Hur du redigerar dina videor i YouTube Studio

YouTube är känt för att vara en av de bästa videoplattformarna, men visste du att du kan göra mindre redigeringar av dina videor även efter att du har laddat upp dem? Funktionen finns i YouTube Studio och den är relativt enkel att använda.

I den här artikeln kommer du att lära dig elementen i YouTube Studios videoredigerare och hur du kan redigera dina videor med den efter att de redan har laddats upp.

Varför ska du använda YouTube Studio för att redigera en video?

Det första att förstå om YouTube Studios videoredigerare är att det inte är en allomfattande videoredigerare. Det betyder att du är väldigt begränsad av de verktyg du kan använda.

Med det sagt har du den bekväma videoredigeringsförmågan att göra grundläggande justeringar utan att behöva ta bort videon och förlora de visningar du redan har fått. Till exempel, om du efter uppladdningen inser att du glömde att sudda ut privat information, med bara några klick, kan YouTube Studio hjälpa dig att åtgärda det misstaget.

Dessutom kan du redigera dina YouTube-videor gratis med denna enkla videoredigerare, och den är väldigt nybörjarvänlig. Eftersom det bara kommer med de grundläggande redigeringsverktygen, finns det inget behov av att navigera runt några avancerade programvarufunktioner.

Hur man hittar YouTube Studios videoredigerare

För att hitta YouTube Studios videoredigerare, börja på YouTubes hemsida. Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet och välj YouTube Studio.

Därifrån dirigeras du till Studio-instrumentpanelen. Välj Innehåll i verktygsfältet till vänster. Håll muspekaren över videon som du vill redigera och välj detaljikonen – den ser ut som en penna.

På nästa sida ser du all information om videon. I det vänstra verktygsfältet väljer du Editor. Klicka på Kom igång om du uppmanas att göra det.

Därifrån öppnas YouTube Studios videoredigerare och du kan börja göra dina ändringar.

Hur du redigerar dina videor i YouTube Studio

För en extremt enkel videoredigerare finns det några värdiga element som följer med den. Nedan finns en förklaring av vad varje element är och hur man använder dem.

Oavsett vilken typ av redigering du gör i videoredigeraren kan du använda YouTube Studio-knapparna Ångra och Gör om ovanför tidslinjen om du vill göra den typen av ändringar. Tangentbordsgenvägarna fungerar inte i editorn.

Trimma och klippa

Trim & Cut-funktionen är precis som den låter – du kan trimma och klippa dina bilder för att förbättra din video.

Det finns två sätt att använda alternativet Trim & Cut. Om du bara behöver trimma början eller slutet av videon, placera helt enkelt markören över den blå stapeln i fronten eller slutet och dra den dit du vill att videon ska börja eller sluta.

Om du vill trimma ett avsnitt i mitten av din video har du det alternativet också. Välj + Nytt klipp så visas ett klipp över din video från där du placerar ditt spelhuvud.

Om du behöver ändra längden på klippet, flytta ändarna med markören eller skriv in tiden inom klippets information. När du är nöjd med var skärningen kommer att ske, klicka på bockikonen och klicka sedan på Spara.

Fläck

Oskärpa-funktionen ger dig två alternativ: Ansiktsoskärpa och Anpassad oskärpa.

För att skapa ansiktsoskärpa väljer du oskärpa > ansiktsoskärpa. Programvaran kommer att analysera din video för att hitta ansiktena i den. Det ger dig sedan möjlighet att välja de som den hittade. Klicka på de ansikten du vill göra oskarp och välj sedan Använd. Det kommer sedan att lägga till en oskärpa över ansiktena i videon.

Anpassad oskärpa ger dig möjlighet att placera en oskärpa över allt du vill. För att lägga till anpassad oskärpa, se till att spelhuvudet är på rätt plats och välj sedan oskärpa > anpassad oskärpa.

Med markören flyttar du oskärpan över objektet du vill dölja. Välj sedan en form och om du vill att den ska spåra föremålet den sitter över. För att ändra tidpunkten för oskärpan kan du antingen klicka och dra den blå oskärpa tidslinjen eller manuellt mata in tiden. Välj Spara när du är klar.

Observera att om du gör en oskärpa kan det ta några timmar för effekten att sparas, och du kommer inte att kunna göra andra ändringar i videon.

Audio

Om du inte vill betala för royaltyfri musik, använd YouTubes ljudbibliotek för att lägga till musik och ljudeffekter till dina videor. I YouTube Studios videoredigerare väljer du Ljud för att se all musik i ljudbiblioteket och enkelt lägga till dem i din video.

Bläddra igenom alternativen eller om du vill söka efter ett band eller låt kan du skriva det i sökfältet. Välj uppspelningsknappen för att höra spåret.

När du hittar en låt som du vill lägga till håller du muspekaren över låten och klickar på Lägg till. Du kan redigera låten genom att använda markören för att flytta ändarna fram och tillbaka. När du är nöjd med resultatet klickar du på Spara.

Infokort och slutskärmar

Att lägga till infokort och slutskärmar till dina YouTube-videor är viktigt för att hjälpa till att driva trafik till andra videor och till och med få nya prenumeranter. Du kommer att känna igen alternativen eftersom de också är tillgängliga när du laddar upp en video till din YouTube-kanal.

Placera ditt spelhuvud där du vill ha ett infokort eller en slutskärm, klicka på +-tecknet bredvid funktionen du vill lägga till och klicka på Spara.

Annonspauser är tillgängliga för YouTube-kanaler som tjänar pengar på. Du har möjlighet att lägga till dessa pauser under uppladdningsprocessen. Men om du vill lägga till fler eller flytta runt annonserna i videon för att undvika störande pauser kan du göra det i videoredigeraren.

Välj Annonspaus så spelas en annons upp var du än placerar den. Om du inte gillar var du har placerat annonserna kan du alltid välja Placera automatiskt så tar YouTube hand om det åt dig.

Kan du inte redigera din video i YouTube Studio? Här är några skäl till varför

Du kan gå in i YouTube Studios videoredigerare och upptäcka att du inte kan redigera dina videor. Det finns ett par anledningar till varför detta kan hända dig.

  • Din video bearbetas fortfarande. Vänta helt enkelt tills det är klart så bör du kunna redigera videon.
  • Ditt videoklipp har en upphovsrättsvarning. Du kan göra videon privat eller ta bort den helt och redigera den i en annan programvara. Du har dock fortfarande varningen på ditt konto.

Redigera dina uppladdade videor i YouTube Studio

Oavsett om du är en nybörjare videoredigerare eller har varit i hantverket ett tag nu, har YouTube Studios videoredigerare sin plats i den kreativa världen.

Det är byggt för videor som du redan har laddat upp till YouTube, så om du hittar mindre problem som behöver en snabb lösning, gå helt enkelt in i redigeraren och gör justeringarna. Det kommer inte att påverka dina visningar, och det kommer att ge dina videor ett mer professionellt utseende.