Hur man använder Googles gratis AI Generator ImageFX

Viktiga takeaways

  • Logga in med Google för att prova ImageFX AI-konstgeneratorn.
  • Skapa en prompt och använd Expressive Chips för bildvarianter.
  • Utforska olika idéer genom att använda nyckelord eller kopiera befintliga uppmaningar och ladda sedan ner ditt favoritresultat.

Med en låg inträdesbarriär och en design som föreslår massor av idéer tar det bara några minuter att experimentera med Googles kostnadsfria Image FX AI-generator.

Steg 1: Logga in med ett Google-konto

Börja med att gå till AI Test Kitchen hemsida, där du hittar ImageFX. Du måste logga in med ditt Google-konto för att använda verktyget gratis, så fortsätt och klicka på knappen Logga in med Google.

När du väl är inloggad kommer du att se ett kort meddelande om ImageFX som påpekar dess experimentella karaktär, och påminner dig om att vara försiktig med hur du använder den. Efter att ha läst igenom informationen klickar du på Got it, så kommer du till ImageFX AI-bildgeneratorn.

I skrivande stund är ImageFX endast tillgängligt i utvalda regioner inklusive USA, Kenya, Nya Zeeland och Australien.

Steg 2: Skapa en prompt

Till vänster finns en stor textruta där du kan tala om för AI-generatorn vilken bild som ska skapas, annars kallad en prompt.

För att skapa en uppmaning, ta en stund att föreställa dig något – det kan vara ett foto, målning eller illustration – och vad du föreställer inuti. Håll den bilden i ditt sinne medan du skriver en beskrivning av den i textrutan.

Du har möjlighet att välja något klassiskt, säg, ”En oljemålning av en stuga vid en sjö”. Eller så kan du hitta på något lite mer absurt. Prova till exempel ”En människa gjord av pizza illustrerad i godisfärger”.

När du är redo klickar du på knappen Generera och ser dina bilder visas till höger.

Det finns en gräns för hur många bilder du kan skapa varje dag. Tyvärr avslöjas inte detta nummer, så du vet inte att du har nått din kvot förrän du gör det.

Steg 3: Gör variationer med uttrycksfulla marker

Efter varje generation kommer du att märka att några ord är markerade. Klicka på dessa för att se andra potentiella ord som du kan använda i deras ställe. Google har döpt dessa alternativ till ”Expressive Chips”.

Klicka på de uttrycksfulla markerna och ändra alla ord som du tycker passar, tryck sedan på knappen Generera igen. Du kan skapa fler varianter av din ursprungliga idé med den här funktionen.

Steg 4: Utforska olika idéer

AI-modellerna som används för att driva dessa AI-generatorer är tränade på verkliga bilder och verklig konst, tillsammans med den jargong som används för att beskriva dem. Att kunna rätt språk kan hjälpa dig att få bättre resultat.

Titta under textrutan för att hitta en samling ord. Du kanske ser ord som filmstillbild, akvarell, hög kontrast, handgjord, abstrakt, barock, filmisk, illustration, etc. Använd gärna dessa, antingen genom att klicka på orden för att fylla i textrutan eller genom att skriva ut dem manuellt.

Den här ordlistan relaterar till bildstilar, idéer, format, tekniker och så vidare. Så även om du inte kan något om konst kan du lära dig hur du skapar en bild i en viss stil genom att använda dessa nyckelord på din prompt.

Ett annat sätt att utforska olika idéer är att skumma igenom befintliga AI-konstprompter, vilket hjälper dig att skapa en koppling mellan prompten och den genererade bilden. Du kan kopiera dem helt eller delvis när du blir bekant med hur AI-konstgeneratorer fungerar.

Steg 5: Ladda ner din konst

När du landar på en bild du verkligen gillar, se till att spara en kopia genom att ladda ner den.

Klicka på bilden från uppsättningen förhandsvisningar och klicka sedan på nedladdningsknappen under den. Ikonen ser ut som en pil som pekar nedåt.

Tyvärr har du inte så många alternativ för att kontrollera nedladdningskvaliteten som du skulle när du använder Midjourney för att skapa AI-konst. På samma sätt, om du vill utöka din bild i olika riktningar, kan du välja att använda utmålning i DALL-E.

Naturligtvis med ImageFX är fördelen att den är gratis att använda.

Det går snabbt att gå från att skapa din första bild till att skapa din 100:e eftersom det är både enkelt och beroendeframkallande. Du behöver bara ta bort din gamla prompt och börja skriva en ny beskrivning för att testa en annan idé.

Att testa ImageFX är ungefär så enkelt som det blir, så använd det medan du kan för att utforska Googles tillägg till listan över AI-bildgeneratorer som finns där ute just nu.