De 8 bästa Raspberry Pi Smart Magic Mirror-projekten

Att bygga en magisk spegel som visar väder, nyheter och reseinformation i realtid etc. är ett populärt projekt. Lär dig hur du gör en DIY smart spegel till låg kostnad med en Raspberry Pi enkelkortsdator och få inspiration från några exempel.

Varför du behöver en Raspberry Pi

En smart spegel är i grunden en spegel med en skärm bakom. Den skärmen kan vara en Android-surfplatta eller en datorskärm. Naturligtvis kommer en bildskärm att göra för en större spegel. Det är också ett bra sätt att återanvända en gammal LCD-skärm. Men du kan inte stoppa in en full dator där, om du inte använder en Raspberry Pi.

Raspberry Pi är en dator i kreditkortsstorlek som kör Linux-baserade operativsystem och har en stor grupp av utvecklare. Faktum är att den smarta spegel-DIY-gemenskapen föredrar Pi framför alla andra metoder. Släng in sin låga prislapp, från $35 för en modell i full storlek, och det är en enkel sak att använda den över alla andra prylar.

Det borde till och med vara möjligt att göra en smart spegel med den trådlöst utrustade, $15 Raspberry Pi Zero 2 W. Ta reda på vilken Raspberry Pi-modell som är bäst för ditt nästa projekt.

Vad du behöver för din smarta spegel

Vilket smart spegelprojekt du än väljer att göra från den här listan, det finns några element du alltid behöver. För att göra din sökning enklare och för att sluta upprepa oss, här är de viktigaste komponenterna.

Tvåvägsspegel

Det är en smart spegel, så det borde inte vara någon överraskning att du faktiskt behöver en spegel, eller hur? Projektet kräver en tvåvägsspegel, som du kan köpa på TwoWayMirrors.com eller gå till din lokala järnaffär. Helst skaffa det från webbplatsen eftersom du kan anpassa höjd, bredd och kanter.

LCD-skärm

Bakom spegeln kommer du att installera en skärm. Även om du kan köpa en ny, är det ett bra sätt att använda vilken gammal datorskärm du har liggande.

Raspberry Pi

Bildkredit: Raspberry Pi

Även om du kan bygga en smart spegel med $15 Pi Zero 2 W, kommer detta inte att ge dig de bästa resultaten. Tänk istället på den kraftfullare Raspberry Pi 4 eller Pi 5, tillgänglig från $35 respektive $60. Välj den produkt och distributör som är bäst för dig den officiella webbplatsen.

Träram

Något att hålla ihop den där spegeln och monitorn bakom. Du kan eventuellt hoppa över det här steget, men det kommer att se lite grovt ut runt kanterna och kräver seriös kabelhantering. Din lokala järnaffär borde reda ut dig.

Tillsammans med dessa behöver du alla grundläggande verktyg som krävs för att arbeta med dem. Så se till att du har en skruvmejsel, skruvar, slipmaskin, träbearbetningsverktyg och så vidare.

1. MagicMirror²: Original Pi Smart Mirror

Detta är MagicMirror². Det finns många som gillar den, men den här är Michael Teeuws. Han var bland de första att bygga och dokumentera hela den smarta spegelprocessen med en Raspberry Pi. Faktum är att han gjorde allt sitt arbete med öppen källkod och modulärt, så att vem som helst kunde bygga sitt eget och förbättra det.

Michael har skrivit en serie av MagicMirror² handledningar, så du kan läsa allt om det på hans blogg. Han tar dig genom hela installationen och byggandet.

Det bästa är hur lätt han har gjort processen. Kör ett enkelt Bash-skript från MagicMirror² så är din Raspberry Pi redo att användas. Standardmodulerna inkluderar en klocka, en kalender, väderprognos, nyhetsflöde och ett gratismeddelande. Och folk bygger tredjepartsmoduler som du kan installera.

Om du är ny i världen av smarta speglar är det här projektet att börja med. Den har ett stort samhälle runt sig och du kan be om hjälp på den MagicMirror² forum.

Webbplatser: Firmware | Fullständig guide | GitHub

2. MirrorMirror: Den bästa maskinvaruguiden

Dylan Pierces MirrorMirror är inte relaterad till MagicMirror², men den är lika användbar. Främst för att Pierce är original blogginlägg är den bästa steg-för-steg-guiden till själva byggprocessen.

Pierce bröt från normen och konfigurerade Chromium att köras vid uppstart efter att han installerat Raspbian (nu känt som Raspberry Pi OS) på Raspberry Pi. Slutligen gjorde han sin egen webbsida och server.

Innan du gör din egen smarta spegel, läs hela inlägget. Pierce byggde den här smarta spegeln som en present. Så han har sett till att det ser lysande ut. Även om guiden är lite gammal, finns det användbara steg här, som hur man tar bort en bildskärms ram eller kabelhantering. Men juvelen i pjäsen finns i hans träbearbetning.

Webbplatser: Fullständig guide

3. Den röststyrda smarta spegeln

Du kan faktiskt interagera med Evan Cohens smarta spegel genom att prata med den som en Android-telefon. Och ja, den körs fortfarande på en Raspberry Pi, så du behöver ingen Android-enhet.

Cohen har tillhandahållit all dokumentation om hur man bygger, installerar och använder sin smarta spegel. Videon är verkligen imponerande, och den fungerar med flera tredjepartsappar. Du kan till exempel styra smarta LED-ljus genom att prata med din spegel.

Även denna har en underbar, detaljerad hårdvaruguide. Om du planerar att bygga den, använd den medföljande guiden istället för Pierces metod.

Webbplatser: Fullständig guide | GitHub

4. Röst- och geststyrd Smart Mirror

Kan du göra en smart spegel med pekskärm? Ja, det är möjligt, som vi får se senare. Ett annat sätt att interagera med din magiska spegel är att använda geststyrning eller röststyrning. Så byggmästaren Josep Cumeras i Khan började jobba.

Denna smarta spegel har några coola knep. Du måste klappa händerna för att aktivera röstigenkänningen och sedan utfärda kommandon som ”spela upp radion” eller ”visa mig nyheterna”.

Khan har sammanställt mycket dokumentation om det, så du bör kunna få igång dina favoritappar på nolltid. Använd enkla gester för att navigera i en app.

Det här projektet är bland de dyrare magiska speglarna där ute och kostar 400 euro. Men när du ser resultatet i videon vet du att det är värt det.

Webbplatser: Guide | Ytterligare guide | GitHub

5. Smart pekskärmsspegel med Face ID

Eben Kouao har inte bara byggt en smart pekskärmsspegel, utan den har till och med ansikts-ID för att identifiera personen som står framför den.

Att bygga en smart pekskärmsspegel är inte lätt eftersom tjockleken på tvåvägsspegeln gör det omöjligt att använda en vanlig kapacitiv pekskärm. Istället har Eben lagt till en IR-ram för beröringsförmågan: med lysdioder på ena sidan och ljusdetektorer på den andra kan den se var du har rört vid spegeln.

Med inkluderandet av en Raspberry Pi-kameramodul kan spegeln se användaren och identifiera dem med en OpenCV-ansiktsavkänningsmodul. En steg-för-steg-handledning finns tillgänglig, som så småningom bör täcka att lägga till hemautomation och flera användarprofiler.

Webbplatser: Fullständig guide | Smart Touch GitHub | Face ID GitHub

6. AI Yoga Smart Mirror

YogAI tar det smarta spegelkonceptet till en helt ny nivå genom att tillhandahålla en AI personlig tränare för att guida och korrigera användarens yogapositioner.

Skapad av de själverkända fitnessnötterna Salma Mayorquin och Terry Rodriguez, den använder en Raspberry Pi-kameramodul och TensorFlow-maskininlärning för att bedöma en mängd olika yogaställningar. En avatar på skärmen härmar till och med användarens rörelser.

Dessutom kan spegeln ges talade kommandon för att starta, stoppa, pausa och starta om ett yogapass. Den pratar också tillbaka, med hjälp av Flites röstsyntes, för att vägleda användaren att uppnå rätt poser.

Webbplatser: Fullständig guide | GitHub

7. $100 Smart Mirror: Det billiga och enkla sättet

Du behöver inte spendera en hink med pengar för att göra en smart spegel. Som Carl Gordon visar kan du få en igång för cirka 100 $ (eller 150 Nyzeeländska dollar, i Gordons fall). Hela hans mål i detta projekt är att göra det så billigt och sparsamt som möjligt.

Gordons smarta spegel använder inte det populära operativsystemet MagicMirror², men ingenting i konstruktionen tyder på att systemet kommer att gå sönder. Slutresultatet är en enkel magisk spegel för ett billigt pris, som fortfarande ger dig alla grunderna. Den är också lätt och bärbar, så du kan använda den i flera rum om du vill.

Webbplatser: Fullständig guide

8. Räddad iPad Magic Mirror

Ett annat sätt att spara pengar är att återanvända gamla enheter. I det här fallet räddade Chris Greening en trasig första generationens iPad för att använda för sin magiska spegel, genom att försiktigt ta bort LCD-panelen under dess krossade skärm.

Hjälper också till att hålla kostnaderna låga är användningen av en Raspberry Pi Zero W på $15 som kör standarden Raspberry Pi OS. Ett videodrivrutinskort tar HDMI-utgången från Pi:n och skickar den till LCD-panelen.

För att minska LCD-skärmens ljusstyrka så att konturerna inte blir tydliga bakom tvåvägsspegeln, lade Chris till några tonade acetatark. Slutresultatet är en övertygande magisk spegel, för mycket liten kostnad.

Webbplatser: Videoguide

Bygg din egen magiska spegel

Om du ska göra en till en magisk spegel själv, är det möjligt att bygga en med en annan enhet, till exempel en Windows PC-on-a-stick. Men om du gillar gör-det-själv-elektronik och gör, är chansen stor att du har en extra Raspberry Pi liggandes. Tillsammans med MagicMirror² OS gör det smarta spegelbyggen mycket enklare.