Hur du redigerar dina foton med VSCO Studio Desktop App

VSCO släppte VSCO Studio på skrivbordet för ett urval av användare 2023, och du kan använda appen för att göra flera justeringar av dina bilder. I den här guiden får du lära dig hur du redigerar dina foton med hjälp av VSCO Studios datorapp.

De första kraven för att använda VSCO Desktop App

För att använda VSCO Studio på ditt skrivbord behöver du ett VSCO Pro-abonnemang. VSCO Pro kostar 59,99 USD per år om du hellre vill betala årligen och 12,99 USD per månad för dem som föredrar ett medlemskap från månad till månad. En sju dagars gratis provperiod är tillgänglig om du vill testa VSCO Pro.

Du kan registrera dig för VSCO Pro via både VSCOs hemsida och genom appen på din smartphone. Du kan dock bara skicka in dina betalningsuppgifter från webbplatsen på din dator om du bor i USA. Alla andra måste ladda ner appen.

Ladda ner: VSCO för iOS | Android (Gratis köp i appar tillgängliga)

När du har registrerat dig för VSCO Pro kan du komma åt VSCO Studios skrivbordsapp. Om du planerar att använda VSCO som din huvudsakliga fotoredigeringsapp är det värt att jämföra VSCO Pro med Lightroom Classic.

Vilka typer av fotofiler kan du redigera i VSCO Desktop App?

Du kan enkelt redigera JPEG-filer i VSCO-skrivbordsappen utan alltför stora svårigheter. Men tyvärr är det inte så lätt för andra format.

Från och med november 2023 tillåter inte VSCO-skrivbordsappen dig att redigera RAW. Så du måste söka ett alternativ om du föredrar att arbeta med den här typen av filer.

Hur man importerar ett foto till VSCO för skrivbordet

För att logga in på ditt VSCO-konto måste du använda VSCO hemsida. När du är inne, följ instruktionerna nedan.

 • Klicka på fliken Studio, som du hittar till vänster.
 • Tryck på +-knappen.
 • Välj den eller de filer som du vill importera från din dator eller externa hårddisk. Beroende på den övergripande filstorleken kan bilderna ta lite tid att ladda upp.
 • VSCO kan vara fördelaktigt i situationer där det är bättre att fånga i JPEG. Med det i åtanke är det värt att läsa om när du ska fotografera och redigera i JPEG istället för RAW.

  Hur man redigerar foton i VSCO Desktop App

  Redigeringsfunktionerna i VSCO för stationära datorer är inte lika avancerade som Lightroom och andra premiumappar för fotoredigering. Ändå kan du fortfarande använda ett par olika funktioner för att ändra dina bilder. Vi kommer att identifiera dessa mer i detalj nedan.

  Tillämpa en förinställning

  Många använder VSCO eftersom de tillgängliga förinställningarna är bra för att publicera på sociala medier och bloggar. Och eftersom du är VSCO Pro-medlem har du tillgång till flera förinställningar i skrivbordsappen. Dessa förinställningar täcker flera kategorier, såsom film, och olika genrer (t.ex. porträtt).

  Följ dessa steg för att tillämpa en förinställning på din bild i VSCO Studios skrivbordsapp.

 • Tryck på den första ikonen under de tre prickarna på höger sida.
 • Bläddra igenom de olika förinställningarna och välj den du vill använda på dina bilder.
 • Ändra inställningarna som är kopplade till din förinställning. Vissa låter dig bara ändra styrkan. Andra låter dig samtidigt flytta reglagen för tecken och värme också.
 • Observera att när du tillämpar förinställningarna kan appen ibland ta några sekunder innan dina ändringar visas på bilden. Så om du inte ser något omedelbart, vänta lite, så borde problemet lösa sig självt.

  Förutom att välja rätt redigeringsprogram, bör du också välja rätt utrustning för fantastiska bilder. Överväg att titta på de bästa DSLR-kamerorna om du vill ha en utgångspunkt.

  Använda skjutreglagen i VSCO Studio for Desktop

  Förutom att tillämpa förinställningar har du också tillgång till flera justeringsreglage i VSCO-skrivbordsappen. Många av dessa är desamma som du hittar om du har använt Lightroom eller Capture One tidigare. En viktig skillnad är dock att skjutreglagen i VSCO Studio-appen för skrivbordet sträcker sig från -6 till +6.

  Så här använder du VSCO-reglagen på din dator.

 • Gå till ikonen under Förinställningar. Det ser ut som två vertikala reglage.
 • Flytta reglagen tills du är nöjd med slutresultatet. Om du har en grov uppskattning av vad du vill ändra kan du istället skriva in siffran i skjutreglaget.
 • Ändra måtten på ditt foto

  Om du vill lägga upp dina bilder på sociala medier kan du behöva justera måtten på dina redigerade bilder innan du exporterar och delar dem. Att justera storleken på dina bilder i VSCO Studio-appen är väldigt enkelt:

 • Klicka på beskärningsikonen i det högra verktygsfältet.
 • Om du vill välja ett förjusterat förhållande, gå till Bildförhållande och välj din preferens. Alternativt kan du flytta hörnen på bilden tills du är nöjd med resultatet.
 • Förutom att beskära din bild i fritt format kan du också beskära bilden med samma mått som du importerade den i. Tryck på Original längst ned på skärmen.

  Hur du återställer alla dina redigeringar

  En speciell irritation med VSCO Studio-appen för skrivbordet är att den ibland kan kännas ganska ointuitiv. Om du till exempel trycker på Ctrl + Z för att ångra din senaste redigering, öppnar du en webbsida som du tidigare stängt i din webbläsare.

  Om du inte är nöjd med de ändringar du har gjort kan du fortfarande enkelt återställa dessa. Tryck på \ och gå tillbaka samtidigt, så bör dina bilder justera sig själva.

  Exportera din bild från VSCO

  När du har redigerat klart ditt foto i VSCO Studio-appen för skrivbordet kan du enkelt exportera bilden till din hårddisk eller dator. Följ stegen nedan för att göra det.

 • Tryck på ikonen Exportera.
 • Ett popup-fönster kommer att dyka upp och fråga om du vill skicka inlägg till VSCO och inte bara ladda ner det till din dator. Om du bara vill ladda ner på din dator trycker du på Ladda ner full storlek och väljer Spara.
 • Tillåt nedladdningar från din webbläsare om du inte redan har gjort det när nästa fönster visas.
 • Öppna den nedladdade bilden i mappen Nedladdningar. Du kan sedan flytta den dit du vill spara den.
 • När du sparar dina bilder från VSCO kommer de att vara i .jpg-format.

  Allt du behöver veta om redigering i VSCO på din dator

  VSCO Studio för stationära datorer är ett annat sätt att använda den populära mobilappen. Du kan enkelt använda flera förinställningar, tillsammans med att justera grundläggande skjutreglage. Utöver det är det enkelt att dela dina bilder på sociala medier – tack vare storleksändringsfunktionen.

  Det är värt att testa VSCO Studio med din kostnadsfria provperiod. Om du inte gillar det kan du alltid avboka innan du blir fakturerad.