Hur Disney+ tillslag mot lösenordsdelning kan påverka dig

Viktiga takeaways

  • Disney+ slår ner på lösenordsdelning utanför det primära hushållet och följer i Netflix fotspår.
  • De nya användarvillkoren kommer att tillåta Disney+ att analysera kontoanvändning för att fastställa efterlevnad och kan leda till påföljder.
  • Användare som ertappas med att dela lösenord kan drabbas av begränsningar på sitt konto eller till och med uppsägning av sitt konto.
  • Personer som använder delade lösenord måste skapa sina egna konton och betala hela prenumerationspriset.

Precis som många andra streamingtjänster för TV och film slår Disney+ nu ner på människor som delar med sig av sina lösenord. Men hur kommer Disney+s tillslag mot lösenordsdelning att påverka dig?

Disney+ slår ner på människor som delar lösenord

I augusti 2023 hotade Disneys vd, Bob Iger, att följa Netflix ledning genom att slå ner på människor som delar konton utanför sitt hushåll. Som rapporterats av ZDNeti ett möte med investerare, beskrev Iger problemet som ”en verklig prioritet” som företaget aktivt försökte ta itu med.

Sedan, i september 2023, följde Disney+ upp sitt hot och skickade e-post till kanadensiska prenumeranter att ”Om inte annat tillåts av din tjänstenivå får du inte dela ditt abonnemang utanför ditt hushåll.”

I februari 2024, TechRadar rapporterade att Disney+-prenumeranter i USA hade börjat få liknande e-postmeddelanden.

Bland flera ändringar av dess användarvillkor, sade Disney+ att ”Vi lägger till begränsningar för att dela ditt konto utanför ditt hushåll.” Med ett hushåll som beskrivs som ”samlingen av enheter associerade med en primär personlig bostad.”

Hur kommer Disney+ att veta när lösenord delas?

Precis som Hulus tillslag mot lösenordsdelning, kommer Disney+s nya användarvillkor att träda i kraft den 14 mars 2024. Då kunde Disney+ ”analysera användningen av ditt konto för att avgöra efterlevnad” av sina nya regler kring lösenordsdelning. Så det är i det här skedet som alla som upptäcks dela sitt Disney+-lösenord med personer utanför sitt hushåll kan behöva agera.

Disney+ har inte förklarat hur det kommer att avgöra efterlevnaden av sina nya regler, men det kommer sannolikt att kretsa kring att analysera hur många enheter som är inloggade på ett enda konto samtidigt och var dessa enheter finns.

Det finns sätt att maskera informationen som IP-adresser som gör att Disney+ kan följa sina hot. Men den genomsnittliga Disney+-användaren kommer sannolikt att förlora det här katt- och mus-spelet och sluta med att sluta dela sitt lösenord med människor utanför deras hushåll.

Hur kommer Disney+ tillslag mot lösenordsdelning att påverka dig?

Huruvida detta tillslag kommer att påverka dig beror främst på om du delar ditt Disney+-lösenord med personer som inte bor på samma adress. Om inte, har du inget att oroa dig för och kan fortsätta använda Disney+ som du har gjort.

Men om människor som bor någon annanstans får tillgång till ditt Disney+-abonnemang, kan du falla fel för Disneys tillslag. Disney+ har uppgett att de konton som strider mot dessa regler kan begränsas eller till och med avslutas. Det senare är ganska självförklarande, men vilka begränsningar som kan sättas på ett konto som befunnits delas mellan hushåll är fortfarande oklart.

Sannolikheten är att användare måste välja en primär adress för kontot, och alla som hittas komma åt det från någon annanstans kommer att startas upp. Men vi kommer inte att veta säkert förrän reglerna kring Disney+ lösenordsdelning tillämpas i USA från och med den 14 mars 2024. Och användare börjar rapportera vilken typ av straff de har mötts.

En fråga är att, till skillnad från Netflix, som erbjuder en extramedlemsfunktion, i skrivande stund kräver Disney+ att alla prenumeranter har sina egna separata konton. Så om du ertappas med att dela ditt lösenord måste personerna du delar det med skapa ett eget konto och betala hela Disney+-prenumerationspriset.