan du prova 20 svar per månad. Men om du vill njuta av obegränsade Notion AI-svar, måste du prenumerera på ett betalt svar.

Om du har en gratis plan eller en Plus-, Business- eller Enterprise-prenumeration och faktureras månadsvis, kommer Notion AI att kosta dig $10 per månad. Å andra sidan, om du har en Plus-, Business- eller Enterprise-prenumeration och förnyar din prenumeration årligen, kan du köpa Notion AI för $8 per månad istället.

4. Använd Notion Chrome Extensions

Ett av de mest underskattade sätten att tänja på Notions gränser och göra plattformen lättare att navigera är att använda Notion-tillägg. Det finns massor av Notion-tillägg för Google Chrome tillgängliga som kan göra ditt liv enklare, som Begreppet Web Clipper tillägg som låter dig spara en webbplats som du för närvarande surfar på till en Notion-databas eller Chatta GPT till Notionvilket låter dig bevara dina ChatGPT-konversationer.

5. Skapa knappar för upprepade åtgärder

Ett av de enklaste sätten att göra din Notion-arbetsyta renare och lättare att navigera på är att använda Notion-knappar. Denna praktiska funktion låter dig utföra repetitiva uppgifter som du utför dagligen, som att lägga till en ny uppgift till din att göra-lista, genom att helt enkelt klicka på en knapp. För att skapa en knapp, skriv kommandot /knapp.

Skriv nu ett namn för knappen och lägg till en ikon. Klicka på + Lägg till åtgärd under Gör så här och välj mellan: Infoga block, Lägg till sida till, Redigera sidor i, Visa bekräftelse och Öppna sida.

Om du till exempel vill skapa en att göra-uppgift varje gång du klickar på knappen, välj Infoga block från de fem alternativen och skriv /att-göra-lista i dialogrutan. Klicka slutligen på Klar.

6. Använd växlingsfunktionen i Notion

Växlingsblock är ett annat bra sätt att hålla ordning på din Notion-arbetsyta och organisera textbitar. För att skapa ett växlingsblock, skriv kommandot /toggle och skriv ett namn för växlingshuvudet. Du kan också skapa en växlingslista genom att skriva > följt av ett mellanslag på en ny rad.

Klicka på triangelknappen bredvid växlingsknappen, eller klicka på texten märkt Tom växel för att lägga till innehållsblock under växlingshuvudet.

7. Anpassa din Notion Workspace

Att lägga till lite känsla till din Notion-arbetsyta kan göra det roligt att organisera ditt liv. Lyckligtvis erbjuder Notion flera sätt att anpassa din Notion-arbetsyta, och att göra din Notion-inställning estetisk tar bara ett par minuter. Du kan börja med att lägga till ett omslagsfoto på dina Notion-sidor genom att hålla muspekaren över toppen av en sida och klicka på Lägg till omslag.

När du klickar på Byt omslag kommer du att kunna välja från ett galleri med omslagsfoton utvalda av Notion. Om du vill ladda upp din egen bild klickar du på Ladda upp.

Att styla innehållet på din Begreppssida är lika viktigt. Ett sätt att göra det är genom att ändra teckensnittsstilen. Notion erbjuder tre olika typsnitt: Default, Serif och Mono. Du kan ändra teckensnittet för texten på din Begreppssida genom att klicka på de tre horisontella prickarna längst upp till höger på skärmen och välja ett av de tre typsnitten under stilrubriken.

Du kan också ändra färgen på texten, eller dess bakgrund, genom att markera texten och välja de tre horisontella prickarna från menyraden som visas.

Slutligen, välj Färg från rullgardinsmenyn och välj från listan med färger.

Du kan också använda verktyget /embed för att lägga till bilder, videor, Google-dokument, Spotify-spellistor och mer till din Notion-arbetsyta. För att göra det, skriv kommandot /embed, klistra in en länk och klicka på länken Bädda in.

8. Skapa en innehållsförteckning

Oavsett om du gör anteckningar om Notion eller skriver en uppsats med flera rubriker, kan du lägga till en innehållsförteckning på din Notion-sida. Skriv helt enkelt kommandot /innehållsförteckning på en ny rad, så skapas ett innehållsförteckningsblock automatiskt. Du kan flytta den här rutan runt din Begreppssida.

9. Skapa en databas för större att göra

Om du är någon som har massor att hänga med kan det bli överväldigande att hantera individuella att-göra-listor för olika delar av ditt liv. För att motverka det kan du konsolidera flera kategoriserade uppgiftslistor till en större uppgiftsdatabas och navigera i dina uppgifter med hjälp av filter.

Skriv kommandot /database och välj ”Databas – Inline” från rullgardinsmenyn. Justera nu databasen enligt dina krav och ange de uppgifter du behöver göra. Se till att skapa taggar för olika delar av ditt liv, som arbete, universitet, mat, etc.

När du är klar med att fylla din databas med dina uppgifter kan du filtrera igenom dem genom att klicka på Filtrera och filtrera dem efter taggar. Om du till exempel bara vill se de universitetsrelaterade uppgifter du behöver göra, markerar du bara kryssrutan bredvid Universitet.

Från att anpassa din Notion-arbetsyta till att använda Notion AI för att utföra uppgifter åt dig, att bemästra dessa tips hjälper dig att spara massor av tid i det långa loppet.