Hur man använder dubbeltrycksgesten på vilken Apple Watch som helst

Double Tap är en av de bästa funktionerna i Apple Watch Ultra 2 och Series 9. Du kan nypa tummen och pekfingret för att navigera i watchOS när din andra hand är upptagen. Men visste du att du kan utföra den här gesten på äldre Apple Watch-modeller?

Det är rätt; du behöver inte köpa Apple Watch Series 9 eller Ultra 2 för att testa den här funktionen. Även om metoderna nedan inte är exakt samma som Double Tap-funktionen Apple annonserar om, är det ett bra sätt att uppleva hur funktionen är.

Använda dubbeltryck med AssistiveTouch

Medan AssistiveTouch är en funktion som främst är utformad för individer med lemskillnader, är det onekligen ett praktiskt verktyg om dina händer är fulla. På grund av sin målgrupp är den mycket mer anpassningsbar än Double Tap, så att du kan styra din klocka med armrörelser och gester.

Den utnyttjar din Apple Watchs gyroskop, optiska pulssensor och accelerometer. För att använda AssistiveTouch måste din Apple Watch köra watchOS 8 eller senare. Så här använder du Double Tap genom att aktivera AssistiveTouch på Apple Watch:

 • Börja med att starta appen Inställningar på din Apple Watch.
 • Rulla ned och tryck på Tillgänglighet.
 • Scrolla nu ned till Motor-sektionen och tryck på AssistiveTouch.
 • Slå på AssistiveTouch och se till att inställningen för handgester precis nedanför också är aktiverad.
 • När du har aktiverat Handgester kan du anpassa vad följande gester gör: Nyp, Dubbelnyp, Clench och Couble Clench. Innan du börjar använda en av dessa gester finns det en aktiveringsgest du måste göra för att aktivera den.

  Även om den är inställd på Double Clench som standard, kan du anpassa den genom att rulla ner till inställningen Aktiveringsgest i menyn Handgester. Om du föredrar att använda dessa gester utan en aktiveringsgest kan du inaktivera den genom att trycka på Ingen.

  Använda dubbeltryck med snabba åtgärder

  Ett annat sätt att använda Double Tap på en äldre Apple Watch är genom att aktivera Quick Actions, en funktion som låter dig utföra vissa uppgifter genom att nypa ihop två fingrar.

  Även om den här funktionen låter som AssistiveTouch, är det en jämförelsevis förenklad version av den eftersom den låter dig styra din Apple Watch med endast en gest. Men denna enkelhet gör det mer likt Double Tap-funktionen.

  För att aktivera snabba åtgärder på din Apple Watch, gå till Inställningar > Tillgänglighet > Snabbåtgärder. Tryck på På för att börja använda funktionen.

  Prova Double Tap direkt

  Om du någonsin hamnar i en situation där du inte kan röra skärmen på din Apple Watch, hjälper båda metoderna ovan dig att interagera med din bärbara enhet med enkla handgester.

  Medan AssistiveTouch och Quick Actions är bra sätt att styra din Apple Watch med enkla handgester, är de inte lika pålitliga som Double Tap-funktionen. Vi har märkt att Double Tap-funktionen är mer robust på grund av det kraftfulla S9-chippet i 2023 års Apple Watch-modeller.