Hur man ansluter en USB-enhet till din iPad

USB-stöd är viktigt för alla moderna smartphones eller surfplattor, och Apples iPads levererar i det avseendet. Du kan ansluta USB-minnen, externa lagringsenheter, MIDI-keyboard, kameror etc. för att göra din iPad mer mångsidig för arbete.

Du kan dock ha tvivel om att ansluta en USB-enhet till din iPad, speciellt eftersom vi nu har iPads med Lightning- och USB-C-portar. Nedan förklarar vi hur du ansluter en USB-enhet till din iPad.

Hur man ansluter en USB-enhet till iPads med Lightning-port

Moderna iPads kommer med en USB-C-port, men många människor äger fortfarande en av följande iPad-modeller med en Lightning-port:

 • iPad (9:e generationen och äldre)
 • iPad Air (3:e generationen och äldre)
 • iPad mini (5:e generationen och äldre)
 • iPad Pro (2017-modeller och äldre)

Bildkredit: Äpple

Om du har en av ovanstående iPads behöver du en Lightning till USB-adapter för att ansluta en USB-enhet till din iPad. Beroende på vilken enhet du vill ansluta har du följande alternativ:

 • Lightning till USB-C-adapter: Denna adapter låter dig ansluta USB-C-enheter till din iPad. Det är bekvämt för att ansluta externa SSD-enheter (med USB-C-anslutning) till din iPad. Du kan även använda denna adapter för att ladda din iPad.
 • Lightning till USB-kameraadapter: Denna adapter låter dig ansluta USB-A-enheter till din iPad. Det är praktiskt när du vill överföra foton eller videor från din kamera till din iPad. Dessutom använder de flesta kortläsare och USB-minnen fortfarande USB-A.
 • Lightning till Micro USB-adapter: Denna adapter låter dig ansluta mikro-USB-enheter till din iPad. Du kan också använda den här adaptern för att ladda din iPad med en mikro-USB-kabel.
 • Så när du ansluter en av dessa adaptrar till din iPad kan du använda USB-A-, USB-C- eller mikro-USB-porten på den för att ansluta USB-enheten. Din iPad kommer att upptäcka enheten nästan omedelbart, men hastigheten eller kompatibiliteten kan variera beroende på enheten. Du kan använda appen Filer på din iPad för att hantera innehållet på USB-enheten.

  Hur man ansluter en USB-enhet till iPads med en USB-C-port

  Bildkredit: Äpple

  Att ansluta USB-enheter är enklare än någonsin om du har en iPad med USB-C-port. Här är dina alternativ:

 • Du kan ansluta enheter som kommer med en USB-C-kabel direkt. Du kan till exempel hitta USB-C-anslutning på moderna externa SSD-enheter, kameror och flash-enheter. Många SD-kortläsare är också utrustade med USB-C-anslutning.
 • Om du vill ansluta en USB-A-enhet måste du skaffa en USB-C till USB-A-adapter, vilket är prisvärt och vanligt. Vi rekommenderar dock att du skaffar adaptern från ett pålitligt märke för att säkerställa maximal hastighet och kompatibilitet.
 • Om du har en iPad Pro med Thunderbolt-stöd kan du även använda Thunderbolt-dockor och hubbar för snabbare anslutning.

  Njut av USB-anslutning på din iPad

  Med hjälp av enkla adaptrar kan du få ut det mesta av USB-anslutning på din iPad. Du kanske vill göra det för att komma åt data från enheter, överföra media eller uppgradera ditt arbetsflöde. En USB-C till USB-A-adapter låter dig till exempel ansluta ett MIDI-keyboard till din iPad, som kan köra GarageBand.