De 6 bästa Galaxy AI-funktionerna (och hur man använder dem)

Galaxy AI är utan tvekan den största höjdpunkten i Samsungs S24-sortiment av flaggskeppssmartphones. Men vilka av Galaxy AI-funktionerna är ett måste att testa? Och hur använder du dem på din Samsung-telefon? Vi har dig täckt.

1. Live Translate för telefonsamtal

Den bästa Galaxy AI-funktionen på Galaxy S24 är Live Translate, som möjliggör tvåvägsöversättningar i realtid av telefonsamtal. Det bästa är att Live Translate fungerar lokalt och inte kräver en tredjepartsapp eller en aktiv internetanslutning. Även om Google Translate också erbjuder talöversättningsmöjligheter, kan det inte transkribera och översätta telefonsamtal i realtid.

Live Translate är praktiskt om du ofta reser utomlands eller pratar med personer som inte förstår ditt modersmål. Funktionen stöder 13 språk i 17 regioner, inklusive kinesiska, franska, tyska, hindi och koreanska.

Du måste aktivera och konfigurera Live Translate på din Galaxy S24 innan du kan använda den.

 • Öppna menyn Inställningar på din Galaxy S24.
 • Navigera till Avancerade funktioner > Avancerad intelligens > Telefon.
 • Aktivera Live Translate-växeln.
 • Scrolla nu ner och ställ in språkalternativen för dig själv och den andra personen. Du kan välja mellan en av de många rösterna beroende på vilket språk du valt och öka eller minska talhastigheten.
 • Om det behövs, slå på Stäng av min röst och/eller Stäng av annan persons röst för att säkerställa att bara det översatta ljudet spelas upp i samtalet, inte din eller den andra personens röst.
 • Du kan gå till menyn Språk och röst för varje person för att justera Live Translate-inställningarna för specifika kontakter.
 • Beroende på vilket språk du valt kan din telefon ladda ner ett röstpaket för offlineanvändning. Med Live Translate konfigurerat, så här använder du det när du ringer eller tar emot ett samtal:

 • Ring ett samtal eller svara på ett inkommande samtal på din S24.
 • Tryck på knappen Call Assist på samtalsskärmen.
 • Välj Live Translate.
 • Din Galaxy S24 kommer att transkribera och översätta vad du och den andra personen säger i realtid. Du kan ändra språket för Live Translate från verktygsfältet överst på samtalsskärmen. För att gå tillbaka till den vanliga samtalsskärmen, svep åt höger på skärmen.

  Live Translate kräver att du loggar in på ett Samsung-konto på din telefon.

  2. Generativ fotoredigering

  En kraftfull Galaxy AI-funktion på Galaxy S24 är generativ fotoredigering. Se det som Pixel 8 Pros Magic Editor, men mycket kraftfullare. Förutom att ta bort eller flytta motiv kan Galaxy AI till och med utöka ett foto genom att generera nya delar.

 • Öppna Samsung Gallery-appen på din Galaxy S24, följt av bilden du vill redigera.
 • Tryck på ikonen Redigera från det nedre verktygsfältet.
 • Välj Galaxy AI-knappen – indikerad med en gnistrande ikon – i det nedre vänstra hörnet.
 • Markera motivet du vill radera, flytta eller ändra storlek genom att rita en linje runt det eller knacka på det.
 • För att ta bort, flytta eller ändra storlek på motivet, tryck länge på det och välj lämpligt alternativ. Tryck sedan på Generera för att tillämpa ändringarna.
 • Om du gillar de genererade ändringarna i fotot, tryck på Klar för att spara bilden.
 • Du kan också luta ett foto eller zooma ut och trycka på Generera för att låta Galaxy AI fylla det tomma utrymmet i ramen.

  Alla bilder som redigerats med Galaxy AI har en vattenstämpel i det nedre vänstra hörnet för att låta andra veta att de är AI-manipulerade. Du kan dock radera denna vattenstämpel med det inbyggda verktyget för borttagning av objekt i Samsungs fotoredigerare.

  3. Omedelbar Slow-Mo för videor

  Bland de bästa Galaxy AI-funktionerna på Galaxy S24 är Instant Slow-Mo. Vanligtvis måste du spela in en video i slow motion för att kunna njuta av den långsamma uppspelningen. Men Galaxy S24 kan förvandla vanliga videor till slowmotion-videor med hjälp av generativ AI.

  Funktionen är också enkel att använda. Öppna en video i Samsungs Galleri-app och tryck länge på den. Med Galaxy AI kommer din Galaxy S24 att generera de ramar som krävs för att spela upp videon i slow motion.

  En närmare titt kan avslöja viss pixelering och överhoppade bildrutor, men den övergripande effekten fungerar ganska bra. Du kan redigera videon med Samsungs Galleri-app för att permanent sakta ner uppspelningen.

  4. Ring runt för att söka med Google

  Med Circle to Search gör Galaxy S24 det enkelt att Google söka på allt som finns på skärmen. Med en enkel gest kan du starta en AI-driven Google-sökning och söka efter ämnet eller föremålet på telefonens skärm.

  Circle to Search är inte en Samsung-exklusiv funktion, eftersom företaget arbetade med Google på denna gest. Den finns även på Google Pixel 8-serien, och funktionen kan komma att utökas till andra Android-telefoner i slutet av 2024, enligt Android-polisens rapport.

  Det är enkelt att använda Circle för att söka på Galaxy S24. Tryck länge på hemknappen eller gestnavigeringsfältet för att aktivera sökläget. Tryck sedan på ämnet, rita en cirkel eller dra en linje för en Google-sökning.

  5. Transcript Assist för röstinspelningar

  Galaxy S24:s Voice Recorder-app använder AI för att transkribera ljud till text och sammanfatta det. Detta är en praktisk funktion om du ofta använder din telefon för att spela in långa föreläsningar eller möten. Den här röstinspelningsfunktionen, som kallas sammanfattningar, är inaktiverad som standard, men du kan aktivera den genom att följa dessa steg:

 • Öppna din Galaxy S24s inställningsmeny.
 • Gå över till Avancerade funktioner > Avancerad intelligens > Röstinspelare > Sammanfattningar.
 • Aktivera växeln Sammanfattningar.
 • Du kan nu använda denna Galaxy AI-funktion på nya eller befintliga röstanteckningar. Den enda begränsningen är att du måste använda Samsungs Voice Recorder-app.

  Öppna en röstanteckning, tryck på Transkribera och välj det språk som du vill ha röstanteckningens transkription på. Voice Recorder kommer att använda högtalaretiketter för att göra utskriften lätt att förstå. Förutom att transkribera kan du översätta inspelningens utskrift. För att få en snabb sammanfattning, växla till fliken Sammanfattning, som kommer att använda punktlistor för att ge en snabb översikt över röstanteckningen.

  6. Chatthjälp för att förbättra dina konversationer

  Chat Assist på Galaxy S24 kombinerar tre AI-drivna funktioner till en. Det kan hjälpa till att skriva om dina meddelanden i en annan ton, översätta dem till ett annat språk och kontrollera stavnings- och grammatikfel. Chat Assist kan hjälpa till att förbättra ditt chattspel, särskilt när du skriver på ett icke-modersmål. Funktionen är tillgänglig på 13 språk.

  Aktivera Chat Assist på din Galaxy S24 genom att följa dessa steg:

 • Öppna menyn Inställningar på din Galaxy S24.
 • Navigera till Avancerade funktioner > Avancerad intelligens > Samsung Keyboard.
 • Gå till Chattöversättning och aktivera funktionen. Välj de språk du behöver för att översätta. Din telefon laddar ner språkpaketet för offlineanvändning.
 • Gå tillbaka till menyn Skrivhjälp, gå in i Stil och grammatik och slå på den.
 • Aktivera Bearbeta data endast på enheten för att säkerställa att grammatik- och stilkontrollen sker lokalt på din enhet.
 • När du har skrivit in din text i inmatningsrutan, tryck på den glittrande Galaxy AI-logotypen i det övre vänstra hörnet av Samsung Keyboards verktygsfält. Välj sedan den funktion du vill använda: Chattöversättning, Skrivstil eller Stavning och grammatik.

  Om du väljer Skrivstil kommer Samsung Keyboard att visa varianter av ditt meddelande i olika toner, som Professional, Casual och Social. Välj den du gillar och tryck sedan på knappen Infoga. Du kan också använda alternativet Kopiera för att klistra in texten i en annan app.

  Om du väljer Chatöversättning kommer din Galaxy S24 automatiskt att översätta inkommande meddelanden och det du skriver till avsändarens språk. Du kan skicka meddelandet när du är nöjd med den översatta texten. För att stoppa översättningen, tryck på X-ikonen till höger om textinmatningsrutan.

  Förutom de bästa vi listade här, innehåller Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra flera andra Galaxy AI-funktioner. Detta inkluderar Note Assist, som automatiskt kan formatera och sammanfatta dina anteckningar i Samsung Notes. Sammanfatta i Samsungs webbläsare är en annan praktisk funktion som kan använda AI för att sammanfatta webbsidorna du besöker.

  Med tiden förväntar vi oss att Samsung lägger till fler funktioner till sin Galaxy AI-svit, vilket gör den ännu mer kraftfull och användbar i daglig användning. Och glöm inte att Samsung bekräftade sina planer (via Engadget) för att ta med några Galaxy AI-funktioner till sina flaggskeppssmartphones från 2023, som S23-serien, Z Fold 5 och Z Flip 5.