14 acceleratorer för att lyfta din start 2023

Acceleratorer fungerar som en fantastisk möjlighet för startups att skaffa nya investerare och driva sina företag till höga höjder.

Landskapet för modernt entreprenörskap utvecklas snabbt.

Därför har det blivit absolut nödvändigt för startupgrundare att ligga steget före i kapplöpningen för att registrera tillväxt.

Nystartade företag kräver olika sätt att få finansiering för sin stövlade verksamhet och uppnå den acceleration de behöver för att stärka sin start och minska konkurrensen.

Låt oss diskutera vad startacceleratorer är, deras fördelar och några av de bästa startacceleratorerna du kan överväga för att växa ditt företag.

Vad är en startaccelerator?

En startupaccelerator är ett specialdesignat program eller mjukvara som kan hjälpa startupgrundare att få finansiering och andra förmåner som mentorskap, tillgång till nätverk, vägledning och resurser.

Programmet gör det möjligt för startups att få ett fast kapital eller en investering från investerare i utbyte mot en viss andel av sin organisation. Vanligtvis stöder dessa lösningar startups i deras inledande skede, inte bara med finansiering utan också med nätverk och kopplingar så att de kan utöka sina produkter och tjänster ännu mer.

En startaccelerator följer en bestämd urvalsprocess, som kan skilja sig från en plattform till en annan. I allmänhet måste varje startup-grundare gå igenom en inledande process där de måste skicka in sin ansökan. Därefter kommer de att väljas utifrån bedömningen av ansökan.

Efter godkännandet av ansökan läggs startuperna i en batch och urvalsprocessen fortsätter. Vanligtvis väljer investerare, genom startupacceleratorer, 2-3 partier av startups varje år och inte mer än så.

Fördelar med startacceleratorer

Många nystartade företag från olika sektorer föredrar att använda en startaccelerator på grund av följande fördelar:

#1. Initial finansiering

Den främsta fördelen med acceleratorer är att de ger dig möjlighet att säkra initiala investeringar från olika investerare. Denna investering är avgörande för att startupen ska få det uppsving den behöver för sina erbjudanden och verksamheten som helhet.

#2. Mentorskap

Startacceleratorer hjälper dig att få tillgång till mentorer och branschexperter som kan hjälpa dig med värdefull vägledning och olika tips för att få ditt företag att växa.

#3. Bred nätverkstäckning

Dessa plattformar gör det möjligt för organisationer att få tillgång till ett omfattande nätverk av investerare, potentiella kunder, entreprenörer och olika branschfolk. Det ger dig basen för att bygga kontakter och meningsfulla affärsrelationer.

#4. Validering och trovärdighet

Att få acceptans i en startacceleratorplattform ökar också din organisations trovärdighet och validerar den övergripande modellen. På så sätt kan du bygga upp ett rykte på marknaden och bli erkänd av toppinvesterare.

#5. Globalt erkännande

Vissa acceleratorprogram hjälper dig också att få exponering mot den globala marknaden och ger dig chansen att visa upp din produkt eller tjänst för internationella organisationer. Det ger också möjlighet att utöka din räckvidd.

Startup Accelerator vs. VC Investor

Startupacceleratorer, riskkapitalistiska (VC)-investerare och mentorer kan ha samma mål, men de spelar en tydlig roll i entreprenörernas resa.

En startupaccelerator är mer en plattform som erbjuder startups ett strukturerat program, fastställd finansiering, global exponering och mentorskap. Allt i ett.

Å andra sidan är VC-investerare private equity-investerare som är fokuserade på att tillhandahålla kapital till startups med tillväxtpotential i utbyte mot en andel i organisationens eget kapital. De är också involverade i lednings- och beslutsprocesser.

Dessutom fungerar startacceleratorer som en viktig bas i entreprenörens värld eftersom de tillhandahåller ett strukturerat program som hjälper nya företag att växa sin verksamhet. I ett strukturerat program får de workshops, läroplan, utbildning och mentorskap från branschfolk.

Dessutom betonar programmet att hjälpa till med snabb tillväxt och att nå önskat mål under programmets varaktighet. Startupacceleratorer tillhandahåller också demodagar där startups pitcherar för investerare och i slutändan får finansiering i utbyte mot eget kapital.

VC-investerare, däremot, erbjuder inga strukturerade program eller demodagar. Deras primära fokus är att förse organisationer med tillräckligt med kapital för att växa ett företag i utbyte mot eget kapital. Generellt sett gör de investeringar på lång sikt så att startupen får möjlighet att expandera sin verksamhet på marknaden.

Så om du letar efter acceleratorprogram där du får en allt-i-ett-lösning, här är några av de bästa.

Google för nystartade företag

Google för start är ett välkänt acceleratorprogram där startups över hela världen deltar. De erbjuder produkt- och ledarskapsprogram som undervisas av toppprofessionella Google, vilket ger dig en möjlighet att växa mer.

Varje acceleratorprogram tillåter de 10-15 bästa startups att gå samman och arbeta med olika tekniska utmaningar. De erbjuder också workshops och program som hjälper dig med produktdesign och kundförvärv.

Det bästa med denna accelerator är att den ger aktiefritt stöd i tre månader och även tillhandahåller tekniska projektpartnerskap.

Y Combinator

Y Combinator startaccelerator är ett bra program som föredras av många. Det är känt för att investera i företag i tidiga skeden.

Eftersom den här acceleratorn drivs av startupgrundare, får startupen som går med i programmen mentorskap från huvudgrundarna om hur man bygger en blomstrande organisation. Du kommer att dra nytta av deras stora samlade erfarenhet av att investera i 4k+ företag om 20 år.

Genom detta program kan du enkelt ansluta till ett privat nätverk av YC-alumner och en community där du kan hitta potentiella kunder. Y Combinator hjälper dig också att anställa nya ingenjörer och andra yrkesverksamma för att få ditt företag att växa.

Många företag har fått medel från denna accelerator värda $500 000. Eftersom YC-grundare får tillgång till tusentals erbjudanden från mjukvaruföretag över hela världen, kan YC-företag dra nytta av betydande rabatter på tjänster som bank, hosting, backoffice, etc.

Techstars

Oavsett om du är en växande entreprenör eller en blivande grundare, Techstars erbjuder en effektiv acceleratorplattform där de accepterar 500 startups att gå med i deras 3-månaders program.

I detta mentorskapsdrivna program investerar de cirka 120 000 USD i en organisation och ger tillgång till ett enormt nätverk.

När du väl går med i programmet tilldelar de tre till fem mentorer som guidar dig på alla sätt, från produktutveckling och ledarskap till marknadspassning och tips för att växa din organisation.

Lead mentorer kommer att arbeta med dig på din produkt och hjälpa dig att få den dragkraft som behövs för att hitta din första kund. De arbetar också med din insamlingsstrategi och förbereder dig för att träffa investerare och partners som kommer att hjälpa din organisation i framtiden.

500

500 erbjuder ett mycket effektivt acceleratorprogram till alla startupgrundare och hjälper dem att lyfta sin organisation till en ny nivå.

Detta program är skräddarsytt för att hjälpa grundare på alla sätt och ger den vägledning som behövs för att styra organisationen framåt.

Grundarna av denna accelerator har skapat en specialiserad läroplan som fokuserar på marknadsföring, redovisning, produktdesign, försäljning, ekonomi och olika andra aspekter.

Dessutom förbinder de dig med en stor community där du kan lära dig av dina kamrater som hur du skaffar potentiella kunder. De genomför också demodagar där du kan säkra investerare.

Plug And Play

Med en elit ekosystem av entreprenörer, huvudmålet för Plug And Play acceleratorprogrammet är att investera resurser och tid i startups och hjälpa dem att få kontakt med företagskunder.

Detta är en unik accelerator som inte kräver eget kapital; istället fokuserar den på att investera i din startups nästa finansieringsrunda. Dess investeringar sträcker sig vanligtvis från $25 000 till $500,000.

Detta program är utformat för att hjälpa startups i alla stadier att skaffa kunder samtidigt som de bygger upp sin verksamhet. Eftersom denna accelerator har kontakter med över 450 topporganisationer över hela världen, kommer din startup lätt att få globalt erkännande. Du kan expandera din verksamhet över Asien, Amerika, Mellanöstern och Europa.

Grundarnas fabrik

Du kan också ta Grundarnas fabrik som kommer att bli en co-pilot i din entreprenörsresa och hjälpa dig att nå ditt mål.

Den här acceleratorn hjälper dig med sex månaders 1:1-support från ett dedikerat team som hjälper dig med datavetenskap, produktdesign, strategi, marknadsföring, insamling och andra aspekter.

Du kommer att ha tillgång till marknadsföringsintelligens, distributionskanaler, trovärdighet och IP från topporganisationer. Under programmets gång ger plattformen dig möjlighet att pitcha för toppinvesterare. Med en ordentlig portfölj kan du snabbt ta tag i investeringen.

AWS Accelerator

Från teknikjätten Amazons hus, AWS accelerator är en ledande startupaccelerator som genomför ett 10-veckors virtuellt program för att hjälpa individer att starta sina startups. Det ger dig utvald utbildning, support och $2000 AWS-kredit för att ge dig ett försprång.

Du kan enkelt lära dig genom dess egen takt och skräddarsydda utbildningsprogram och har även tillgång till AWS tech stack.

När du har registrerat dig i programmet kan du gå med i den uppskattade communityn. På så sätt kan du använda affärs- och teknikinsikter tillsammans med peer-support från toppproffs i världen.

Grundare Institute

Oavsett om du har en startup i ett tidigt skede eller bygger ett nytt företag, Grundare Institute är en bra accelerator som du kan överväga. Det erbjuder ett program i tre steg:

  • FI Core Program: Detta program vägleder grundare att nå sina mål i pre-seed- eller idéstadiet.
  • Founder Lab: Detta program fungerar som nästa fas, där du får tillgång till olika virtuella rådgivningsprogram som guidar dig i att navigera i ditt företag i modern tid.
  • FI Venture: När du är redo för ditt nästa steg kommer din startup att visas på FI Venture-nätverket, där många investerare kommer att delta i investeringar i din organisation.

Acceleratorn förbinder dig med entreprenörer över hela världen från 6 kontinenter och 200+ städer.

GrowthX Accelerator

GrowthX Accelerator är en startaccelerator som erbjuds av Microsoft med syftet att hjälpa organisationer att skala och få stöd från Microsofts nätverk.

Det här är ett virtuellt program där acceleratorn låter dig komma åt proprietär teknologi, GitHub Enterprise-licens, Microsoft 365-licenser och $25 000 Azure-kredit så att du kan öka din verksamhet.

Du kan ansluta till många mentorer och stora organisationer som förbereder dig på alla sätt för att sälja din produkt. Det låter dig också arbeta med expertekonomi för att förbättra din startups finansiella modell.

Alchemist Accelerator

Med Alchemist Accelerator programmet kommer du att få möjlighet att få finansiering och tillgång till de bästa företagsinvesterare och mentornätverk.

Oavsett bransch driver acceleratorn ett dedikerat program där kända mentorer och coacher guidar dig i alla sektorer för att nå din milstolpe.

Denna accelerator erbjuder en strukturerad väg för startups att få försäljning och samla in pengar från toppinvesterare över hela världen. Det har påskyndat 300+ startups hittills och hjälpt till att samla in investeringar till ett värde av 1,2 miljarder dollar.

Startupbootcamp

Startupbootcamp är en utmärkt startupaccelerator som genomför mer än 20 branschfokuserade program för att hjälpa startups att få tillgång till relevanta mentorer, partners och investerare.

AfriTech, ASIP, Decarbonize, Digital Health CT, Commerce Amsterdam, EnergyNext, Inclusive Fintech & DeFi, etc., är några populära program som erbjuds startups från olika investerare. Programmen är värdefulla för startups och kopplar dem till ett fantastiskt nätverk av mentorer och investerare.

Nvidia Inception

Nvidia Inception är en gratis startaccelerator som är utformad för att hjälpa företag att landa på fötterna och utvecklas snabbt.

Denna plattform utnyttjar modern teknik och tekniska resurser från Nvidia. Det är för startups i alla led och arbetar nära organisationen för att ge maximal support.

Nvidia Inception ger dig kurser i egen takt, tillgång till Nvidias utvecklarforum och molnkrediter genom Nvidia-partners. Det ger dig också oändliga möjligheter att få kontakt med riskkapitalister och säkra affären du behöver för att uppnå ditt mål.

AngelPad

Rankad som USA:s främsta accelerator, AngelPad är ett acceleratorprogram i startfasen som har hjälpt mer än 150 startups att få investeringar och mentorskap.

Genom detta program väljer AngelPad ut 15 startups och arbetar med dem i tre månader. Den definierar målmarknaden och finner produktmarknaden lämplig för att få valideringen.

Du kommer att få 1:1 mentorskap för alla startups för att du ska kunna navigera i ditt företag även under svåra faser på marknaden.

Det bästa med acceleratorer är att investerare ofta tillhandahåller en investering på 120 000 USD för varje företag och en investering på 300 000 USD i form av molnkrediter.

NFX

NFX är en av de ledande acceleratorerna som kan hjälpa startupgrundare att förvandlas från orädda individer till elitledare. När du blir accepterad av NFX för acceleratorprogrammet låter de dig gå med i NFX-guilden, som erbjuder ett nätverk av 500+ toppgrundare.

Denna accelerator ger dig en plattform för insamlingsstöd och gör att du kan få executive coaching och workshops från toppproffs.

Under detta program kommer du att få hjälp med pitch-deck-design, 1:1 med GPs, support för tillväxtmarknadsföring och juridisk rådgivning och IP-rådgivning. Om din startup har potentialen kan NFX investera mellan 1 och 5 miljoner USD i din organisation.

Vanliga frågor

Vilka är några av fördelarna med att starta ett inkubatorprogram?

Fördelarna med att komma in i ett inkubatorprogram är enorma eftersom du kommer att få mentorskap av toppexperter, tillgång till ett nytt enormt nätverk och exponering för investerare. Du kan också få tillgång till många exklusiva resurser och marknadsföringsstrategier.

Ger inkubatorer också såddfinansiering?

Ja, inkubatorprogram hjälper också startups med såddfinansiering, och det ges i utbyte mot eget kapital i organisationen. Finansieringen tillhandahålls huvudsakligen av inkubatorer för att hjälpa startups att växa. Såddfinansieringen varierar dock beroende på vilket inkubatorprogram startupen går med i.

Vad är några negativa med startacceleratorer?

Startacceleratorer gynnar en organisation på många sätt, men de har också en negativ sida. De flesta acceleratorer erbjuder ingen anpassning i programmet och kommer med tunga arbetsbelastningar som kan vara överväldigande för många organisationer. Dessutom kan de pressa organisationer att skala snabbt i en begränsad varaktighet och konkurrensutsatt miljö.

Skiljer sig acceleratorer från inkubatorer?

Acceleratorer skiljer sig från inkubatorer på många sätt och har distinkta sätt att stödja en startup i att växa sin verksamhet.
Acceleratorer arbetar vanligtvis med startups som har visat vissa intäkter, medan inkubatorer arbetar med startups i deras inledande skede. Acceleratorer erbjuder både finansiering och stöd till startups, men inkubatorer ger bara organisationer resurser, mentorskap och andra typer av stöd.

Slutsats

Att hitta rätt accelerator för att höja din start kan vara utmanande. Den här guiden hjälper dig att hitta den bästa som kommer att navigera din startup mot tillväxt och göra en närvaro på marknaden. Alla dessa acceleratorer är välrenommerade i branschen och arbetar med toppinvesterare över hela världen.

Kolla sedan in de bästa investeringsplattformarna för änglar för att investera i startups i tidiga skeden.