Baseus Magnetic Power Bank recension: Ingen MagSafe? Inga problem!

Viktiga takeaways

  • Baseus Magnetic Power Bank är en spelväxlare för icke-MagSafe-enheter, med sin inbyggda USB-C-kabel och en extra USB-C-port.
  • Powerbanken kan ladda en iPhone Pro Max helt och har en MagSafe-kompatibel trådlös laddare.
  • Powerbanken kan orsaka överhettning om du har ett tjockt fodral, men den kan ladda iPhone till 100 % kapacitet och har genomströmsladdningskapacitet.

Apples MagSafe är en spelväxlare för powerbanks, men eftersom det är proprietär teknik kan andra smartphonetillverkare inte kopiera den till sina enheter. Medan många tillverkare tillverkar MagSafe powerbanks, kan du inte ladda en icke-MagSafe-telefon på dem om den inte ligger platt. Så, Baseus gjorde en powerbank som kommer att lösa detta problem.

Baseus Magnetic Power Bank 30W

$37 $46 Spara $9

Baseus Magnetic Power Bank är en MagSafe-kompatibel batteribank med en inbyggd USB-C-kabel och en extra USB-C-port, så att du kan ladda flera enheter samtidigt.

Märke Baseus

Batterikapacitet 10 000 mAh

Portar 1x USB-C, 1x USB-C-kabel

Vikt 214g

Mått 11,2 x 7,1 x 2,0 cm

Batteriteknik Li-Po

Flerladdning? Ja

Flygsäkert Ja

Fördelar

  • Inbyggd USB-C-kabel
  • 10 000 mAh kapacitet laddar iPhone Pro Max helt
  • Levereras med en extra USB-C-port

Nackdelar

  • Använder endast tre lysdioder för att indikera effektnivåer

En powerbank med en ”svans”

Jowi Morales / MakeUseOf

Baseus Magnetic Power Bank är en praktisk trådlös batteribank med en inbyggd kort USB-C-kabel. Den kommer in på 214 gram (7,55 oz), något lättare än iPhone 14 Pro Maxs 252 gram (8,9 oz). Dessutom mäter den 11,2 x 7,1 x 2,0 cm (4,41 x 2,80 x 0,79 tum) och passar fint på min handflata. Dess inbyggda kabel är 14,4 cm (5,67 tum) lång, även om den har en port för att säkra USB-C-kontakten när den inte används, vilket effektivt halverar dess längd när den stuvas.

Förutom den trådlösa laddningsmöjligheten och den inbyggda kabeln har powerbanken också en enda USB-C-port för att koppla in din egen kabel. Det betyder att du fortfarande kan använda powerbanken om du skadar den inbyggda kabeln, vilket minskar e-avfall.

Baseus Magnetic Power Bank har fyra indikatorlampor – tre vita lysdioder för att indikera dess laddningsnivå och en orange för att visa om den trådlösa laddaren är påslagen. Detta är dock lite okonventionellt, eftersom de flesta användare är vana vid fyra LED-lampor för att indikera återstående ström, och en femte för att visa dess trådlösa status.

Passar bra bakom en Pro Max-telefon

Jowi Morales / MakeUseOf

Trots sin vikt och dimensioner tillför inte powerbanken mycket kraft till iPhone när jag använder den – även med mitt tjocka Spigenfodral. Den håller också min iPhone säkert, så jag behöver inte oroa mig för att min telefon ska flyga iväg medan jag laddar den trådlöst och rör mig.

Men jag stötte på ett problem när jag laddade min telefon – jag fick en överhettningsvarning när jag laddade telefonen från tom till 80 %, vilket pausade laddningsprocessen. Mitt tjocka fodral måste ha påverkat telefonens kylning, men det var första gången jag upplevde detta.

Jowi Morales / MakeUseOf

Jag tog bort min telefon ur fodralet och kontrollerade telefonens och powerbankens yttemperatur efter att detta hände, och jag fick en avläsning på 41°C (105,8°F) på båda enheterna. Trots att iPhones säkerhetssystem slog in och stoppade telefonen från att ladda, kändes båda enheterna fortfarande bekväma att hålla i, även om det var lite varmt.

Laddar iPhone 14 Pro Max till 100 % kapacitet och lite till

Baseus Magnetic Power Bank har en kapacitet på 10 000 mAh. Det betyder dock inte att du kan använda allt detta för att driva din enhet. Du får trots allt en del miljöförluster, som värme. Dessutom har powerbanken bara en energiomvandlingshastighet på cirka 75 %, så du får bara ut cirka 7 500 mAh av den.

Jowi Morales / MakeUseOf

Ändå borde detta kunna ladda iPhone 14 Pro Max fullt ut och ha lite över för några fler barer. Jag testade detta genom att tömma min iPhone två dagar i rad och använda powerbanken för att ladda den. Jag fick 100 % på min iPhone första dagen och bara 13 % andra gången innan powerbanken tömdes.

Även om detta var lite mindre än vad du kan förvänta dig, är det fortfarande rimligt, eftersom jag bara använde trådlös laddning, vilket är mindre effektivt än trådbunden laddning.

Tre timmar att fylla och ytterligare tre timmar att tömma

Jowi Morales / MakeUseOf

När jag hade tömt strömbanken kopplade jag in den i en 140-watts USB-C-laddarport. Den maximala laddningseffekten är dock 18 watt, vilket innebär att det tog cirka 2 timmar och 52 minuter att fylla på kraftbanken.

Å andra sidan har den en uteffekt på 30 watt, så den kan ladda en iPhone från tom till full på lite över två timmar om du använder en kabel. Trådlös laddning är fortfarande begränsad till 15 watt, så att använda denna kommer att ta din iPhone längre tid att fylla. Trots det är Baseus Magnetic Power Bank perfekt för att fylla på din enhet under hela dagen.

Laddning av flera enheter är… konstigt

Jowi Morales / MakeUseOf

En annan användbar egenskap hos denna magnetiska kraftbank är genomströmningsladdning. Så om du inte har en Lightning-kabel men din telefon har MagSafe, laddar du samtidigt powerbanken och din telefon. På så sätt kommer du att vakna med en full iPhone och powerbank på morgonen.

Och eftersom den kan ladda enheter på tre olika sätt, kan du använda Baseus Magnetic Power Bank för att ladda flera enheter samtidigt. Det är dock inte okomplicerat eftersom samtidig laddning inte fungerar i vissa kombinationer.

Du kan ladda två enheter samtidigt om du använder den inbyggda kabeln och USB-porten (med egen kabel). Du kan också göra detsamma med USB-C-porten och trådlös laddare. Men om du använder magnetladdaren och kopplar in en annan enhet med den inbyggda kabeln kommer den att stänga av den trådlösa laddaren. Kanske gör den det för att spara ström, eftersom iPhone kommer att inaktivera MagSafe när du kopplar in den via en trådbunden laddare.

Jowi Morales / MakeUseOf

En powerbank för allt du har

Eftersom många enheter nu använder USB-C-portar för ström och laddning, är det vettigt att ha en powerbank med en inbyggd USB-C-kabel. På så sätt kan du ladda din utrustning även om du lämnar din USB-C-kabel kvar. Den har även magnetisk trådlös laddning, så att du kan driva både MagSafe och andra trådlösa laddningsenheter.

Om du behöver driva din gamla utrustning (eller råkar gå sönder den inbyggda kabeln) kan du använda USB-porten för att ladda din mikro-USB och Lightning-elektronik. Och även om jag önskar att Baseus lade till en extra LED-lampa eller till och med en liten LCD-skärm för att notera den återstående laddningen, uppväger fördelen du får av Baseus Magnetic Power Bank vida dessa mindre problem.

Baseus Magnetic Power Bank 30W

$37 $46 Spara $9

Baseus Magnetic Power Bank är en MagSafe-kompatibel batteribank med en inbyggd USB-C-kabel och en extra USB-C-port, så att du kan ladda flera enheter samtidigt.